Dáda4 komentáře u knih
Za mě jedna z nejlepších knih, které jsem v současnosti četla. Smutná, děsivá, poučná a přitom nádherně čtivá.
Jako první jsem četla Stoletého staříka, u kterého jsem obdivovala kreativitu spisovatele, ale občas jsem si říkala, že je až moc překombinovaný. Analfabatka však neměla chybu. Doporučuji jako oddychovou četbu, pokud se člověk chce zasmát a odpočinout.
Zajímavá detektivní zápletka, krásně vykreslený profil hlavní hrdinky mající problém s alkoholem, ovšem závěr jsem očekávala trochu méně předvídatelný.
Domnívala jsem se, že se mi po delší době dostala do rukou romantická kniha, ale nastalo milé překvapení. Kniha se velmi dobře četla a měla hloubší smysl a pointu. Určitě ji doporučuji.
Knížečka se čte lehce a díky citacím Hercula Poirota vrací člověka zpět do děje jednotlivých scén. Za mne určitě plný počet :).
Bohužel jsem asi očekávala od knihy více a tak jsem nakonec byla zklamaná. Oddechové čtení, které neurazí, ale ani nenadchne.
Pokud má někdo rád oddychové vyprávění této autorky, tak nebude zklamán. Příjemná, uklidňující četba i přestože se knihou prolíná pár závažnějších témat, jako např. "odkup zahrádek ve vesnici a shánění financí".
Naprosto souhlasím s předchozími komentáři a doporučuji všem rodičům, a to nejen těm, kteří si zrovna myslí, "proč oni mají takové děti". Kniha je napsaná velmi zábavnou formou, kdy v některých pasážích máte pocit, že autor musel být u Vás doma.
Téma zajímavé - k zamyšlení. Přiznám se však, že mne kniha zklamala. Díky recenzím jsem opravdu očekávala "autorovu nejlepší knihu", ale bohužel se jednalo o obdobnou zápletku jako v předchozích. Myslím si, že pokud by ji člověk četl jako první knihu Dana Browna, byl by asi nadšen.
Kniha se mi líbila, přinášela jiný pohled na Annu Boleynovou, a to očima její přítelkyně a snažila se naznačit, že není vše černo-bílé.
Kniha, jako i ostatní, se opět četla velmi pohodlně. Autorka se obecně ve svých knihách věnuje většinou méně známým osobnostem historie, proto její knihy ráda čtu. Je to i v tomto případě a opět mohu doporučit. Skutečnosti, které nejsou přesně podle historie, sama autorka vždy na konci knihy uvede.
Protřednictvím knihy jsem se vrátila zpět do minulého století a dozvěděla se mnoho zajímavých informací.
Příběh zajímavý, avšak kniha mne zklamala. Asi jsem od ní díky recenzím očekávála více.
Za mě nápad a téma velmi zajímavé. Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na přeskakování jednotlivých dějových zápletek a postav, které se nakonec prolnuly v jeden závěr. Po pár stránkách si ale na to člověk zvykl a nakonec jsem si říkala, že je škoda, že kniha skončila.
Nenadchne ani neublíží. Podruhé bych si ji určitě nevybrala.
Kniha velmi zajímavá pro ty, kdo se zajímají o lidské vztahy. Jediné, co mi trochu vadilo, že se informace v knize opakovaly několikrát, takže mohla být klidně tenčí.
Od knihy jsem očekávala spíše pozitivní úsměvný přístup k životu, bohužel typy popsané v knize jsou pro mne jako pracující matku nepoužitelné.
Knihu jsem si půjčila od dcery a s očekáváním (od autora jsem již četla Hvězdy nám nepřály) jsem se do ní začetla. Příjemné čtení, které má pro mladé i určité poučení. Nicméně Hvězdy nám nepřály nepřekonala.
Knihu mi doporučila kamarádka jako odreagování od četby současných autorů a měla pravdu. Je to kniha s nádhernou češtinou a bohatým slovníkem. Není pro netrpělivé, protože děj ubíhá pomalu, ale kniha se ihned po přečtení první povídky "Hordubal" posunula na přední místo knih od Karla Čapka. Po zklamání z povídky "Povětroň" byla poslední povídka "Obyčejný život" nádhernou tečkou.