Ďumbierka komentáře u knih
Knižka je novinkou u nás na Slovensku. S autorkou som sa už v minulosti stretla, ale teda len v podobe ilustrácií, ktoré sú krásne a naozaj zapamätateľné. To je určite výhoda a mne sa na všetky kresby pozerá krásne. Knihu som si chcela prelistovať hneď, pretože, jednak je téma včiel tetaz veľmi rozšírená a jednak ma zaujala obálka. Keď som knižku začala listovať, tak som ju rovno aj prečítala a je naozaj pekná. Príbeh má svoju dušu a Jožka si obľúbi veľa detí, možno aj pocítia nejaký ten vzťah ku včelám a prírode. Uvedomia si, aké sú pre nás včely dôležité a mne sa páčil presne ten spôsob, akým to autorka podala vo svojej knižke. Krásne.
Ak ste čítali prvý diel - Chybná, tak tento si musíte a chcete prečítať. Chcela som vedieť, ako príbeh pokračuje a ako skončí. Koniec bol super, dal sa očakávať, no posledných sto strán som konečne hltala. Nedá sa to však povedať o celej knihe a preto má u mňa hodnotenie priemernej. Pri druhom diely som cítila oveľa viac, že je to fantasy skôr pre mladších, hlavne dievčatá a vyslovene ma nudilo a miestami hnevalo, neustále sa opakovanie hrdinky a to, ako nám stále vysvetluje prvú polovicu tejto knihy, kto je, čo sa jej stalo a prečo. Čo znamená každé jedno vypálené znamenie a že “tá vec”, ktorú všetci chcú, má mať ona, no vlastne nevie kde je, ale bojí sa povedať niekomu pravdu, a dookola to isté.... potom to občas prekryla akčná a zaujímavá scéna, ale teda prvú polovicu knihy som čítala žiaľ len ťažko a dosť na etapy.... trvalo mi začítať sa.
Podľa mňa, navyše, pozorný čitateľ, si spojí 1 + 1 už v prvej knihe, a veci mu dôjdu skôr, ako hlavnej hrdinke. Páčila sa mi však veľmi jemná romantická linka. Nebol tu ani žiadny šialený trojuholník, ktorí by ľuďom podľa mňa prekážal, aj keď opäť, kto má čo to načítané, tak s vecami, ktoré sa stali ráta, no mne toto vôbec neprekážalo :) .
No sto ľudí, sto chutí ;) mojej kolegynke v práci, sa napríklad druhý diel veľmi páčil a bola nadšená. Určite do toho choďte a urobte si vlastný názor. Ja som spokojná a rada, že som túto sériu od Cecelie Ahern čítala. Skvelo som si oddýchla a pár z pasáží ma aj zamrazilo a šokovalo. Nájdete tu aj rôzne vety na zamyslenie .
Milo prekvapená. Tento komiks sa mi veľmi páčil :) odporúčam aj mladším aj starším. Ilustrácie sú skvelé. Modré vlasy a mačko-líštička s parôžkami? To je rozkošnosť ❤️
Už som mala tú česť s jednou knihou od týchto autoriek. Je to krása. Príbeh s dušou pre deti aj ich rodičov. Aj pre samotných dospelých. Mne sa veľmi páčila. Tie ilustrácie sú krásne.
Dlho som jej odolávala, nakoniec som si ju prečítala. Nebanujem, keď opadlo to marketingové šialenstvo u nás, tak som si ju s radosťou prečítala a veru pár citátov ma chytilo za dušu :)
Nádherná kniha.
Odporúčam prečítať všetkým, bez rozdielu, či vás baví vojnová literatúra, alebo nie.
Kniha sa číta sama. Je to podľa mňa jej jedinečným štýlom podania a štýlom písania, ktorý má autorka. Je to dar, takto písať.
Nebolo pasáže, kde by som sa nudila. Kapitoly končia vždy tak, že vy jednoducho chcete vedieť, ako sa to vyvíjalo ďalej.
Páči sa mi veľmi pohľad na vojnu aj povojnové odbobie očami rôznych žien. Kniha je napísaná s citom, no aj s váhou udalostí , ktoré sa stali.
Zamilovala som si aj jemnú romantickú linku v knihe. Som nadmieru spokojná a kniha ma jednoznačne donútila pátrať ďalej...
Mám jedinú veľkú VÝHRADU, ale nie k príbehu, ten je skvelý, ale k redakcii a vydavateľstvu na Slovensku, keďže som čítala knihu v slovenčine. U nás je táto kniha teraz obrovský hit, je o nej veľa počuť v rádiách, ja som reklamu našťastie nepočula, ale teda podľa mňa vyzrádza dosť spoilerov!!! čo je zle, a už som sa dozvedela pár vecí, ktoré mi prezradili zákazníci, ktorí knihu hľadali, že počuli o tom v rádiu.... no tá výhrada je, že keď už robím taký veľký knižný hit, nemalo by sa stávať, že takáto kniha sa dostane do predaja s toľkými gramatickými chybami. A to nie som slovenčinárka, ale toto jednoducho bilo do očí. Hrubice, zámeny písmen, zlé skloňovanie, chýbali písmená, dokonca zámena mužského a ženského rodu, toto ma dosť sklamalo. Nemalo by sa to stávať :(
Knižka ma veľmi bavila. Bola pekná, oddychová, opisy prostredia Mount Polbearne, pekárne a bytíku, lde žila Polly, ale aj napríklad chalúpky, kde žil Huckle, tie sa mi náramne páčili. More, more a príroda, láska a pečenie, vôňa čerstvého chleba❤️. Vďaka knihe som upiekla aj svoj prvý chlieb a bola to veru dobrota.
Knižke by som dala aj 5 z 5, ale mám nejaké výhrady na pár hluchých miest, ktoré neboli pre mňa dotiahnuté , no knižka mi v tomto momente sadla a k tomuto počasiu, aké máme teraz, na jar, sa veľmi hodila. Teším sa na voľné pokračovanie, keď sa zas presuniem na tento krásny ostrov.
Stále skvelé, stále to zbožňujem ❤️. Bavilo ma to čítať znovu aj druhýkrát.
Sama som nečakala, že ma táko knižka tak osloví. Krásne čítanie. Oddychové, po ťažšom čítaní o Breivikovi, u mňa skvelá voľba. Prečítaná za pár hodín. Veľmi sa mi to páčilo. Milujem Írsko a celý ten príbeh. Pre mňa to nebolo vôbec nijaké klišé. Ja som dokonca uronila nejednu slzu. Kniha je podľa mňa napísaná krásne, jednoducho a s citom. Už sa teším, keď sa pustím do voľného pokračovania...
P.S. Milujem, keď sú v knihách “odkazy” na hudbu a kapely, ktoré postavy v knihách počúvajú❤️.
Musím to vstrebať. Bude to nadlho. Ako zisťujem, knihy od Absyntu majú v sebe niečo, čo s vami už zostane. Niekde tam, pod kožou a pripomenie sa to, hoc aj nie hneď, ale kľudne neskôr. Knihu som čítala dlho. Musela som. Toto nebolo ako čítať triler , či horor na dva večery a ísť ďalej. Na začiatku knihy možno máte pocit, že je to len taký triler... ale toto sa naozaj stalo. To je to, z čoho som mala zimomriavky, to je to, prečo som musela čítať po dvoch-troch kapitolách a potom som to musela stráviť. Mala som hlavu plnú myšlienok. Poplakala som si. Autorka, to podala neskutočne, skvelo, hrozivo. Čítať tento príbeh o ľuďoch, ktorí prežili, o tých, ktorí zomreli, o ich rodinách, bolo to zdrvujúce . Túto knihu by si mal prečítať každý, každý, kto nad ňou váha, každý milovník trilerov... Každý!
Nakoľko mám rada knihy s touto témou a životným štýlom severanov, tak som siahla po tejto knihe. Priznám sa, mohlo za to aj krásne malé vydanie a obálka, je to milé aj knižka Sisu, z takejto edície. No čo ku knihe? Už som jednu Lagom čítala a vždy sa rada ponorím do ich “ani málo, ani veľa” a “tak akurát”. Musím povedať, že knižka ma celkom zahltila informáciami, no bolo to príjemne čítanie.
Prekvapivo vynikajúca hororová kniha!
Ja som tesne po dočítaní, neviem ani, čo povedať, pretože som nečakala, že toto bude jedna z kníh, pri ktorej ma bude mraziť, pri ktorej budem tak veľmi držať palce hrdinom.Tak súcitiť! Dokonca cítiť strach a obavy!!
Výborné!!!
Ak máte radi horory, také trošku so scifi prvkami, postapo - čo ja milujem - smelo do toho.
Ja som videla aj film, ale veru kniha je oveľa zaujímavejšia, lepšia, pestrý dej, veľa zvratov . Prosto výborné!
Byť na Rokforte v tomto ročníku, to bolo niečo!! Dolores Umbridgeová, ach ako ja ju neznášam, myslela som, že viac to nejde, ale po prečítaní knihy,...je tu oveľa horšia, ako vo filme a tak veľa sa tu dozviete, tak veľa vo filme chýba, zvlášť v tejto časti. Toto je zatiaľ najlepší diel, zatiaľ môj najobľúbenejší. Všetky tie emócie som si prežila znovu, aj keď som filmy videla nespočetkrát, tak knihu som čítala prvý raz. ????
Smutné, pochmúrne, ale zároveň, vám to zostane v pamäti. Aj keď je báseň krátka, ponúka mnoho na premýšľanie a hodnotenie rozhodnutí aj dnes...
Táto knižka je pre všetkých, ktorých zaujíma fínska kultúra (aj inak) a chcú vedieť, “čo robí Fína Fínom”. Je to niečo, čo majú v sebe, ich súčasť, ktorú ale treba posilovať a pracovať na nej. Vie si ju osvojiť každý, kto chce a vie, alebo sa pokúsi vystúpiť zo svojej konfortnej zóny.
Mňa zaujíma koncept Hygge, Lykke aj Lagom a tak som s radosťou siahla aj po Sisu. Je to niečo iné, ale mňa to bavilo a aj osobný prejav autorky. Miestami mi to prišlo ako cestopis, a aj to ma bavilo.
Nebola ti pre mňa kniha na jedno popoludnie, ja som si ju vychutnávala, postupne dávkovala a popri nej si prečítala aj iné knihy - výnimočne :) .
Knižku, ale prečítate určite rýchlo, pri počte necelých 250 strán.
Našla som v nej veľa inšpiratívnych vecí a mám v nej plno lepíkov, čo nemám až tak bežne.
Pekná rozprávka pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi pekné ilustrácie a psíky a ja ako psíčkar, som si ju rada prečítala a prelistovala na svojej obednej pauze ❤️.
Nikdy by som nepovedala, že ma bude cestopis takto baviť. Asi to bolo aj tým, že celá trasa Kungsleden je na severe Európy, konkrétne Švédska. Či už by išlo o Nórsko, Švédsko, Fínsko či Dánsko, bavilo by ma to ❤️.
Bolo to také priemne, oddychové čítanie. Dozvedela som sa zaujímavé veci a tie videá na YT ku knihe boli fajn. Mohla som vidieť soby a kozy, ktoré sa pasú o 23:00 h za denného svetla.
Klobúk dole pred pánom, že zvládol 440 km, no so všetkým to bolo cca 500 km a k tomu tie zničené topánky. Už viem, že by to chcelo určite šité a najlepšie nejaké kožené topánky na turistiku - neviem aké existujú všetky možnosti turistických topánok.
Minimálne je tu ponaučenie: “Čo je lepené, sa časom rozlepí, hlavne na Kungsleden.”
Zaujímalo by ma, ako vyzerá cesta v zime, keď je možnosť vidieť polárnu žiaru.
Touto knihou mám splnený aj bod - prečítať si cestopis z Knižnej výzvy 2019.
Toto je veľmi milá, krásne ilustrovaná a zábavná knižka. Stojí za to si ju prelistovať / prečítať. Dozvedela som sa veci, ktoré som naozaj nepoznala a aj som sa pri nej zasmiala. Uvažujem, že si ju zadovážim aj do svojej knižnice ;) .
Tak táto kniha, to bolo niečo!! Myslím, že si právom zaslúži titul - psychotriler a teda Wulf Dorno, ten umí !!! Knihu som musela dočítať ešte včera večer, po návrate z práce, to jednoducho nemôžte nechať na neskôr, tých pár desiatok strán na konci by vám inak nedalo spať. A pritom, ani po 24-hodinách, neviem, čo napísať. Ja som normálne potrebovala technické pauzy na predýchanie a oddýchnutie si od knihy, moja myseľ pracovala pri jej čítaní na 120%. Naozaj ju odporúčam všetkým milovníkom PSYCHO trilerov a teda klobúk dole. Na to, že toto bola Wulfova prvá kniha, napísaná v roku 2009, úžasné. Zmätie vás, poodkryje len kúsok a aj tak neviete, či je to vlastne dobre, že viete niečo navyše a všetko sa dozviete naozaj až na posledných stranách. Tak to má byť!
Počas čítania tejto knihy som sa takmer stále pozerala na nášho psíka - Athosa, a rozprávala sa sním. Myslím, že autor vie dokonale opísať psiu dušu a mám taký pocit, že ten náš lapaj doma, veľa vecí cíti rovnako ako Bella v knižke. Psi sú čarovné stvorenia a sú od nás závislí. Ak už sme sa raz stali ich pánmi, musíme tu byť pre nich. Oni sú tu pre nás stále, v každej chvíli.
Milujem knižky od Camerona a myslím, že je to taký knižný boh všetkých psíčkarov.
Táto knižka je veselá, dobrodružná a mňa veľmi bavila. Určite odporúčam milovníkom psíkov a aj mačičiek, aj tie tu majú svoje miesto a pri čítaní som často myslela aj na kocúra Maťka, ktorého má moja mami doma .
Kniha sa mi veľmi páčila, ja som psíčkar telom aj dušou a Belle som držala labky počas celej doby!! A navyše ta obálka? Podľa mňa je skvelá, často som si googlila, ako by asi Bella mala vyzerať a existujeme plemeno Bull Mastweiler - čiže bullmastiff a rotweiler a myslím, že to dokonale sedelo opisu, aspoň mojej fantázii... taký veľký psík, trochu ako taká kravička. alebo potom Pitweiler -kde ide o pitbulla a rotweilera, ale Bella bola dosť vysoká a tak mi to nesedelo úplne - hlavne, keď nikomu ako pitbull vlastne nepripadala. Až na isté postavy v knihe. A možno mala z každého niečo. Na tom vlastne nezáleží, ale bola to kočka.
Som rada, za ďalšiu psiu knižku u seba v knižnici.