Čmeláček Čmeláček komentáře u knih

Bretaňská pýcha Bretaňská pýcha Jean-Luc Bannalec (p)

Sympaťák Dupin se svou kávou je fakt něco pro mě! :). V tomto jeho případu půjde o keltské legendy a taky ústřice, které jsem sice kdysi zkusil pozřít :), ale že bych jim nedokázal odolat, tak to tedy ani náhodou :))). No ale kniha je to příjemná, takové milé počteníčko, k tomu překrásná Bretaň, takže pro dnešek je to za pět a brzy si přečtu další knihu z téhle báječné série :).

27.09.2024 5 z 5

Motýlek Motýlek Henri Charrière

Tak tohle byla fakt pecka! Knihu jsem četl v podstatě v kuse a nedokázal jsem ji odložit ani na chvíli :). Osud neprávem odsouzeného Motýlka byl fascinující, strhující, tvrdý a hlavně nespravedlivý. No ale počteníčko to bylo excelentní! :) Pět stars jak vyšitých a obrovské doporučení! :)

24.09.2024 5 z 5

Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Yrsu a její knihy v podstatě nekriticky miluju, proto jsem si nutně chtěl přečíst taky tuhle, která nepatří do žádné z jejích sérií. A fakt jsem byl nadšený! Kniha se mi četla jedna báseň a byl to takový jako mišmaš z hororu a thrilleru, k tomu trochu duchařiny - prostě atmosféra jak hrom! :) Ve finále nemám vůbec co vytknout, takže je to i dnes za pět, vážení! :)))

22.09.2024 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Hned na začátku bych chtěl poznamenat, že téma rasismu vůbec nemusím. Ale uznávám, že tahle paní autorka se ve své práci vyzná :), takže jsem knihu přečetl skoro na jeden zátah a nenudil jsem se u ní ani na chvíli. Byl to fakt hodně temný případ, ale skvěle napsaný. Pět stars to jistí a samozřejmě i velké doporučení! :)

19.09.2024 5 z 5

Dolmen Dolmen Nicole Jamet

Knihu mi doporučila naše paní knihovnice, když jsem se jí zeptal, jestli by mi mohla vybrat nějakou detektivku, která se sice odehrává v Bretani, ale kterou napsal francouzský spisovatel nebo spisovatelka. A tak došlo na tuhle knihu a já fakt musím uznat, že jsem četl jak o život a neodložil jsem ji, dokud jsem neměl hotovo :). Většina zúčastněných je sice nesympatická, ale jinak se mi moc líbila zápletka a taky prostředí, kde se kniha odehrává. Bylo to napínavé tak akorát a k tomu skvěle tajemné, takže už víc nenapíšu, dám pět stars a howgh! :)

16.09.2024 5 z 5

Bretaňské zlato Bretaňské zlato Jean-Luc Bannalec (p)

Momentálně mě baví si číst tyhle poklidné detektivky s komisařem Dupinem, u kterých si můžu fakt skvěle odpočinout a nemusím nějak zvlášť namáhat svoje šedé buňky mozkové :). No a tenhle případ se mně konečně líbil tak, že jsem si u něj vrněl blahem :). A proto je to dnes za pět, vážení! :)))

14.09.2024 5 z 5

Bretaňský příboj Bretaňský příboj Jean-Luc Bannalec (p)

Tohle byla taková čtecí pohodička a moje druhé příjemné setkání s komisařem Dupinem :). Akorát to vyšetřování se docela táhlo a bylo trochu nudné. No ale jinak jsem byl spokojený, takže ode mě tahle kniha dostává čtyři stars a je jasné, že s touhle sérií ještě určitě nekončím :))).

12.09.2024 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Kim vážně válí a Alex je perfektní psychopatka! A když se ty dvě sejdou v jedné knize, není už vůbec co řešit, protože o napětí a jízdu jak na horské dráze je tak postaráno :). Za tohle skvělé počteníčko, u kterého jsem si neoddechl, dokud jsem neotočil poslední stránku, dávám pět stars jak vyšitých a doporučení jak hrom!!! :)))

09.09.2024 5 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Tohle bylo jako co, Roberte? Ze začátku docela dobré, ale potom hodně velká slabota. Bohužel jsem se zklamal tak, že už víc nenapíšu. No ale ze sympatií, protože série s Erikou a Kate mám rád, dávám této knize tři stars. Howgh!

07.09.2024 3 z 5

Král z Luxoru Král z Luxoru Philipp Vandenberg

Knihu jsem četl na doporučení naší paní knihovnice a ze začátku jsem byl dost skeptický. No ale naštěstí se brzo ukázalo, že úplně zbytečně, protože se mi tahle kniha četla jedna báseň :). Hlavně se mi líbily popisy vykopávek a taky jsem se seznámil s Howardem Carterem, kterého jsem doteď neznal. Takže asi tak, pět stars a paní knihovnici tímto děkuji za skvělý tip! :)

05.09.2024 5 z 5

Bretaňské poměry Bretaňské poměry Jean-Luc Bannalec (p)

Tak jo, rozhodl jsem se rozečíst další sérii, no a musím uznat, že to je docela pohodová detektivka se sympaťákem Dupinem, který je milovníkem tučňáků a má zálibu v pití kávy :). A možná může být nakonec rád, že ho přeložili z Paříže do Bretaně. No nic, s knihou jsem byl docela spokojený, takže ve finále dávám čtyři stars a jdu na další :).

03.09.2024 4 z 5

Červený drak Červený drak Thomas Harris

Vynikající kniha a skvělé čtení, u kterého jsem fakt vrněl blahem :))). A i když je tady Hannibala Lectera hodně málo, tak ten druhej psychouš Francis Dolarhyde to vyrovnává dokonale. Tohle byl thriller jako lusk :), takže dávám pět stars jak vymalovaných a velké doporučení!

01.09.2024 5 z 5

Veselý červenec Veselý červenec Josef Lada

Vzpomněl jsem si na tuhle knihu, kterou mi kdysi dávno předčítala máma. Sama ji má z doby, kdy byla ještě malá. A tak jsem si ji znovu našel a přečetl, hlavně z nostalgie. A fakt zase vůbec nebyla marná :). Navíc mám pana Ladu rád, takže to vidím na jasných pět stars a velké doporučení :).

29.08.2024 5 z 5

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Jeden z nejlepších thrillerů ever! :) Film jsem nikdy neviděl, ale knihu mi doporučila máma. No a fakt to bylo skvělé čtení, Clarice sympatická a Hannibal Lecter slušně ujetý :). Pět stars to jistí a určitě si přečtu taky další knihy z této série.

27.08.2024 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

No tak já za sebe musím uznat, že kniha je to zase vynikající a fakt hodně dobře se mi četla. Dokonce ani ty přepisy chatů mi nevadily :). Vztah Robin a Strika se zase neposune ani o trochu dál, ale s tím jsem tak nějak počítal už dopředu :). Ve finále to podle mého bylo skvělé počteníčko, které hodnotím vysoko a doporučuji!

24.08.2024 5 z 5

Poslední zkouška Poslední zkouška Hans Rosenfeldt (p)

Tedy, vážení, tohle bylo zase něco! Nemohl jsem přestat číst, knihu jsem všude bral s sebou :), dokud jsem neotočil poslední stránku. Sebastian Bergman zase válí, jako ostatně vždycky, i když sympatický mi nebude asi nikdy. No ale kniha je to špičková, takže je to za pět a velké doporučení! :)

21.08.2024 5 z 5

Letní záhady Letní záhady Agatha Christie

Skvělé detektivní povídky od neméně skvělé paní Agathy Christie! :) Jak už to tak obvykle v podobných sbírkách bývá, některé případy jsou malinko slabší, i když zase jiné vynikající. No ale protože to jinak jako celek bylo výborné počteníčko, u kterého jsem doslova vrněl blahem :), je to dnes za pět, vážení! :)

18.08.2024 5 z 5

Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Skvělý thriller, který jsem přečetl jedním dechem! Fakt nemám vůbec co vytknout, kniha je napsaná tak dobře a čtivě, že jsem ji nedokázal odložit, dokud jsem neměl hotovo :). Pět stars to jistí a howgh! :)))

17.08.2024 5 z 5

Letní bouřka Letní bouřka Pelham Grenville Wodehouse

Skvělé čtení nejen na léto :). Fakt jsem se výborně pobavil, protože tahle kniha a zámek Blandings prostě nemají chybu! Vidím to na jasných pět stars a doporučení jak hrom hlavně pro milovníky neopakovatelného britského humoru :))).

15.08.2024 5 z 5

Aquitania Aquitania Eva García Sáenz de Urturi

Za mě trochu moc historické, ale jinak dost dobré čtení :). Kniha je fakt výborně napsaná, k tomu napínavá, lehce thrillerově šmrncnutá, prostě super! :))) Pět stars a jasné doporučení!

13.08.2024 5 z 5