Dajda Dajda komentáře u knih

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Jak to ta Soukupová dělá, že píše přesně tak, jak se cítíme? Rozervané, že každé rozhodnutí je špatné, nebo horší? Prostě skvělá kniha, tleskám..

16.01.2025 5 z 5

Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Tolik lidí mi ji doporučovalo a už chápu proč. Teď ji všude doporučuji já :-)

16.01.2025 5 z 5

Dům v Matoušově ulici Dům v Matoušově ulici Tereza Boučková

Na začátku jsem se ztrácela a používala nápovědu v podobě rodokmenů, ale jinak jsem se nepřestávala divit a žasnout! :-) Krásně zpracované, tleskám a autorce se klaním..kdybych mohla, dám víc hvězdiček :-)

15.01.2025 5 z 5

To je on!: O té, co si říkala Toyen To je on!: O té, co si říkala Toyen Milena Štráfeldová

Tak to bylo ono! :-) Skvělá kniha o neuvěřitelné osobnosti

31.01.2023 5 z 5

Tajné životy slavných umělců Tajné životy slavných umělců Elizabeth Lunday

Spousta nevšedních informací..

31.01.2023 5 z 5

Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

Moje první kniha od autorky a byla jsem mile překvapená! Moudrost Alžběty nakopírovat :-)

Zadní pokoj Zadní pokoj Jørn Lier Horst

Odložené případy prostě mají šmrnc! Začátek vypadal s přídechem politiky, ale to se naštěstí brzy změnilo.

Dědečkové Dědečkové Pavel Čech

Tohle si prostě musíme "přečíst" - prohlédnout je výstižnější..chytí vás to za srdce..

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Krátké, čtivé příběhy psány z mnoha úhlů problému jménem sebevražda

22.02.2021 4 z 5

Debordelizace vztahů - Zbavte se vztahových kurvítek Debordelizace vztahů - Zbavte se vztahových kurvítek Ivo Toman

Kdekoliv tuto knihu otevřete, tak se neodtrhnete..přesná kniha pro dnešní dobu

Divadlo světla Divadlo světla Anne Delaflotte Mehdevi

Vždy jsem obdivovala zahraničního autora, který správně vystihne naše češství..a jestli k tomu máte rádi historii a divadlo, tak tahle kniha je ideál

02.12.2020 5 z 5

Milostná píseň Queenie Hennessyové Milostná píseň Queenie Hennessyové Rachel Joyce

Úžasný román, líbil se i kamarádce nečtenářce

Horská cesta Horská cesta Marianne Dubuc

Přenádherný příběh o koloběhu života

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Balzám na duši - tahle kniha..i přes to, že se postupně odkrývají hrozné skutečnosti.. Román jsem přečetla jedním dechem!

19.06.2020 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Kdybych mohla dát 10 hvězdiček, udělám to :-) Román přesně podle mého gusta - krásné vyprávění s příchutí detektivky. Už aby byl další román od paní Hanišové na světě :-)

19.06.2020 5 z 5

Pane Bůh, tady Anna Pane Bůh, tady Anna Sydney George Hopkins

I když jsem knihu nedočetla, za mě hluboká kniha..

11.05.2020 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

V polovině románu jsem si uvědomila, že jsem knihu již četla a říkala jsem si, že vytuším, kdo bude vrah. No nevytušila! :-) Takže opravdu výborná detektivka..

11.05.2020 5 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Je to zvláštní, ale zase se mu to povedlo..Nesbo je prostě pan autor

15.04.2020 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Přečteno jedním dechem. V souvislosti se současnou situací je víc než očividné, že ačkoliv žijeme v "nouzovém stavu", tak si stále chrochtáme jako prasátka v žitě..člověk se až musí klanět té chuti a vůli k životu hlavních hrdinů..opravdový román, opravdový život.

15.04.2020 5 z 5

Golema a džin v New Yorku Golema a džin v New Yorku Helene Wecker

Knihu doporučoval na přednášce profesor literatury a autorku nenápadně přirovnal k Mornštajnové.. Jde o nádherně vystavěné dílo, graduje do napínavého konce a já jsem ráda, že nejsem tipem zklamaná..děkuji!

29.03.2020 5 z 5