Denčaa Denčaa komentáře u knih

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Kniha se mi četla báječně. Líbilo se mi střídání pohledů obou hrdinů každou kapitolu, člověk si tak udělá lepší obrázek. Jinak obě postavy jsem si oblíbila. Božský bastard se dá číst jedním dechem, při kterém se dost pobavíte. Všem vřele doporučuji a už se těším na další díl.

06.04.2014 5 z 5

Zrádce trůnu Zrádce trůnu Alwyn Hamilton

Bylo to o chlup lepší než první díl. Zdárně jsem se zorientovala v množství postav, kde se mi neustále plete kdo je kdo, vzhledem k tomu, že mají hodně exotické jména. Nejvíce jsem oceňovala bájné příběhy tohoto světa, které byly propracované a dávaly větší poznatky o tomto universu. Hned vše dávalo více smysl a řád. Co mi malinko vadilo, je jak hrdinům všechno vycházelo, všechno jim hrálo do karet. Až v samotném závěru se ukázalo, že nejsou zdaleka takoví machři a ostřílenci, jak se celou dobu jevilo. Hodně mi tam chyběla romantická linka, kde jsem doufala, že po prvním díle by se mohla konečně rozběhnout. Snad jen budu doufat, že u nás vyjde i poslední díl, abych se dozvěděla, jak to celé dopadne.

21.05.2019 4 z 5

Poušť v plamenech Poušť v plamenech Alwyn Hamilton

Prvních zhruba padesát stránek bylo méně záživných a nemohla jsem se do příběhu začíst. Ale poté už vše začínalo dávat smysl. Byť byl příběh napsán velmi čtivě, děj hodnotím jako průměrný - ano, stále se tam něco dělo, ale linka je nastavená na určité hladině, která nepřesahovala. A k mému velkému překvapení bych ocenila trošku delší zpracování. Hodně věcí tam bylo řečeno jen napůl a z toho jsem byla docela zmatená. Ale snad se vše dočtu v pokračování. Také bych byla raději, kdyby se autorka více pověnovala romantické lince. Je tudíž jasné, že mi byla hlavní mužská postava Jina sympatická. O Amání už to samé tvrdit nemůžu. Ale určitě chválím nádhernou obálku. Konec na další pokračování moc nenalákal, ale i tak si druhý díl přečtu.

21.05.2019 3 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

V minulém díle mě štval Easton, v tomto naopak Hartley. Hezky si vyměnili role. Přišlo mi, že Easton konečně dospěl a postavil se čelem svým problémům i démonům a snaží se opravdu dát věci do pořádku a neřeší všechno jen pitím alkoholu. Líbila se mi ta relativně detektivní část, kdy se snaží hlavní dvojice přijít na kloub tomu, co provedl Hartleyin otec. A konec vylepšil celkové hodnocení knihy. Líbilo se mi, že to nebyl úplně přeslazený happy end, ale autorka tam vnesla i realitu života. Je to opravdu oddechové čtení, kde je přimíchána i dramatičnost a čtenář zůstává neustále v napětí. Hodnotila bych tento díl stejně jako "Padlého dědice", byť to opravdu zachránil až úplný konec.

26.03.2019 4 z 5

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Hlavní hrdinka Holly byla totálně na facku! Už dlouho jsem nečetla příběh, kde by mě hlavní hrdinka tolik vytáčela. Ale pokud to byl opravdový záměr autorky, tak se jí stoprocentně povedl. Přimhouřím však oči a opominu i to, že po těch pěti letech byla Holly pořád stejný fracek a pak se najednou začala měnit k lepšímu. Ale ten samotný vývoj charakteru - palec nahoru. Vánoční koledu od Dickense, jíž se autorka inspirovala, jsem nečetla, proto mi chvilku trvalo, než jsem se v té celé jejich partě a poslání zorientovala. Ale ano, vymyšlené to bylo opravdu dobře. A musím pochválit i romantickou linku, která mi vyloženě sedla. Románek tam nebyl dotlačen nijak prudce, plynulo to hezky pozvolna a párečku jsem hodně držela palce. Konec se mi líbil, ačkoliv jsem z něj byla zklamaná. Nechápejte mě špatně, ale představovala jsem si pro Holly jiný závěr. Takový, který byl i hodně naznačovaný. Takže za mě určitě knihu doporučuji. A nemusíte ji podle mě vehementně číst jen v období kolem vánoc.

28.02.2019 4 z 5

Co si váš pes doopravdy myslí? Co si váš pes doopravdy myslí? Sophie Johnson

Musím říct, že první reakce po otevření knihy byla, že je to obsahově úplně jiné, než jsem čekala. Ilustrace jsou krásné, ale asi jsem to odhadovala na jiné pojetí celé knihy. Jsem tedy moc ráda, že jsem ji měla půjčenou z knihovny - hodnota knihy není nijak valná. Na tento titul vám stačí opravdu chvilička a budete ji mít přečtenou. Avšak musím říct, že jsem se při mnoha komentářích daných situací od srdce zasmála. A ano, autorka to dokonale vystihla, i když mnohé věci už spoustu lidí napadly. Pro pobavení opravdu doporučuji.

07.02.2019 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Měla jsem velká očekávání. Až moc. A byla jsem docela zklamaná. Ne že by to bylo něco hrozného, to ne. Ale mám trošku problém s dějem, který docela pokulhávala. Chytlo mě to až za dvoustou stránkou, což je podle mě docela pozdě, když celkový rozsah je necelých čtyřista stránek. Ano, autorka už i v tak mladém věku (patnáct let) píše hodně čtivě a stylistiku má výbornou. Ale zápletka nebyla úplně propracovaná a mělo to určité mezery. Celeana mi přišla, jako by měla rozdvojenou osobnost. Na jednu stranu byla krutá vražedkyně, co si v hlavě přehrává nejrůznější scénáře vraždy a na tu druhou je křehká květinka co zbožňuje štěňata a vyžívá se v knihách. Naopak nejlepší charakter a postava byl Chaol. Ten to měl v hlavě srovnané a byl to sympaťák. Co bych taky vyzdvihla, tak skutečnost ,že autorka psala v er formě, takže čtenář nahlédne i do smýšlení vedlejších postav. Určitě se pustím do dalších dílů a budu doufat, že co díl, tím lepší zápletka a příběh. Také jsem napjatá, jak se vyvine milostný trojúhelník, který hezky doplňoval celý příběh.

30.01.2019 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Tak jsem se těšila na pokračování tohoto krásného příběhu a tak jsem byla zklamaná. Musím uznat, že autorka má výborný styl psaní, a byť se tam v podstatě nic neděje, čte se to dobře. Děj hodně pokulhával, stále se tam něco řeší- hlavně teda paparazzi, tak jsem čekala, kdy přijde ten hlavní zvrat. K mému údivu žádný nepřišel. Pořád to jelo na stejné vlně, ale toho vrcholu to nedosáhlo. Hlavní hrdinka stále jen fňuká (budiž jí odpuštěno při jejím stavu), ale moc se nesnaží udělat nějaký posun. Oproti tomu je hlavní hrdina zlatíčko, avšak až takové, že je hodně těžké tomu uvěřit. Navíc mi přišlo, že jedná hlavně ve svém zájmu. Možná bych se bez tohoto pokračování i obešla.

28.01.2019 3 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Sci-fi knihy mi zatím nic moc neříkají. Ale když jsem slyšela, že je zde podobnost s Marvelovskými hrdiny, nemohla jsem odolat. Také mě dostatečně nalákala i obálka, která je famózní. Ze začátku jsem byla z knihy docela zklamaná, nedokázala jsem se začíst, jelikož autorka při akčních scénách hodně odbočovala od tématu a to mě rušilo. Také jsem byla hodně zmatená v postavách, které ke svému pravému jménu mají také přezdívky, jakožto superhrdinové, které vystihují jejich schopnosti. Ale charaktery postav byly úžasně vykresleny a hned jsem si jich hodně oblíbila. Dějově to bylo velmi dobře postavené a zápletka opravdu zaujme. Hodně se těším na další díl, jsem zvědavá, jak to celé dopadne a po dočtení mi zůstalo spoustu nezodpovězených otázek.

16.01.2019 4 z 5

Něco jako láska Něco jako láska Tracy Brogan

Úplně velká očekávání jsem do této knihy neměla. Ale už po prvních pár stránkách jsem se přistihla, že si čtení užívám a kniha mě baví. Asi za to mohl i úžasný humor, kterým je celá kniha protkaná. Hlavní hrdinka má opravdu zábavné myšlenkové pochody a přistihla jsem se, že se u knihy i pochechtávám. Nejdříve to vypadalo, že se autorka bude hodně zabývat popisy míst a krásami přírody, ale naštěstí od toho upustila. Nevím jak u vás, ale mě docela v ději ruší půl stránkový popis travnaté louky apod. Byť jde o červenou knihovnu jak vyšitou, dokázala jsem si představit, že by se tento příběh stal. Hlavní hrdinka řeší problémy, které by mohla řešit rozvedená žena s dětmi, i ta co si nachází novou cestu k muži. Za mě edice "Srdcovek" zatím rozhodně bodují.

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Ohledně této knihy byl velký boom. Nové téma, které ještě zpracované nebylo. Hodně mě to chytlo, že si člověk přečte něco jiného, než jen o vílách, skřítcích apod. Vymyšlené to bylo geniálně. Svět byl propracovaný a všechny detaily, které čtenáře mohou ohledně světa napadnout, tak jsou postupně zodpovězeny. Nicméně, tento svět se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Nedokázala bych si představit v něm žít. A to byl asi jediný bod, proč jsem nedala plný počet hvězdiček. Děj byl zpracovaný na výbornou a autor má hodně velkou slovní zásobu a pěknou stylistiku. Ale postě nadšení ze "Smrtky" se nedostavilo. Avšak konec byl výborný a další díl si přečtu, abych věděla, jak to celé dopadne. Pokud si chcete přečíst něco jiného, tak určitě sáhněte po této knize.

Nádech Nádech Penelope Douglas

Hned začátek knihy měl ten správný náboj a vyvolávalo to ty pravé emoce. Proč Jared tak Tate šikanuje a proč jí ubližuje tímto způsobem? Nad touto otázkou jsem si celou knihu lámala hlavu. Vysvětlení se čtenář dočká až na konci. Svým způsobem jsem tento důvod brala. Ale v celkovém důsledku mi to přišlo až moc nafouklé. K plnému hvězdičkovému hodnocení mi tam chybělo více reality. Je to román, kde najdete vše, co od takového čtení očekáváte, ale větší smysl v tom nevidím. Přesto se to krásně čte, hrdinové jsou sympatičtí a fandíte jim. Avšak myslím si, že za pár měsíců si nevzpomenu, o čem děj do detailu byl. Titul bych doporučoval hlavně teenagerům, ale neurazí ani starší čtenáře.

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

S touto knihou mi přišlo, že jsem se vrátila do pubertálních let. Opravdu jsem doufala, že to nebude tak naivní a nereálné. Poté co to tolik lidé četlo a chválilo, tak jsem se rozhodla, že chci taky objevit tajemství Lary Jean. A to byla velká chyba. Ano, kdyby mi bylo tak patnáct, tak bych si v této knize určitě libovala. Ale takto jsem jen kroutila hlavou. Nicméně, musím uznat, že šlo o pěkný oddechový příběh. Náctiletým tedy knihu můžu klidně doporučit. Těm ostatním předávám varování, že je to sladké jak med a ten vám poteče i z uší. Do dalších dílů se asi nepustím, myslím, že toto mi stačilo. Možná ještě získám odvahu se podívat na filmové zpracování knihy.

27.11.2018 3 z 5

Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Ano, už při anotaci si člověk dokáže vyvodit, jak bude vypadat dějová linka. Nicméně je to tak dobře a čtivě napsané, že u tohoto jsem přimhouřila oči. Samotný příběh zkrátka vyvolá emoce. Jednak trpíte bolestmi jako Ella, ale také je vám smutno z toho, jak je šikanována a nikdo ji nechápe. A ano, rytíř na bílém koni do toho příběhu tak hezky sedí. Ne nadarmo je kniha označována jako další popelkovské vyprávění. Konec byl hodně otevřený, tudíž jsem si hned rezervovala pokračování knihy. Je to červená knihovna jak vyšitá, ale občas neuškodí se i do takových knih ponořit. A ta barevná obálka je úžasná.

27.11.2018 4 z 5

Body Book Body Book Cameron Diaz

Cenné rady a zkušenosti, které jsou zde sepsány, opravdu mohou člověku pomoct. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí a člověk se opravdu zamyslí nad tím, jak se stravuje, co jí a jak se hýbe. Knihu bych brala spíš pro takové začátečníky zdravého životního stylu. Je zde všechno popsáno od píky. Avšak svou hloubku to rozhodně má. Hvězdičku strhávám za opakující se pasáže, hlavně ve třetí kapitole.

27.11.2018 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Tituly od Colleen Hooverové vždy hrají na jistou notu. V každém příběhu se nachází nějaké ALE. Tato kniha mě zaujala hned od začátku. Nejen stylistickým zpracováním, ale také dějovou linkou. Ano, že kluk podvádí svou holku a přijde ji zachránit princ na bílém koni, to je trochu klišé. Ale skutečnost, že ten princ je neslyšící a navíc má přítelkyni, to už knihu hezky ozvláštní a zamotá. A čtenář se lépe vžije do pocitů obou hrdinů, jelikož každá kapitola je z pohledu Ridge nebo Sydney. Také musím říct, že ještě před tím, než jsem začala knihu číst, jsem si pustila soundtrack "Možná jednou", který mi hezky navodil atmosféru knihy. Písnička je opravdu nádherná. Co musím knize vytknout, byl závěr. Byla jsem hodně zvědavá, jak to autorka vyřeší s Maggií, přítelkyní Ridge. Vyřešit to vyřešila dobře, jen mi přišlo, že to tam bylo tak na sílu dané. Také mi už celkem lezlo krkem, jak hlavní hrdinka pořád a kvůli všemu brečela. Více na: https://www.instagram.com/knizni_dilna/

14.08.2018 4 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Od Moriarty už čekám určitou úroveň příběhu. Bohužel, tentokrát jsem se toho nedočkala. Nicméně, než začnu vytýkat, musím říct, že styl psaní a celkové vyprávění je jako vždy na jedničku. A toto je autorčino velké štěstí. Kdyby i "prázdné" pasáže nebyly napsány poutavě, tak kniha dopadne jako odpad. Přesně do půlky knihy se tam jen tlachá, že se něco stalo, ale přišlo mi to tak uměle nadstavené a zbytečně omílané. Všichni jsou tam trhlí a ujetí a opravdu se mi ani jedna postava nezamlouvala. Když už teda člověk přelouská těch více jak 400 stran, odloží knihu a přemýšlí, zda ji opravdu napsala Moriarty. V době, kdy kniha vyšla, slyšela jsem takové ohlasy, jakože je to její nejlepší kniha apod. Proto jsem se na ni i hodně těšila, ale výsledek je velké zklamání. Také mi ještě nesedlo, jak u každé kapitoly se přeskakuje z jedné postavy na druhou a z minulosti do přítomnosti. Více na: https://www.instagram.com/knizni_dilna/

07.08.2018 3 z 5

Ztracené světlo Ztracené světlo Jill Santopolo

U této knihy jsem se hrozně dlouho rozmýšlela, jaké ji dát hodnocení. Ono kniha to byla výborná, ale nemohla jsem se ztotožnit s chováním hlavní hrdinky. To byl asi největší problém celé knihy. Nechci to tady úplně rozebírat, každý má na život a i na partnerský život jiný názor, ale Lucy se (za)chovala opravdu hnusně. A také jsem její chování mnohdy nechápala, jak může být tak naivní, co se týče muže, který ji opustil. Ale to byl asi tak jediný problém knihy. Musím vychválit styl vyprávění, na který si čtenář sice chvilku zvyká, ale je to pak neskutečně čtivé. Pro ty, kteří nečetli, je to vyprávěno z pohledu Lucy, která celý příběh tlumočí Gabovi. Plus nebo i mínus můžou být krátké kapitoly. Mě to na letní čtení sedlo, takže i tím děj hezky odsýpá. Není to asi titul, který bych si ještě někdy přečetla, ale zanechal ve mě svůj kus. Více na: https://www.instagram.com/knizni_dilna/

24.07.2018 4 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Panečku... Ještě teď jsem plná dojmů a stále nad příběhem přemýšlím. Rovnou říkám, že této knize jsem dala plné hodnocení, protože to nešlo jinak. Toto je dokonalost. Dovoluji si říct, že se mi líbila ještě víc než první díl. A to hlavně z toho důvodu, že člověk se vůbec v ději neztrácí (což se mi v jedničce na začátku stalo), ale jste rovnou hozeni do děje tam, kde Šest vran skončilo. Takže hned je tam akce, hned se tam něco děje a hned víte, na čem jste. Je to úžasný mix žánrů od fantasy, přes detektivku až po lehkou romantiku. V této knize je velice důležité dávat neustále pozor a být ve střehu. Ono vše má smysl, každá věta, nic tam není zbytečně a každý čin pak do sebe krásně zapadne. O postavách ani nemluvím, všichni jsou úžasní. O každém se v této knize dozvíte něco dalšího. Zkrátka je to geniálně napsané a smekám před autorkou. A na kolenou ji prosím, ať napíše ještě aspoň jeden díl. Pokud váháte, zda si tuto sérii přečíst, tak jděte do toho. Více na: https://www.instagram.com/knizni_dilna/

24.07.2018 5 z 5

Dospělost je mýtus Dospělost je mýtus Sarah Andersen

Tuhle brožurku má člověk přečtenou za hodinku. Žádné hlubokomyslné dílo to není, ale čtenář se odreaguje a pobaví. Některé komiksové výjevy tam opravdu sedí. Ale některé naopak ne. Řekla bych, že aspoň v jednom z příběhů se člověk najde. Je to hodně trefné. Bohužel je to však něco, co bych si do své knihovny nepořídila. Více na: https://www.instagram.com/knizni_dilna/

09.07.2018