Dajda Dajda komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Přečteno jedním dechem. V souvislosti se současnou situací je víc než očividné, že ačkoliv žijeme v "nouzovém stavu", tak si stále chrochtáme jako prasátka v žitě..člověk se až musí klanět té chuti a vůli k životu hlavních hrdinů..opravdový román, opravdový život.

15.04.2020 5 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Jak to ta Soukupová dělá, že píše přesně tak, jak se cítíme? Rozervané, že každé rozhodnutí je špatné, nebo horší? Prostě skvělá kniha, tleskám..

16.01.2025 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Kdyby šlo dát 10 hvězdiček, udělám to.. Po Haně další český zážitek..

25.02.2019 5 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Neskutečná kniha..když o ní někomu vyprávím, tak si připadám jako v první třídě - jenom žvatlám :-) To se prostě musí přečíst :-)

20.03.2017 5 z 5

Dědečkové Dědečkové Pavel Čech

Tohle si prostě musíme "přečíst" - prohlédnout je výstižnější..chytí vás to za srdce..

05.05.2021 5 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Je to zvláštní, ale zase se mu to povedlo..Nesbo je prostě pan autor

15.04.2020 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Přečteno za jednu dlouhou noc.. Opět zážitek, zase budu mít problém najít další čtivo, které bude aspoň z poloviny tak dobré jako toto dílo :-)

18.12.2018 5 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Krátké, čtivé příběhy psány z mnoha úhlů problému jménem sebevražda

22.02.2021 4 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Balzám na duši - tahle kniha..i přes to, že se postupně odkrývají hrozné skutečnosti.. Román jsem přečetla jedním dechem!

19.06.2020 5 z 5

Hastrman Hastrman Miloš Urban

Kdyby šlo dát deset hvězdiček, udělám to..prostě neskutečný zážitek..a konečně znám původ slova "zvukomalebný" - je to totiž Miloš Urban! :-)

25.09.2018 5 z 5

Cyankáli v šampaňském Cyankáli v šampaňském Agatha Christie

Agatha opět nezklamala..vynikající příběh a rychlý spád událostí, viděno očima různých potenciálních vrahů..bylo mi líto, že jsem ji dočetla tak rychle :-)

17.07.2017 5 z 5

Zadní pokoj Zadní pokoj Jørn Lier Horst

Odložené případy prostě mají šmrnc! Začátek vypadal s přídechem politiky, ale to se naštěstí brzy změnilo.

05.05.2021 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Knihu jsem přečetla asi před měsíce a stále nejsem schopna napsat adekvátní hodnocení - prostě neskutečná kniha, která se musí přečíst..

Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Tolik lidí mi ji doporučovalo a už chápu proč. Teď ji všude doporučuji já :-)

16.01.2025 5 z 5

To je on!: O té, co si říkala Toyen To je on!: O té, co si říkala Toyen Milena Štráfeldová

Tak to bylo ono! :-) Skvělá kniha o neuvěřitelné osobnosti

31.01.2023 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

V polovině románu jsem si uvědomila, že jsem knihu již četla a říkala jsem si, že vytuším, kdo bude vrah. No nevytušila! :-) Takže opravdu výborná detektivka..

11.05.2020 5 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Knihu jsem zbytečně odkládala, byla skvělá :-)

18.09.2019 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Na Počátek jsem se těšila a nejsem zklamaná..děj ubíhal po podobné lince jako Šifra mistra Leonarda, tentokrát nás autor seznámil se španělskou architekturou a závěr okořenil technologickým proroctvím

Temnými hvozdy Temnými hvozdy Emily Carroll

Prostě bych nikdy nevěřila, že se budu u komiksu bát, ale povedlo se.. :-) Nezapomenutelné dílko! :-)

Komiksová Kytice Komiksová Kytice Karel Jaromír Erben

Je prostě neskutečné, jak jsou Erbenovy verše nadčasové..a s komiksovým ztvárněním o to silnější

28.12.2017 5 z 5