david6273

Jako malý jsem hltal televizní příběh, který je pro mě symbolem dětství. Kniha je jeho krásným oživením s nezaměnitelnou mluvou a atmosférou. Nikdy neomrzí.

Obohacující kniha z hlediska přiblížení života bohyň. Hezké vykreslení místa ve kterém se děj odehrává. Myslím, že člověk si na této knize dokáže hezky uvědomit, jak můžou být lidé zlí a zákeřní jenom proto, že je někdo jiný něčím odlišný a oni to nechápou proč. Náročné čtení (občas jsem měl problém se prokousat zápisy z výslechů), ale jsem rád, že jsem si přečet. 3/5

Řekl bych poctivá, vyzdrojovaná kniha, která vykresluje celkový obrázek o mém oblíbeném spisovateli. Některá fakta o Otovi Pavlovi jsou samozřejmě lehce nepříjemná, ale jsem rád, že jsem se mohl dozvědět celou pravdu. Díky

Pro mě něco neuvěřitelného z čeho jsem naprosto očarován. Musím číst ty silné, krásné a pravdivé povídky neustále dokud mě kompletně neprostoupí. Balzám.

Kniha ke které jsem se dostal díky čtenářské výzvě a rozhodně jsem za toto náhodné setkání rád. Bylo to čtivé a originální příběhové vyprávění ve třech časových rovinách, kde můžeme sledovat různé lidské osudy, které mají co dočinění se včelami. Možná až díky této knize, kde je nastíněný scénář možného co by nás bez včel mohlo čekat, si uvědomíme jaký mají pro nás přínos. Navíc pro mě jako začínajícího včelaře, to bylo také poučné..:-) Díky za dobrý námět na knihu

Jedna z nejhezčích věcí, kterou jsem četl. Příběhy fotbalistů, cyklistů, horolezců podané přímým nefalšovaným způsobem, které Vám přirostou k srdci. Pan novinář a pan spisovatel. Díky

Inspirativní. Člověk musí nad některými větami přeci jenom trochu přemýšlet, aby pochopil, ale nakonec zjistí, že to dává smysl. Kolář umí vysvětlit problémy na konkrétních případech a nutí nás k zamyšlení nad sebou samými. Hlavní myšlenka knihy se mi jeví to, že je nutné léčit příčinu, nikoliv důsledek.

Je to jako když v dětství nemáte rádi koprovku nebo rajskou a v dospělosti zjistíte, že to vlastně milujete a nevíte proč jste vlastně nejedli dříve...Verne je fantastický vypraveč, který drží čtenáře stále v tenzi. Klobouček. 4/5

Velmi povedené dílko s do detailu popsanými částmi příběhu. Všechny povídky měli svůj génius loci, zkrátka kniha příjemně tekla. Ty drsné osudy nám autor dokáže skvěle vykreslit a čtenářovi nezbývá jenom nedočkavě čekat jak vše dopadne. A to čekání stojí za to. 5/5

Příjemné překvapení, které si mě našlo díky čtenářské výzvě. První znakem této dobré detektivky bylo určitě, že byla od začátku dokonce nepředvídatelná a proto mě neustále držela v napětí a nejistotě a já musel číst dál a dál a jelikož dopadlo nakonec vše úplně jinak, než jsem předpokládal, splnila mi kniha i pěkný 'wow' efekt. Zamotané, čtivé prostě povedené!

Tohle mi padlo do noty! Kniha, která nenápadně připomíná Stranger Things, (staré domy, osmdesátky, léčebna, tajný agent...) se dělí na tři části. To co se v první části zdálo jako béčková horor najednou ve druhé dostane realistické obrysy, aby se následně ve třetí hlavní postava probudila v léčebně a neví co je pravda a co ne. Mám tento druh mystéria, tajemství a schizofrenie moc rád a Nesbo se ho zhostil moc dobře.

Tajemné pošumaví dodává knize nádech ostražitosti. Dvě ženy, které hledají především samy sebe, svede osud dohromady, aby nakonec v kombinaci s vraždou rozpletly zamotané dějové klubko osudu jejich rodin. Atmosféra děje není vůbec špatná, ale příběh je podle mého vkusu nafouklý jako bublina u žvýkačky, která splaskne očekaváným způsobem a dobro vyhraje. Šlo to.

Nenápadný hrdina románu, žijící ve složité době a na složitém místě. Všední dny ve vesnici kde nejde proud a nad hlavou létají rakety rozčísne včelařova cesta do míst, kde budou mít včely klid na práci. Včely mír najdou, ale včelař zažije na stará kolena zajímavá dobrodružství a nenápadně se vmísí do osudů jiných lidí. Citlivý příběh, který dává nahlédnout pod pokličku nesmyslnému konfliktu, ve kterém se snaží žít smyslní lidé.

Retrospektivně vyprávěný příběh ze složité doby se složitými lidskými osudy. Podmínky doby nemilosrdně vykreslí charaktery lidí a odhalí kolik je kdo schopen obětovat pro druhého. Kniha, která mi svým pojetím hodně evokovala Mornštajnovou je vděčným historickým románem o mezilidských vztazích.

Zajímavá sonda do života farářky, která boří stereotyp o nudných duchovních. Žena, která přemýšlí o svém poslání v mnoha věcech velmi pokrokově a nebojí se držet ruku na tepu doby a ještě ke všemu má ráda rum a doutníky. Četl jsem delší dobu, ale vždy jsem se rád ke knize vrátil, jelikož byla psaná s nadhledem a se spoustou výborných myšlenek, které mi upravili pohled na církev celkově. Bůh s Vámi.

Kombinace sociálního románu s fantaskními motivy nemusí vždy působit důvěryhodně, ale Vrba vyloženě nezklamal. Jako červená niť se v jeho knihách táhne osud bývalých komunistických pohlavárů, které osud vytrestá za jejich dávné činy, byť se hlavní hrdina snaží svojí duchovní cestou dojít vykoupení. Vždy když se do hlavních postav dokážu, alespoň trochu vcítit, mám pocit, že autor odvedl dobrou práci a to je i tento případ.

Specifická kniha, zadrápla se mi pod kůži. Svérázně netypické příběhy hlavních postav u kterých prostě potřebujete vědět jak dopadnou a navíc přemýšlíte jestli z nich nemáte něco podobného v sobě. Líbilo se mi takové to střídání stylů, jednou detektivka, pak sci-fi, které sklouzne k bajce...Povedené dílo. 4/5

Dvě hlavní postavy hledají zajímavé místa k natáčení nového seriálu, ale jak to tak bývá tak hledají nejvíce sami sebe. Zajímavé čtení, nenudil jsem se, některé pasáže mě vyloženě nadchli (např. rozhovor s polským knězem), ale hlubší emoční zářez to ve mě úplně neudělalo. 3,5/5

Poutavý začátek knihy nás vtáhne do koloběhu událostí, které se daly do pohybu v kombinaci nešťastné lásky a černé magie. Prokletí, přenášející se z kolena na koleno vyplavou na povrch a zanechají nesmazatelné stopy. Špetka bylinkářství a čarodějnictví versus plané lidské touhy evokují svým stylem vypravování něco mezi "Žítkovskými bohyněmi" a Mornštajnovou. Solidní.