Devil-Ivet komentáře u knih
Hned po Malince jsem neotálela a otevřela Běsu, která na ni lehce navazuje. Nebo spíše předchází. Na můj vkus se všechno odehrávalo rychle. Přesto jsem si zvykla a později chápala, proč tak autorka jednala. Kniha se četla sama, byla záživnější, živější a otevřenější. Opět jsem vše prožívala a nejvíce mě zaujalo konečné vyústění a deník.
Po Stalkeru zase slabší díl, který mě ze začátku nudil. Má pomalý rozjezd a dlouho jsem nevěděla, o čem bude vůbec řeč (když nevezmu v úvahu ono vraždění). Ale pak se Joona pustil do vyšetřování a konečně jsem se začetla a dostalo to správné tempo a já konečně byla zvědavá, jaký bude konec. Nebýt nudného začátku, tak by to byla další perfektní detektivka.
Podle anotace jsem očekávala příběh z války, ale ta se tam jen mihla. Dostalo se mi romantického příběhu, kdy hlavní hrdinka byla v určitých chvílích hloupá a naivní a v dalších zase zvídavá, odvážná a neporazitelná. Druhá časová osa odehrávající se v období oné války byla ale pro mě zajímavější a živější. Chrissie zažívala opravdovou lásku a tak neskutečné zklamání… Nakonec to byl pěkný román, který na odlehčení není vůbec špatný.
Do posledního dechu je čtvrtá kniha a já byla zvědavá, s jakým případem se Erika popere tentokrát. Mělo to pár much a v menší míře nudných míst, ale přesto se to četlo lehce a rychle. Závěr mě hodně překvapil a dočetla jsem se zatajeným dechem.
Krátké básně, které se básněmi ani nezdají být. Některá mě upoutala a další nikoli. Celkově zklamaní, čekala jsem něco většího, silnějšího, ohromnějšího…
Třetí kniha od této autorky. Nutno podotknout, že jsem měla veliké očekávání a byla jsem hodně zvědavá, s čím přišla tentokrát. Byla jsem mile překvapena, a přestože to mělo klasický romantický konec, příběh se mi líbil.
Moje první seznámení s autorkou. Pěkně mě vtáhla do děje, bylo to zajímavé a napínavé. Jen Karl mě občas nudil a jeho radioamatérství bylo nezáživné. Přesto se mi kniha líbila a těším se na další její tvorbu.
Pokračování předešlého dílu a bavil mě o něco více. Po celou dobu jsem čekala na ono nebezpečí, které hlásá název knihy. A toto jsem nečekala a byla jak na jehlách, stejně jako Will s Horácem. Jen mi v jednu chvíli přišli hloupí a čekala jsem, kdy je konečně napadne začít jednat. Závěr nebyl nijak moc okázalý, ale přesto to stačilo. A od dalších dílů si chvíli odpočnu, už toho bylo moc…
Velmi zajímavý a poutavý příběh s tak nečekaným koncem. Nedokázala jsem se odtrhnout, jak čtivě to bylo napsané. Zatím nejlepší kniha, co jsem od autorky četla.
Po skvělé jedničce přišlo zklamání. Čekala jsem něco ještě lepšího, ale napětí ustoupilo a kniha mě až tak nebavila. Stále byla čtivá a Erika je vážně dobrá vyšetřovatelka, ale dějově to kleslo. Škoda. Přesto v ní budu pokračovat.
Knihu jsem otevřela na doporučení. Bylo to čtivé, ponuré a konec překvapivý a dech beroucí. Ještě teď mám živě v paměti, jak to Barbara celé zakončila. Neskutečné. Skvělý náhled do narušené mysli.
Lolita mě moc nebavila. Těžko se četla, některé části byly zbytečně zdlouhavé. Ale i přesto měla pár světlých chvilek. Slabší průměr.
Od knihy jsem měla velké očekávání, asi hlavně díky kladným reakcím. Nebylo to nijak převratné, ale dobré určitě ano. Rychle jsem se začetla a očekávala, co bude na další stránce. Děj mě doslova pohltil. Nebylo to hororové, jak hlásá kniha samotná, ale na tu dobu, kdy to vyšlo, to musel být pěkný poprask :)
Dobré, temné, děsivé. Bolestné a smutné. Napínavé a tajemné. Četlo se velmi dobře, stránky rychle utíkaly.
Trochu pomalejší rozjezd, ale nevadí. Skoro až do konce jsem netušila, kdo je onen chlapec a co se vlastně v minulosti stalo a jak to s tím souvisí. Byla jsem překvapena a zaskočena. A ten konec… Rozhodně doporučuji.
S nadšením jsem se pustila do čtení a kniha mě vůbec nezklamala. Právě naopak, doslova vtáhne do děje a jen tak nepustí.
Já se nemohla začíst. Neoslovilo mě to natolik, abych z ní byla nadšená a dost mě to zklamalo. Nápad to sice není špatný a má to spád a nějaké ty akce, ale…
Já na tuto sérii narazila teprve nedávno, a protože jsem tentokrát chtěla něco odpočinkového, nebylo co řešit. Děj je nápaditý, zábavný, dobrodružný. Je jasné, že Deltora bude jednou patřit mezi knihy, které budu svým dětem předčítat.
Kniha ve mně zanechala rozporuplné pocity. Na jednu stranu je v ní spousta otázek a myšlenek, které napadli snad každého. Na tu druhou mi to přišlo přitažené za vlasy... Byla tu spousta náboženské tématiky, která mě ale vůbec nezaujala...
Doktor Proktor a moje seznámení s Nesbem vůbec. Příběh krásně utíkal, byl napínavý, dobrodružný, veselý. Pro děti jako dělané. Ale dospělým se bude také líbit.