Danka22

Hezká knížka. Není v ní sice moc romantiky, přesto zaujme. Autorčiny znalosti o včelach byly obrovské a fascinující. Některé informace jsem ani netušila. Pro včelaře moc dobrý.

Tak tohle byla pecka. Hodně mi to připomínalo Svět včerejška od Zweiga, hlavně tím jak autor mistrně ukázal na stinné a světlé stránky staré a nové Belgie. Číst tuhle knihu bylo moc zajímavé i dojímavé zároveň. Autorův dědeček měl smutný život, přesto vždycky se zmátořil a šel dál.

Tato kniha byla sice sladčí, přesto pro romantické duše přímo ideální. Nehledejte v ní hlubší poselství protože jejím smyslem je hlavně oslava nekonečné a věčné lásky. Co mi lezlo trochu na nervy bylo neustálé ujišťování, jak se oba budou milovat navždy. Bez toho by byla knížka pro mě víc přijatelnější i reálnější.

Zajímavá kniha. Nečte se moc dobře, zato si čtenář udělá názor na New york a na tu dobu. Někdy jsem se v ději ztrácela, proto jsem také byla vděčná za zopakovaní na konci. Co s týče děje, tak mnohé bylo pro mě překvapení. Zvlášť odkrytí skutečností kolem hlavních postav. Lidi se vždycky chovali ke zvláštnostem, jako k odpadu. Cokoli je "jiné" toho se bojí ale neuvědomují si, že tím odkrývají temné stránky své vlastní osobnosti. Jsem ráda že jsem knihu dočetla.

Krásný příběh. Ještě hezčí je že každá kapitola začíná významem nějaké květiny a její kresbou to knížce přidává na originalitě. Možná to nemuselo být v některých pasážích tak zdlouhavé ale jsem ráda že jsem ji přečetla.

Příběh je to moc hezký. Sice, jak sama autorka říká, něco si domyslela. Zato pro čtenáře, kteří nečetli žádnou knihu o Anthropoidu může být přínosem, protože v mnohém je kniha pravdivá. ????

Jeden z nejlepších příběhů, který jsem na téma holokaustu četla.

Kniha byla moc hezká. Moudrá, poučná a dobře se četla.

Pro někoho to může být kniha inspirativní, pro někoho možná jen nudná záležitost. Nicméně, dozvíte se tu především o životě a o obrovské statečnosti. Zato to rozhodně stojí!!!! Více v recenzi...

Moje první knížka od Jo Thomas, a musím říct, že to bylo moc pěkné. Dokonce jsem udělala i jeden z receptů, který v knížce naleznete - Piškotový koláč s meruňkovým džemem je fakt úžasně lehký. Co říct na závěr? Je to sladká romantika, takže si zapalte levandulovou svíčku a pusťte se do čtení o pečení, pěstování levandule a lásce v jakémkoli věku.

Pro začátek. Věřte, že u této knížky se vyřádíte, obzvlášť pokud máte malou či velkou zahradu. Knížka je rozdělená do 7 kapitol. Jak budete proplouvat jednotlivými částmi, budete nacházet tolik nápadů, až se vám nebude chtít knížku odložit.
Pro začínající kutily je velkou výhodou, že hned na prvních stránkách dostanou podrobnější návod, který jim ulehčí život při pořizování vybavení. To samé platí u každého návrhu, kde na levé straně máte detailnější seznam, co všechno budete potřebovat, až po první kroky při jeho sestavení. Na pravé straně zase naleznete bohatou fotogalerii. Jsou to nádherné fotky.
Co si o knížce myslím? Najdete v ní návody, které opravdu se vám budou hodit. Nejsou to hlouposti. Navíc návrhy jsou originální a levné, což také oceníte. Já už třeba vím, co udělám se starými okapy. A to se mě neptejte, co udělám z palet?!
Osobně bych nejraději vytvořila úplně všechno.

No co si budem povídat, nejlepší to sice není, přesto jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Barbary se totiž trochu stává Darcy Coates, a tady jsem si i vzpomněla na slavný seriál Posel ztracených duší - hlavní hrdinka mi vždycky přišla nafoukaná a hrozně hloupá :-D Ale to v románu není, ta je alespoň trochu při smyslech. Myslím, že kdyby se pustila víc do toho středověku, tak by se Barbara stala lepší než Rebecca Gablé a další. Prostě vykašlat se už na styl ála Cizinka. Už je toho moc!

Janusz Korczak byl lékař, učitel, spisovatel, kterého znali po celé Evropě. A důvod? Protože se vyznal v dětských křehkých duší. V knize se prolínají dva příběhy: jeden, který se týká působení pana doktora Korczaka. Po celou dobu věří ve spravedlnost a laskavost všech lidí, a ten druhý, zase o mladé zamilované dvojici, která popisuje válku ze všech stran.
Lehce se mi nečetlo ani o bombardování Varšavy i ghetta, přesto se mi příběh líbil. Byl čtivý, zajímavý ale smutný. Beletrické romány mám nejraději, nejen kvůli skutečným událostem ale i postavám, co v knihách vystupují, proto oceňuji i téma a jedinečnost. Dnes Varšava vypadá úplně jinak. Je to zrekonstruované město, přesto bodné rány, které mu byly zasazené během druhé světové války pořád ve Varšavě zůstávají. Navštivte určitě Muzeum varšavského povstání, je to nejdůstojnější místo, které ve Varšavě mohli postavit.

Už je to déle co jsem ji četla. Ale dodnes si pamatuji na některé záležitosti ohledně historie její léčby. Čtivě napsané a zajímavé.

Knihu jsem četla skoro tři týdny. Vychutnávala jsem si ji. Každá kapitola končí několika radami nočních žen a myslím že si je lecckdo zapíše do svého notes. Dozvěděla jsem se o spoustě žen, co byly umělkyně a kterým sice nepřála doba přesto dokázaly prorazit.

Nemůžu říct že základní myšlenka je špatná ale autor ji nedokázal pořádně využít. Oproti Slona pro Karla Velikého je to lepší kniha. Ale že bych ji znovu vyhledala, to se říct nedá. Škoda. Mohlo to být lepší

Je pravda, že jsem čekala něco jiného. Myslím, ale že pro čtenáře, kteří našli zalíbení v zahradách by kniha mohla být zajímavé zpestření. Kniha je rozdělena do několika kapitol. Přičemž autorka si dala tu práci a našla asi nejznámnější knihy, kde se vyskytuje pojem zahrada. Některé pasáže nejsou zase až tak zajímavé a chvilkami se čtenář až nudí. Nicméně co mě překvapilo bylo několik zmínek o knize od Karla Čapka Rok zahradníka. Celkově bych hodnotila knihu pozitivně.

Hezká kniha plná obrazů od malířských mistrů.