Crazyberuska komentáře u knih
Malá knížečka obsahuje tři melancholické anekdoty. Vybrala jsem si ji kvůli výzvě a blížícímu se jejímu konci. Bylo to rychlé dopolední čtení. Také asi nejstarší knížečka, kterou jsem v poslední době četla. Vydání je datováno na rok 1963. Příběhy byly velice čtivé a mile mě knížka překvapila.
Vyprávění z pohledu kočky, kterou jako kotě zachránil z ulice dalajlama a ona žila s ním a byla svědkem různých rozmluv a buddhistických rad. Navštěvovala svou oblíbenou kavárnu a měla spoustu hezkých jmen. Stejně jako návštěvy Jeho Svátosti, tak i Jeska si brala rady k srdci. Snažila se na sobě pracovat. Bylo to milé čtení, ale nešlo to tak samo jako u jiných knížek. Na tuto tématiku jsem si ještě nezvykla.
" I kdyby člověk zvítězil nad tisícem válečníků v bitvě, největším bojovníkem je ten, kdo zvítězí sám nad sebou"
Poutavý příběh z lékařského prostředí. Kniha pojednává o třech dnech na provizorním oddělení pro těhotné ženy s horečkou v období španělské chřipky. Kašel, delirium, předčasné porody a malá šance na přežití. Nedostatek vybavení i personálu.
Dva dny jsou rozepsány opravdu hodně a detailně, třetí den už proběhl rychle. Asi bych knihu nedoporučila ženám, co plánují těhotenství nebo je čeká porod. Já bych z toho po přečtení měla hrůzu.
Kniha se četla velice dobře.
"Lidská rasa se nakonec vždycky s každou nákazou vypořádá"
Tuto knihu jsem si vybrala kvůli jejímu názvu. Putování do Fátimy. Ale o tom jsem se pořádně nic nedozvěděla. Po pár stránkách jsem chtěla knihu vrátit, ale dala jsem jí ještě šanci. Muži, alkohol, cigarety, jít na pouť a vozit si zadek v autobuse? Z ubytovny, kterou poutníci opouštějí brzy ráno odchází až v poledne. Něco slíbí a nedodrží a i na vlastní biřmování přijde pozdě. Jako člověk mi hned vypadla z oka. Jinak herečka je chytrá, má přehled, popisuje návrat k Bohu a za její ošetřování v době covidu klobouk dolů. Pro mě tato kniha nikdy více. Čekala jsem něco jiného.
Kniha slouží jako tip pro zkušené i začínající cestovatele. Autorka popisuje svoje cesty, kterých má za rok strašně moc a radí jak levně procestovat co nejvíce. Tento díl se věnuje cestám v roce 2022. Má spoustu zkušeností, spoustu dobrých tipů na místa i jak ušetřit. Doprovázeno hromadou krásných fotek. Mě by třeba zlákala na noc v poušti, ale samozřejmě i na další místa. Přečtěte si ji a uvidíte, co zaujme vás.
Asi jsem od knihy čekala trochu víc. Začátek mě moc nebavil, než se začalo něco dít a děj se stal napínavým. Pak už se to četlo dobře.
Byla jsem i na jejich přednášce, ale ta mě moc nezaujala. Před tím jsem však přečetla tuto knihu a byla jsem mile překvapena. Patří k těm lepším co jsem o cestě přečetla. Obdivuji je za odvahu, jít od oltáře až na konec světa a spát celou cestu ve stanu i za špatného počasí, kdy jim zmrzlíma rukama nešel ani rozepnout. Brrr. Hlavně to bylo hezky a vtipně popsáno. Čtení jsem si užila.
Dostala jsem jako dárek od kamarádky, protože jsem cestu také šla a ráda si o ní přečtu. Nebylo to špatné, ale už jsem četla lepší no. Spíš mě překvapilo, že po tom, jak si cestou lezli na nervy, to skončilo zásnubním prstýnkem.
Anglická klasika, která mi byla doporučena kamarádkou. Děj jsem znala už z filmu, knihu jsem však nikdy nečetla. Těžký život Jany je popisován krásnou češtinou, přesto se mi to zdálo zdlouhavé a trochu jsem se do čtení nutila.
To je klasika, která snad musí projít rukama všech čtenářů. Proto jsem si jí vyhledala i já a určitě se k ní zase vrátím. Kouzelné čtení.
Knihu jsem četla jako dítko školou povinné do čtenářského deníku. Copak tomu může dětská duše rozumět? Až teď v dospělosti, když čtu příběhy z Osvětimi nebo dalších míst plných smutných příběhů, vzpomněla jsem si na ní a přečetla ji už se zkušenějším pohledem na tehdejší svět. Jako dítě jsem si nemohla nemohla uvědomovat sílu takovýchto příběhů. Krásné čtení.
Viděla jsem i film a tak jsem byla zvědavá na knihu. Je to silný příběh, jako většina z té doby. Na mladou slečnu je to hezky napsané, z vyprávění je i to mladí a nezkušenost cítit. Měla svou hlavu a byla to vnitřně silná dívka. Škoda, že zbyl jen deník.
Nejslabší kniha v knihovně i co se velikosti týče. Z těch, co jsem o pouti četla je na posledním místě. Možná jsem jen nebyla ve správném rozpoložení při čtení, ale nic ve mě nezanechala.
(SPOILER) Po vstupu do knihkupectví mě k sobě tato kniha přitáhla jak magnet. První kniha, na kterou jsem se na stojanu podívala. Zajímavý název, přečetla jsem si o čem kniha je. Super, znělo to zajímavě a většina děje se odehrává ve městečku Saint-Malo, kde jsem jednou byla a okouzlilo mě. Prostě jsem jí musela mít. A opravdu mi kniha sedla. Dobře se četla, udržovala mě v napětí. Cestou z práce jsem se těšila až si ke knize opět sednu, myslela jsem na hlavní postavy, prožívala s nimi jejích příběh. Konečně letmé setkání a pak smrt? Není to škoda? Člověku je to líto. Ale moc se mi líbil i závěr knihy, bylo milé a víc už neprozradím.
Miluju čokoládu. Na film se také vždy ráda podívám a tak jsem byla zvědavá na knihu. Pár věcí je tam jinak, což nevadí, ale nějak se mi to hůře četlo.
Kočky jsou opravdu léčivé a Dewey je toho důkazem. Kolika lidem dokázal zlepšit den už jen svojí přítomností. Krásná kniha a mám jí v knihovně připravenou na horší časy, na kočičí terapii.
Kniha se četla sama. Mám ráda tajemství, které se čtením odhaluje. Současnost a minulost a zajímavá zápletka. Milé postavy. Tohle mi padlo do noty.
Kniha mě zaujala tématem. Horolezectví, milovaný Český ráj a období války. Zajímalo by mě i filmové zpracování. Příběh se mi líbil. Kluci milovali skály a bylo jedno jaké byli národnosti. Zamilovali si starší ženu, no a co, takové věci se dějí pořád. Co vše si musel Joska vytrpět, obdivuhodné. Co mi trochu vadilo, bylo to hazardování při lezení. Mám takového divokého kamaráda a bojím se, aby se mu to nevymstilo. Možná by ho mohla tahle kniha bavit. Doporučím mu ji.
Pro mě byla kniha dobře čtivá, vzrušující až někdy skoro sci-fi. To jako fakt někdo může mít jeden orgasmus za druhým jen když se o ní chlap otře? Jako erotická oddechovka dobrý. Na žádný velký přemýšlení to není. Zatím si knihy nechávám.