Eskandriel komentáře u knih
Strašnej humbuk kolem ničeho. Naprosto úžasně jsem si oddychla, když jsem knížku konečně zavřela. Kniha spíš pro mladší ročníky, já jsem u ní trpěla. Young adult už holt není pro mě. Pár vtipných hlášek a situací se tam objeví, ale i tak to nestačí na naprosto tragickou hlavní hrdinku a až přehnaně bombastický příběh tomu taky zrovna na plusech nepřidává. Recenze v záložkách.
Příběh v naučné knize? Proč ne! Úžasná kniha pro starší děti i pro dospělé. Nadchlo mě krásné zpracování a přehlednost, autoři si s tím museli vyhrát. Magnesia Litera 2015 naprosto zaslouženě :) Recenze v záložkách.
Jonasson píše čtivě, to bezpochyby. Jenom mě trošku zamrzelo, že jde o další atomový příběh, protože opakovaným vtipům se nikdo už nesměje. Ale i tak jsem se pobavila, Nombeko a všechny postavy byly super. Doufám, že třetí Jonassonova kniha nebude obsahovat atomovou bombu :) Recenze v záložkách.
Krásná oddechovka, která zahřeje na duši. Milovníci koček si přijdou na své, kočka Jeska je tam nádherně zosobněná i když místy se autor nechal trošku unést. Ale za tak milý příběh mu to klidně odpustím. Doporučuju, recenze v záložkách.
Divím se, že tu není ještě žádný komentář. Na tuto knihu jsem byla moc zvědavá, ale byla to docela studená sprcha. Nejde o životopis R. Schumanna, ale převážně jeho ženy Kláry, která byla slavnou klavíristkou. Romantici by příběh možná označili za dojemný, já jakožto realista jsem se prostě nedojala a jenom jsem kroutila hlavou nad nebetyčnou hloupostí a ignorantstvím Kláry Schumannové. Recenze v záložkách.
Zmlsaná filmem jsem čekala větší show. Detektivka, u které se zasmějete a nemusíte moc zapojovat mozek. Recenze v záložkách ♥
Skvělá knížka. Rady o sebevzdělávání se hodí úplně každému, kdo nechce umřít jako blbec. Můžu jenom doporučit. Recenze nahoře v záložkách.
Vím, že Payne to umí slušně rozjet. Tady malinko ubral a vyplatilo se. Krásný vtipný retro románek z 50. let určitě nadchne nejednoho milovníka humoru a pohodových příběhů. Nijak nenáročné čtení, děj skvěle ubíhá a nudit se nebudete ani chvíli. Celou recenzi najdete v záložkách nahoře.
Souhlasím s Kapis - chci více Ruda! Další! Originální, černohumorné, cynické, skvělé :) Recenze v záložkách.
Skvělá kniha. Česká fantasy se dostává konečně na trochu slušnější úroveň. Promyšlený příběh, úžasné postavy...Jsem z ní nadšená a doporučuju!
Výborná, skvělá kniha. Jsem z ní naprosto nadšená a to nejsem fanda detektivek. Byla jsem překvapená ostrostí jazyka a neuvěřitelnou chytlavostí příběhu. Omezila bych popisy, ale jinak jí není co vytknout. Rowlingová je záruka kvality. Nečtěte anotaci, je v ní spoiler jako prase :) Recenze nahoře
Úžasný, silný příběh. Neřekla bych, že je odpočinková, mně přišla velmi drsná a docela náročná. Citlivějším lidem bych jí asi nedoporučila. Recezne nahoře.
Nesplnila moje očekávání. Přišlo mi, že čtu scénář k americkému krimiseriálu...
V tomto beletrizováném životopise vidíme Edgara Allana Poea očima básnířky Frances Osgoodové, která je fasinována jeho básní Havran úplně stejně jako většina lidí. Když se seznámí s autorem slavné básně osobně, zjistí, že i přes jeho cynismus a zničující kritiku, kterou tak rád častuje ostatní spisovatele, je v něm cosi úžasného. Něco temného a zároveň velmi přitažlivého. Ano, hádáte správně, pouze u básní nezůstane. Odkaz na RECENZI výše.
Literární chameleon. V knize se stále dokola opakuje jedna a tatáž zápletka v několika příbězích. Trojici hlavních postav vévodí skvělý, velmi osobitý a úžasně přidrzlý (často alkoholem pod obraz upravený) spisovatel, který je dechem knihy. Jako bych při jejím čtení někde spoza rohu slyšela smích Franze Kafky... Odkaz na recenzi nahoře.
Nejúžasnější kniha o válce, jakou jsem kdy viděla! Opravdu smekám před autorem, nedovedu si představit to množství práce, které knize věnoval. Magnesii Literu si zasloužil naprosto oprávněně! Výborná kniha, doporučuji!
Zajímavý vývoj postav i autora od prvního dílu. Myslím, že Riggs se vydal tím nejlepším možným směrem. Těším se na pokračování :)
Kuk záložka recenze :)
Výborná kniha, když se zaseknete na jednom místě a nevíte kam dál. Je tenoučká, takže tak na jedno odpoledne :)
Tim Ferris je takový dobrodruh nebo chcete-li světošlápek. Žil v několika zemích včetně Japonska a to samozřejmě znamenalo naučit se cizím návykům a také cizímu jazyku. No a protože Japonština patří mezi nejsložitější jazyky na světě a Tim jí potřeboval zvládnout co nejrychleji, začal se rýpat v teorii učení až vymyslel vlastní učební plán, který mu pomohl zvládnout Japonštinu během pár měsíců. Později zjistil, že pomocí této učební metody, kterou nazval Meta-učení, zvládne rychle i Španělštinu a jiné dovednosti. Čtyřhodinový šéfkuchař sice vypadá jako kuchařka, taky je primárně o vaření, ale není to JENOM kuchařka. Ukáže vám, jak se naučit cokoliv, nejen vaření.
Odkaz na celou recenzi v záložce RECENZE
Skvělá hlavní myšlenka, ale ten zbytek...
Dlouhá, roztahaná a neuškodilo by jí zkrátit na polovinu. Základní myšlenka tohoto historického románu - likvidace hřbitova - mi přišla velmi zajímavá a rozhodně originální. Nicméně když jsem četla, měla jsem pocit, že autor je tak trochu suchar. Přijde mi jako ti angličtí aristokraté ze Ságy rodu Forsythů. A podobně na tom jsou i postavy v knize – takové nemastné neslané, nemůžu říct, že by mě někdo z nich opravdu zaujal nebo dobře pobavil. Vedlejší zápletky mi přišly vynucené, taky zůstaly nedokončené, jakoby autor chtěl psát jen o tom hřbitovu, ale mermomocí potřeboval napsat román. Jenže mu chybí šťáva, zápal pro věc.
Odkaz na celou recenzi v záložce RECENZE