Čmeláček komentáře u knih
Sympaťák Dupin se svou kávou je fakt něco pro mě! :). V tomto jeho případu půjde o keltské legendy a taky ústřice, které jsem sice kdysi zkusil pozřít :), ale že bych jim nedokázal odolat, tak to tedy ani náhodou :))). No ale kniha je to příjemná, takové milé počteníčko, k tomu překrásná Bretaň, takže pro dnešek je to za pět a brzy si přečtu další knihu z téhle báječné série :).
Tak tohle byla fakt pecka! Knihu jsem četl v podstatě v kuse a nedokázal jsem ji odložit ani na chvíli :). Osud neprávem odsouzeného Motýlka byl fascinující, strhující, tvrdý a hlavně nespravedlivý. No ale počteníčko to bylo excelentní! :) Pět stars jak vyšitých a obrovské doporučení! :)
Yrsu a její knihy v podstatě nekriticky miluju, proto jsem si nutně chtěl přečíst taky tuhle, která nepatří do žádné z jejích sérií. A fakt jsem byl nadšený! Kniha se mi četla jedna báseň a byl to takový jako mišmaš z hororu a thrilleru, k tomu trochu duchařiny - prostě atmosféra jak hrom! :) Ve finále nemám vůbec co vytknout, takže je to i dnes za pět, vážení! :)))
Hned na začátku bych chtěl poznamenat, že téma rasismu vůbec nemusím. Ale uznávám, že tahle paní autorka se ve své práci vyzná :), takže jsem knihu přečetl skoro na jeden zátah a nenudil jsem se u ní ani na chvíli. Byl to fakt hodně temný případ, ale skvěle napsaný. Pět stars to jistí a samozřejmě i velké doporučení! :)
Knihu mi doporučila naše paní knihovnice, když jsem se jí zeptal, jestli by mi mohla vybrat nějakou detektivku, která se sice odehrává v Bretani, ale kterou napsal francouzský spisovatel nebo spisovatelka. A tak došlo na tuhle knihu a já fakt musím uznat, že jsem četl jak o život a neodložil jsem ji, dokud jsem neměl hotovo :). Většina zúčastněných je sice nesympatická, ale jinak se mi moc líbila zápletka a taky prostředí, kde se kniha odehrává. Bylo to napínavé tak akorát a k tomu skvěle tajemné, takže už víc nenapíšu, dám pět stars a howgh! :)
Momentálně mě baví si číst tyhle poklidné detektivky s komisařem Dupinem, u kterých si můžu fakt skvěle odpočinout a nemusím nějak zvlášť namáhat svoje šedé buňky mozkové :). No a tenhle případ se mně konečně líbil tak, že jsem si u něj vrněl blahem :). A proto je to dnes za pět, vážení! :)))
Tohle byla taková čtecí pohodička a moje druhé příjemné setkání s komisařem Dupinem :). Akorát to vyšetřování se docela táhlo a bylo trochu nudné. No ale jinak jsem byl spokojený, takže ode mě tahle kniha dostává čtyři stars a je jasné, že s touhle sérií ještě určitě nekončím :))).
Kim vážně válí a Alex je perfektní psychopatka! A když se ty dvě sejdou v jedné knize, není už vůbec co řešit, protože o napětí a jízdu jak na horské dráze je tak postaráno :). Za tohle skvělé počteníčko, u kterého jsem si neoddechl, dokud jsem neotočil poslední stránku, dávám pět stars jak vyšitých a doporučení jak hrom!!! :)))
Tohle bylo jako co, Roberte? Ze začátku docela dobré, ale potom hodně velká slabota. Bohužel jsem se zklamal tak, že už víc nenapíšu. No ale ze sympatií, protože série s Erikou a Kate mám rád, dávám této knize tři stars. Howgh!
Knihu jsem četl na doporučení naší paní knihovnice a ze začátku jsem byl dost skeptický. No ale naštěstí se brzo ukázalo, že úplně zbytečně, protože se mi tahle kniha četla jedna báseň :). Hlavně se mi líbily popisy vykopávek a taky jsem se seznámil s Howardem Carterem, kterého jsem doteď neznal. Takže asi tak, pět stars a paní knihovnici tímto děkuji za skvělý tip! :)
Tak jo, rozhodl jsem se rozečíst další sérii, no a musím uznat, že to je docela pohodová detektivka se sympaťákem Dupinem, který je milovníkem tučňáků a má zálibu v pití kávy :). A možná může být nakonec rád, že ho přeložili z Paříže do Bretaně. No nic, s knihou jsem byl docela spokojený, takže ve finále dávám čtyři stars a jdu na další :).
Vynikající kniha a skvělé čtení, u kterého jsem fakt vrněl blahem :))). A i když je tady Hannibala Lectera hodně málo, tak ten druhej psychouš Francis Dolarhyde to vyrovnává dokonale. Tohle byl thriller jako lusk :), takže dávám pět stars jak vymalovaných a velké doporučení!
Vzpomněl jsem si na tuhle knihu, kterou mi kdysi dávno předčítala máma. Sama ji má z doby, kdy byla ještě malá. A tak jsem si ji znovu našel a přečetl, hlavně z nostalgie. A fakt zase vůbec nebyla marná :). Navíc mám pana Ladu rád, takže to vidím na jasných pět stars a velké doporučení :).
Jeden z nejlepších thrillerů ever! :) Film jsem nikdy neviděl, ale knihu mi doporučila máma. No a fakt to bylo skvělé čtení, Clarice sympatická a Hannibal Lecter slušně ujetý :). Pět stars to jistí a určitě si přečtu taky další knihy z této série.
No tak já za sebe musím uznat, že kniha je to zase vynikající a fakt hodně dobře se mi četla. Dokonce ani ty přepisy chatů mi nevadily :). Vztah Robin a Strika se zase neposune ani o trochu dál, ale s tím jsem tak nějak počítal už dopředu :). Ve finále to podle mého bylo skvělé počteníčko, které hodnotím vysoko a doporučuji!
Tedy, vážení, tohle bylo zase něco! Nemohl jsem přestat číst, knihu jsem všude bral s sebou :), dokud jsem neotočil poslední stránku. Sebastian Bergman zase válí, jako ostatně vždycky, i když sympatický mi nebude asi nikdy. No ale kniha je to špičková, takže je to za pět a velké doporučení! :)
Skvělé detektivní povídky od neméně skvělé paní Agathy Christie! :) Jak už to tak obvykle v podobných sbírkách bývá, některé případy jsou malinko slabší, i když zase jiné vynikající. No ale protože to jinak jako celek bylo výborné počteníčko, u kterého jsem doslova vrněl blahem :), je to dnes za pět, vážení! :)
Skvělý thriller, který jsem přečetl jedním dechem! Fakt nemám vůbec co vytknout, kniha je napsaná tak dobře a čtivě, že jsem ji nedokázal odložit, dokud jsem neměl hotovo :). Pět stars to jistí a howgh! :)))
Skvělé čtení nejen na léto :). Fakt jsem se výborně pobavil, protože tahle kniha a zámek Blandings prostě nemají chybu! Vidím to na jasných pět stars a doporučení jak hrom hlavně pro milovníky neopakovatelného britského humoru :))).
Za mě trochu moc historické, ale jinak dost dobré čtení :). Kniha je fakt výborně napsaná, k tomu napínavá, lehce thrillerově šmrncnutá, prostě super! :))) Pět stars a jasné doporučení!