ČtemePodDekou komentáře u knih
Poklidná a pěkně napsaná detektivka z českého prostředí.
Místy připomínal styl detektivek paní Klevisové, více postav a vzájemné vztahy. Doporučení.
Knihy Roberta Bryndzy jsou zkrátka sázka na jistotu. Víte, co dostanete, a pokaždé to je zajímavá zápletka, solidní rozuzlení, napětí, dobře napsané postavy a čtivost. Ani nás nepřekvapuje vysoké hodnocení autorových knih. Jsou vážně skvělé.
Výborný, pětihvězdičkový thriller. Jak jen to ti Seveřané dělají?
Máme přečtenou celou sérii, a přestože i tento díl s Tomášem Wolfem byl čtivý a autor používal cliffhangery hlava nehlava na konci téměř každé, byť jakkoliv kraťoučké kapitolky, nějak to nebylo ono. Petr odložil knihu zatím nedočtenou, já jsem se překousala až na konec, ale tentokrát chválit nemohu, za mě to byla asi nejslabší kniha ze série. Doufáme, že v příštím příběhu chytne autor i Tomáš Wolf druhý dech a my si ho nenecháme ujít.
Skvělá série a tento díl opět vynikající. Doporučujeme.
Opět skvělý díl série, přečten za víkend na jedno nadechnutí. Zápletka ale mohla být zajímavější, kdyby si autoři jako téma nevzali migraci a uprchlíky. V současné severské krimi se s tím roztrhl pytel, ale oběma se nám zdá, že už je toho trochu moc. Jsou i zajímavější témata.
Napsáno je to ale skvěle.
Kapitán Exner - česká klasika mezi detektivkami. Čtivá, příjemně plynoucí. Stejně tak jako televizní seriál s kpt. Exnerem.
Taková příjemná, staromilská detektivka to byla, něco jako seriálové Vraždy v Midsommeru. Sympatický vyšetřovatel, několik podezřelých, scenérie uzavřené komunity, žádné potoky krve. Ideální čtení na deštivý víkend. Další díly budou ideální pro dlouhé podzimní večery.
Pohodová oddechovka a příjemné, úsměvné čtení, jako pokaždé od paní Pawlowské.
Autorku jsme vůbec neznali a k tomuto thrillerovému skvostu jsme se dostali víceméně náhodou. Ovšem šťastnou a autorka si nás získala hned od prvních stránek. Vzácně jsme se na tom oba shodli, autorka je už mezi oblíbenými a další díly čekají na nočním stolku. Doporučujeme všemi deseti: je to velmi čtivé, zamotané a napínavé až do konce.
Tento díl, zatím poslední v sérii, byl za nás i tím nejlepším. Děj se rozjel, napětí trvalo až do konce. Přečteno jedním dechem.
Úplně nebylo jasné, co od této knihy čekat - krimi, detektivka s erotickým nábojem - ale bylo to moc fajn, četlo se to velmi dobře a i s detektivní linkou to jako celek fungovalo za nás super. Doporučujeme.
Hezky napsaná útlá knížka, vypráví příběh dívky na pozadí historických událostí. Možná trošku zkratkovité, ale četlo se to přijemně.
Tak toto je úžasná publikace. V naší kuchyni má mezi kuchařkami čestné místo a všichni dáváme 5 hvězd. Super.
Skvělý, silný příběh. A ten konec..... proč tolika čtenářům vadí, že je takový? Je to tak i v životě. Ne vždy, víme.... a ne vždy dostaneme odpovědi....
Moc krásná kniha, rodinná sága, popisující sice těžká rozhodnutí, těžký život v těžké době, ale odvyprávěné s lidskostí, nadhledem a pochopením. Autorku jsme neznali, ale to musíme napravit.
Jistě, je to poplatné době /román vznikl cca před padesáti lety/, ale pořád je to docela fajn detektivka/série se sympatickým kapitánem Exnerem, no a co si budem, jeho filmový představitel M. Dlouhý celou sérii pozvedl na maximum. Určitě si to přečtěte, nebudete zklamaní.
Zajímavá zápletka, čtivé a i když to bylo trochu překombinované, no tak co.
Je to prostě ze života, hezky napsaný příběh, koneckonců nikdy nevíme, co (ne)uvěřitelného se přihodí nám. Určitě doporučuji a já jdu na další knihu od autorky.
Moc zajímavé čtení, a taky poučné. Autorka píše hezky a určitě se alespoň já, Petra to neláká, pustím i do dalších románů autorky.
Liz Nugent píše jako bohyně. Její thrillery nemají konkurenci a pokaždé si zaslouží víc než 5 hvězd.