Disease komentáře u knih
Britský klon americké drsné školy. Slim Callahan to hraje spíš na mozkové buňky, ale občas ji dokáže někomu pěkně střihnout, když je potřeba. Trochu mi připomíná francouzského Svatého.
Sice opět jen dobrodrůžo bez nějakých zásadních myšlenek, ale lepší než druhý díl.
Oproti prvnímu dílu mi tu chybí nějaká nadstavba, tohle je fakt jen dobrodrůžo.
Nic zásadního jsem nečekal, ale byl jsem potěšen. Tradiční socialistická scifi, kde se mísí lyričtější kousky a anekdoty.
Je sice znát, že jsou to prvotiny, některé povídky jsou spíš takové náčrtky bez pointy, ale ke konci už je to hodně dobré.
Ne všechny knihy od Hoega jsou super. Tohle je jeden z těch příkladů.
Je to poněkud chaotické, jako by se v tom měl vyznat jen ten, kdo má v paměti seriál.
Co dodat, je to prostě klasika. Scénář je relativně v pohodě, až na tu hipízáckou naivitu, ale vzhledem k obecné Saudkově smůle na dobré scénáře pořád nadprůměr.
Je to klasická detektivka, kde se ve finále otevřeně vyzývá k hádání vraha, s moderními "skandinávskými krimi" to nemá společného nic. Ale jisté styčné body s komisařem Beckem ze Švédska to má.
Vzhledem k tomu, že se vlastně nejedná o čistokrevný komiks, spíše o ilustrované výňatky z Lovecraftových povídek, jak bylo zvykem u nás za dob komoušů, nechám bez hodnocení, i když některé kresby byly fakt pěkné.
Chandler je na rozdíl od Hammetta víc literatura a vyřešení případu tak nějak "spadne z nebe".
Dekonstrukce Mayovek s parádní kresbou a spoustou psychologie. Jak Old Shatterhand na stará kolena dospěl :-)
Je vidět, že autor je filmový režisér, občas mi přišlo, že mi vnucuje svou vizi a nenechá mi žádný prostor pro fantazii. Kniha je sice poněkud povrchní, ale jako takové feel good čtení do tramvaje naprosto v pohodě.
Charles truchlí, vzpomíná na lepší minulé a taky občas halucinuje. Je to pomalé a hodně lyrické. Sice mě to k přečtení Tuláků nenalákalo, ale celkově mám velmi dobré dojmy.
Není to sice tak akční, jako starší Halleyovky, ale solidní stále jo.
Je na tom sice znát, že je to staré, ale napsané je to pěkně.
Spíš než kompaktní příběh se jedná o volnější cyklus povídek. Ale Komáři jsou geniální.
Rozjezd celého příběhu, který se ve finále zvrtne v povídky, které se odehrávají v jednom malém městečku.