Dadulina Dadulina komentáře u knih

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Bavila mě, ale nezanechala větší stopy...

30.06.2019 3 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Oblíbené téma mateřství trochu jinak...

Sestry Sestry Bernard Minier

Autor je můj oblíbenec a nezklamal

Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Kniha je dobrým zpestřením českého literárního rybníčku.

Století na vlnách Století na vlnách Markéta Hejkalová

Století na vlnách je jako cibule, postupně odkrýváte vrstvu za vrstvou osudů maršála a Dorotyaž je vám na závěr líto, že už je konec.

09.11.2023 4 z 5

Dareba Dareba Beatrice Salvioni

Divá Bára + Geniální přítelkyně = divě geniální. Opravdu stojí za přečtení! Uvěřitelný svět dospívání, který nás nechá nahlédnout do složitého procesu plného nevědění, tušení, emocí

27.10.2023 5 z 5

Vývrat Vývrat Tove Alsterdal

Uvěřitelná vyšetřovatelka (jako bonus zajímavé rodinné podhoubí) - téma sociálních sítí i obviňování a la všichni víme, jak to bylo. Skvělé!

26.09.2023 5 z 5

Všechen můj hněv Všechen můj hněv Sabaa Tahir

Boží! Doporučuji knihu číst se Spotify a pouštět si písničky, které Núr poslouchá v knize a prožít tak všechno až na kost.

07.09.2023 5 z 5

Rajčaťáci a Banáni Rajčaťáci a Banáni Petr Váša

Zajímavý počin. Bavily mě hlavně pasáže s dědečkem. Zvukové složky fyzického básnictví pro mě byly spíše rušivé každopádně spor 2 skupin - nečekaný závěr - kontaktní vsuvky - za mě palec nahoru.

12.06.2023 4 z 5

Malé divadlo Hannah Arendtové Malé divadlo Hannah Arendtové Marion Muller-Colard

Boží! Baví mě cesta zprostředkování filozofie pomocí jednoduchého příběhu. A ty ilustrace jsou jen třešničkou na dortu

06.06.2023 5 z 5

Tajemství v lahvi: příběh hrdinství Ireny Sendlerové Tajemství v lahvi: příběh hrdinství Ireny Sendlerové Anna Czerwinska-Rydel

Když je všude kolem peklo války, je tu Irena, která by svou láskou a péčí byla schopná zachránit celý svět. Krásný příběh, který zvládnou i menší děti.

11.04.2023 5 z 5

Skleněná zahrada Skleněná zahrada Tatiana Țîbuleac

Jako když se vám do srdce zaryje střep. Chtěli byste Lastočku obejmout a držet, dokud byste všechny střepiny nevytáhli.
Příběh adopce, touhy, snů a bolesti ve třech jazycích a všech tak poetických.

06.01.2023 5 z 5

Hrst hlíny Hrst hlíny Bram Presser

…když se vás to týká.
….když zjistíte, že vlastně nic moc nevíte.
…když se začnete ptát pozdě.
…když jste potomek přeživších holocaustu a cítíte, že byste měl vědět.
…když žijete až v Austrálii, ale kus vaší rodiny je v Biskupcově ulici, nebo jen střípky z ní?
Jednoznačně doporučuji!!!!

01.01.2023 5 z 5

Dvojité sklo Dvojité sklo Halldóra K. Thoroddsen

Můžeme na konci života poznat lásku? A máme právo ji prožít? Jaké to je, když z našeho života odchází jeden důležitý člověk za druhým? Novela o konci, který není koncem tragickým… jen je to vyústění cesty… všichni tam dojdeme.

21.05.2022 5 z 5

Agnes a ostrov Stínů Agnes a ostrov Stínů Veronika Hájek Hurdová

Poslouchala jsem audio knihu a je moc hezky namluvená. Pro puberťáky je to trefa do černého a my dospěláci jen pokyvujeme a říkáme si - jo, to použiju ve výchově :)

07.05.2022 5 z 5

Vyděděnci Vyděděnci John Flanagan

(SPOILER) Poslouchala jsem jako audioknihu a moc se mi líbilo zpracování. Hlavní hrdina Hal je trochu popleta a roztržitý vynálezce, ale pomocí dalších outsiderů se vyšvihne vysoko…. Aby mohl zase vše ztratit. Jdu na dvojku.

28.03.2022 5 z 5

Kluk odnikud Kluk odnikud Katherine Marsh

Úchvatný příběh, který vás donutí soucítit a kouknout se na problém uprchlictví z druhé strany. Podtrhlo to mé přesvědčení, že lidi můžou být stádo vystrašených ovcí, ale když se najde alespoň jeden či dva “jiní”, kteří se postaví svým obavám, nemůže to mít jiný než nadějný konec.

28.03.2022 5 z 5

URaNovA URaNovA Lenka Elbe

Rozhodně něco, co při kontextu Jáchymova nečekáte… a nakonec i v magickém realismu vyvstane otázka - to ty svině vážně budou vždycky tady?

06.02.2022 4 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Pohlazení na duši. Knížka dokazuje, že i outsider a sirotek může zvládnout se špetkou lásky cokoli.

26.12.2021

Všehokniha Všehokniha Guus Kuijer

Úchvatné! Téma domácího násilí očima dítěte. Urve vám to srdce i jako dospělákovi!

12.11.2021 5 z 5