Ditules Ditules komentáře u knih

Zahradnictví Zahradnictví Petr Jarchovský

Moje milované Pelíšky se dočkali prequelu! A nutno říci, že velmi podařeného. Každá část vzbuzuje jinou emoci - u první si popláčete, u druhé se bojíte a u třetí, která poetikou trošku připomíná slavné Pelíšky, se smějete... Všechny postavy v příběhu ladí. Těším se na filmová zpracování, abych mohla porovnávat.

26.05.2017 5 z 5

Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Celkem dobrá upířina se slibným začátkem. Kdyby to mělo trošku drive jako knihy od Fukudy, bylo by to aspoň za 4 *.

23.05.2017 3 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Pomoc, já se v těch postavách přestávám orientovat! Autorka vždycky vyfrkne perfektní a čtivý první díl, a pak nás už zásobuje stovkami stránek a stovkami postav, které nejsem s to zvládnout pojmout. :D

23.05.2017 4 z 5

Můj dědeček by mě popravil Můj dědeček by mě popravil Nikola Sellmair

Výborná kniha, ve které se vnučka snaží najít cestu ke svému dědečkovi, jednomu z nejbrutálnějších nacistů, ale také k celé rodině, která byla jednáním Gotha poznamenaná.

23.05.2017 4 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Na knihu jsem přišla díky seriálu, který běží v USA od minulého týdne.
Velice zajímavé, i díky tomu roku vydání - 1985! Jen mě mrzí, že ten konec je takový otevřený...

20.05.2017 4 z 5

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Moje první setkání s autorem a rozhodně ne poslední. Jak moc se dokáže člověk změnit vlivem prostředí? Jak se z Pierrota stane stvůra? Čte se jedním dechem.

03.05.2017 5 z 5

Návrat na Moonlight Plains Návrat na Moonlight Plains Barbara Hannay

Krásné překvapení - žádná hloupá červená knihovna. Moc se mi líbí propojení dvou časových rovin.

25.04.2017 4 z 5

Kouzelné koláče Kouzelné koláče Ellery Adams

No ta zápletka se zločinem byla trošku přitažená za vlasy, ale ty recepty vzadu v knize to trošku vylepšily. :)

20.04.2017 3 z 5

Nevinná navždy Nevinná navždy Abbi Glines

Na této sérii mě zaráží jedna věc, a to je zařazení mezi dívčí romány. Spíš by to měla být četba pro ženy. :) Průměr.

08.04.2017 3 z 5

Skóre Skóre Elle Kennedy

Scénka s Winstonem nejlepší. :D

01.04.2017 4 z 5

Návrat do kavárničky v Kábulu Návrat do kavárničky v Kábulu Deborah Rodriguez

Méně zdařilé pokračování, přesto stále čtivé.

30.03.2017 3 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Zajímavý námět z mytologie zpracovaný do čtivého příběhu. Kiera přesvědčila, že umí.

30.03.2017 4 z 5

Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stephenie Meyer

Tak tohle bylo vyloženě divný.

12.03.2017 2 z 5

Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Výborná YA kniha o problému, který bychom neměli přecházet. Silný byl i doslov, ve kterém autorka přidala příspěvky od čtenářek knihy.

07.03.2017 4 z 5

Dům u ústí řeky Dům u ústí řeky Victoria Jones

Příběh ze začátku století byl zajímavý, hltala jsem skoro každou stránku; příběh ze současnosti mě trochu nudil. Proto jen 3 hvězdy.

07.03.2017 3 z 5

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Erotická série, která naštěstí neobsahuje jen samé postelové scény. Zápletka s otcem je docela zajímavá, ale prozatím v pozadí. Uvidíme...
Jinak čekám, že Pan Leden bude ten pravý.
Únor byla jedna velká extravagantní záležitost. Poznámka bokem - opravdu si někdo myslí, že je Ben Affleck sexy?
Dost se mi líbí ráznost a přístup hlavní hrdinky. Nejvíc asi v části Březen :D
A taky je dost přitažené za vlasy, jak si Mia z každého udělá kámoše...

18.02.2017 2 z 5

Moment překvapení: Láska v těžkých dobách / Její pán a učitel / Erotické déja vu Moment překvapení: Láska v těžkých dobách / Její pán a učitel / Erotické déja vu Susan Johnson

První díl byl typickým zástupcem červené knihovny, druhý díl čisté porno, třetí díl splácanina... Jednou a dost.

16.02.2017 2 z 5

Satisfakce Satisfakce Thea Devine

Spíš porno na úkor celkem zajímavého příběhu...

16.02.2017 1 z 5

Emily a Temný anděl Emily a Temný anděl Jo Beverley

Velké zklamání. Nudila jsem se.

11.02.2017 2 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman