Coucouha komentáře u knih
Skvělá kniha! Shrnuje všechny zásady zdravé stravy, pohybu a spánku. Tato fakta jsou vždy podložena nejnovějšími věděckými výzkumy, na které autor dává i odkazy.
Chcete si ujasnit jaké doplňky stravy jsou vhodné a jaké naopak zbytečné? Opravdu potřebujeme multivitamíny a kolagen v prášku? Jak často a jak dlouho je potřeba cvičit? Je opravdu nutné chodit denně 10 000 kroků nebo 15 000 kroků? Jak se vyhnout různým chorobám? Je vhodné pít každý den kávu? A co alkohol? ...na všechny tyto otázky, a stovky dalších, dostanete jasnou a vědecky podloženou odpověď. Tohle je prostě must have book! Budu se k ní vracet a jsem ráda, že ji mám v knihovně. Škoda, že nevyšla v češtině, ale i slovensky je velmi dobře srozumitelná a četla se v podstatě sama.
Tohle byla první kniha, kterou jsem od Ládi četla. Viděla jsem s ním pár rozhovorů a když jsem ji zahlédla v knihovně, ačkoli nebyla vůbec v plánu, tak jsem si ji vzala. Bylo to totální vystoupení z mé komfortní zóny, co se týče čtení. A bylo to celkem fajn, ale nic co by ve mě nechalo nějakou hlubší stopu. Ještě jsem si řekla, že od něj možná zkusím přečíst "Prázdniny v Evropě", protože by mi to mohlo být bližší, ale jinak se - za mě - žádné wow nekonalo...
Taková milá oddechovka na jeden večer. Měla jsem špatnou náladu, takže jsem potřebovala něco klidného a romantického. Účel to tedy splnilo :).
I když se mi celá série velmi líbila, tak nezastávám ten úplně ten názor, že je to absolutní TOP. Postava Katniss mi byla velmi sympatická od začátku, zato postava Peety právě naopak. Takže ano, super příběh, ale na 5 hvězdiček to za mě rozhodně není.
Od knihy jsem čekala nenáročnou oddechovku s kapkou humoru. Bohužel má očkávání nebyla naplněná. Hlavní hrdinka mi nebyla moc sympatická. Ostatně hlavní hrdina, se svými balícími technikami ve stylu nadržený puberťák, byl ještě více k nevydržení. A oslovování "koláčku" tomu dalo úplnou korunu.
Takže za mně nic moc...
Tak tohle mě dostalo. Mám slzy v očích. Krásné, bolestné, autentické. Děkuji...
Velmi zajímavé čtení a poznatky! ...avšak celou knihu jsem musela uvažovat nad tím, co když tohle všechno jsou pouhé "elektrické výboje" na mozku a je to sice reálný zážitek blízko smrti, ale následná smrt je úplně jiná. Co když nás čeká pouze tma a prázdnota? Prosté nic?...nemohu se rozhodnout, jaký postoj k tomuto tématu zaujmout. Každopádně po smrti se to každý jednotlivec dozví, takže je asi zbytečné o tom teď až tak extrémně filozofovat...Kdo ví, co nás čeká...
Každopádně krásné postřehy :)
Velmi užitečná kniha! Rozhodně jsem nečetla naposled! Jsem z ní nadšená :)
Podle hodnocení knihy jsem čekala mnohem větší pecku. Hlavní postavy měly 19 a 22 let, ale jejich chování odpovídalo spíše věku okolo 13ti let. Myslím, že kdyby si knihu přečetla moje 11ti letá sestřenice, byla by nadšená, ale já jsem se místy nudila a někdy byla až zaražená absorudností daných situací.
Připomínalo mi to dva fanoušky Pána prstenů, kteří se nejen tak oblékají, ale ještě používají hlášky z filmů k tomu, aby se dali dohromady. Tohle se fakt nepovedlo :(
Tato kniha mne zaujala svým formátem a proto jsem po ní sáhla...hned po pár stránkách jsem věděla, že si ji musím koupit. Sice přečtená zachvilinku, ale určitě jsem ji nečetla naposled. Smíchy u ní určitě nebudete brečet, ale hodně se u ní pobavíte. Opravdu ze života :) ...nejlepší část byla o matkách :))
Kniha se mi teda nelíbila vůbec. Jamieho Dornana sleduju od prvního dílu seriálu The Fall a všechny informace v knize jsem se dozvěděla tím, že jsem si ho vygooglovala. Takže nic nového. Připadalo mi to, jakoby autorka dostala úkol napsat seminárku o J.D. o jistém počtu stran, což se snažila natáhnout neustálým opakováním dějů všech filmů/seriálů, ve kterých Jamie hrál.
Knihu bych doporučila těm, kteří Jamieho vůbec neznají a chtějí se něco dozvědět. Jinak je to naprosto zbytečná investice.
Myslela jsem, že budu srovnávat tuto knihu s Kraď jako umělec. Navíc jsem knihy četla bezprostředně po sobě a celkem mi zabraly tři dny a myslím, že k oběma se budu vracet často. Snažím se pracovat na své kreativitě a jelikož jsem blogerka, tak se snažím o neustálé zlepšování se. Myslím, že tyto dvě knihy jsou velká pomoc a obě jsou skvělé. Srovnávat se to nedá, ale u obou volím 5* a doporučuji :)
SPOILER!!!
Kniha se mi moc líbila....byla velmi napínavá a 2x jsem kvůli ní šla spát až ve tři ráno :-D Každopádně konec mě opravdu velmi zklamal. Nemyslím si, že po tom, co by žena zažila tolik, co hlavní hrdinka, tak by dokázala ze dne na den takhle fungovat...nechci zbytečně moc prozrazovat, ale konec je přehnaně sluníčkový a VELMI nereálný! :-( Proto strhávám jednu hvězdičku v hodnocení...
První díl této trilogie se udržel na první příčce, avšak ani tenhle díl nebyl vůbec špatný. Zasmála jsem se, bylo to sexy, čtení mě bavilo a za jeden večer/noc/ráno jsem zvládla tuhle knihu jedním dechem přečíst. Proto musím říct, že se tato trilogie velmi povedla a určitě doporučuji k odpočinkovému čtení. Za mě fakt super! :)
Nevím, co bych k této knize napsala...asi snad bude stačit to, že jsem jí přečetla na jeden zátah. Prostě úžasná kniha, která mi dodala hodně odvahy a místy jsem si říkala, že bych životní překážky chtěla zvládat stejně jako Tris :-))
Kniha byla místy velmi zajímavá, četla se v podstatě jedním dechem. Super kniha pro děti i jejich rodiče :-)
Absolutně předvídatelné, děj téměř o ničem - takový průměrný příběh. Divím se, že tyto knihy mají tak vysoké hodnocení. Bylo to jako číst deníček třicetileté právničky, která byla poprvé na venkově a nikdy neviděla ani slepici. Romantická linka bez jiskry. První kniha v letošním toce, která se mi absolutně netrefila do vkusu.
Od začátku se mi kniha četla velmi dobře. Děj byl zajímavý, napínavý a nutil mě číst dál a dál, ale hvězdičku musím strhnout za konec. Skončilo to přestě tak, jak jsem si říkala "no snad na konci nebude to a tamto..." a bohužel jsem se trefila. Takže konec moc rychlý, jednoduchý a nereálný. Celá kniha byla napínavá právě tím, že takhle by se to vše mohlo v reálném životě stát, ale opravdu by to vše skončilo určitě jinak. Škoda, mohlo to být lepší, ale i tak je J.P. Delaney autor, od kterého si ráda přečtu jakoukoli knihu.
I po přečtení Vězenkyně zůstává Za zavřenými dveřmi tou nej knihou autorky.
Ale...kniha se mi fakt líbila. Nemohla jsem se odtrhnout a přečetla jsem ji za dva večery...ten druhý večer jsem jí musela dočíst do jedné ráno i když jsem věděla, že vstávám v pět :). Takže byla kniha opravdu chytlavá a nemohla jsem ji odložit. Tohle prostě autorka umí a proto se taky těším na knihu Host, kterou jako jedinou zatím přečtenou nemám.
Téma únosu mi přišlo zajímavě zpracované i když to bylo trošičku překombinované, ale i tak se mi to líbilo. Místy mi to přišlo až nereálné, ale na čtivosti to neubíralo. Takže za mě spokojenost.