evik_svistik komentáře u knih
Sucho splnilo veškerá má očekávání, navíc prožitek z knihy byl zesílený současnou situací, kdy živě vidíme, jak rychle se mohou věci měnit. Kniha za mě patří mezi neodložitelné, když začnete, nemůžete přestat. Doporučuji!!!
Když jsem zjistila, že autor bývá přirovnáván k D. Brownovi, neměla jsem ani moc chuť knihu otvírat. Jak může někdo přirovnávat celkem neznámého autora k D. Brownovi??? Nakonec jsem to zkusila a jsem velmi mile překvapená. Recenze nelhaly. Nicméně rovnou podotýkám pro ty, kteří nemají rádi knihu s více dějovými liniemi, které se odehrávají na mnoha místech po celém světě, to není kniha pro vás. Ostatní by si mohli čtení užívat stejně jako já. Nechybělo napětí, náhledy do historie, propleté souvislosti, za mě skvělé a povedené. Co mi dost vadilo, ale to nebude chyba autora, tak byly chyby v tisku, překlepy a podobné nedostatky, kterých bylo na jednu knihu celkem nadprůměrně.
(P.S. Dan Brown má ještě o špetičku víc geniality a navíc taky Toma Hankse...)
Skvěle napsáno, napínavé, čtivé, ale hlavně v sobě kniha nese jednu hlavní myšlenku, která mě donutila zamýšlet se, jak moc znám lidi ve svém okolí. Určitě stojí za přečtení.
Seriál jsem neviděla, ten si nechávám až po přečtení všech dílů, tudíž nemohu a nebudu srovnávat. Nejsem povídkový typ, přesto už teď vím, že musím přečíst i další díly a těším se v nich na románovou formu. Zaklínač se zcela jistě na poličce zařadí na čestné místo mezi HP a LOTRa :-) Je to parádní čtení pro fantasy nadšence. Já jen nechápu, že se mi to do ruky dostalo až teď...
Knihu jsem si zařadila do četby mezi hromadu detektivek a thrillerů, očekávala jsem lehčí a zábavné čtení a přesně to jsem dostala. U čtení jsem se smála tak nahlas, až se lidé otáčeli. Za mě neskutečně povedené, má to šťávu, vtip a nejspíš tím, že to píše chlap, tak se mi to zamlouvalo mnohem více než třeba Třeštíková nebo Nesvadbová.
Začátek byl poněkud pomalejší, nebylo to takové to, že vás to chytne od první stránky a nepustí. Konec byl už lepší a nečekanější, celkově hodnotím knihu jako povedenou, ale plný počet hvězdiček dát nemůžu.
Ještě lepší než první díl, jen doufám, že se dočkáme dalšího dílu, ten je totiž naprostá nutnost!!!
Mrazivé, napínavé a já jdu rovnou číst druhý díl!!! Je teda pravda, že tam do toho bylo zamícháno trochu té romantiky a erotiky, ale nic, co by se nedalo číst. Napětí každopádně převažovalo.
Po povedeném prvním díle nezůstal Nimbus pozadu, naopak kniha parádně nabírala spád, až nakonec vybuchla do neuvěřitelného konce! Třetí díl je nevyhnutelnou nutností.
Knihu jsem četla já i manžel a oba dva plynule přecházíme na Nimbuse. Kniha byla povedená od začátku do konce, chválím vše od nápadu, přes provedení, množství velice zajímavých myšlenek k zamyšlení, správnou dávku napětí až po geniální konec. Bála jsem se sáhnout po YA knize, doma už máme oba třicítku za sebou, ale nejspíš jsme ještě mladí, protože se nám to líbilo.
Velice povedená kniha, během čtení mi bylo velmi smutno, nicméně jsem obdivovala Helen a s ní i všechny ostatní, kdo se dokáží s takovou trpělivostí a láskou starat o člověka, který vás už ani nepoznává. Z pohledu Maud, to samozřejmě bylo všechno velice zmatené, ale čtenářsky naprosto přijatelné, autorce se povedlo vytvořit kraťoučké a letmé nahlédnutí do mysli člověka se stařeckou demencí.
Kniha mě vtáhla od začátku, ale konec byl napínavý sešup, moc povedené!
Nemám co dodat, J. Deaver ví, co dělá a umí to. Pokud chcete být napnutí až do konce a čtení si užívat, tak jeho knihy jsou jasná volba!
Knížku jsem probrečela, jsem pejskař, sami máme adoptovaného psa z útulku, takže představa, co všechno toho našeho ňuňana mohlo potkat, mě vážně děsila. A přesně si pamatuji, jak byli tehdy v útulku z nás rozpačití, byli jsme mladí, psík byl štěně a už tehdy měl 20kg, mnohokrát nám opakovali, že bude velký, zda máme prostor, finance atd... No tak má teď 60kg a je to nejlepší pes na světě, lepšího psa bych si k malým dětem nemohla přát. Je mi zle z toho, jak se někteří lidé dokážou ke zvířatům chovat. Tak dobře, když někdo nemá rád zvířata, ok, tak si je snad ale nepořizuju, ne? I ta zvířata se umí mnohdy chovat lépe než lidé :-(
Harry Potter i Mlok Scamander jsou moje srdcovka. Grafická úprava knihy neměla chybu, to je taková nádhera! Netřeba dalších slov, rozhodně budu číst ještě mnohokrát, stejně jako si ještě mnohokrát pustím film, Eddiemu role Mloka sedí tak dokonale, že je radost se na to dívat. Můj jediný problém je, že bych si neskonale přála mít doma vedle našeho běžného zvířectva ještě Větvíka a jeho další kámoše.
Velmi dobře a čtivě napsané, téma rozhodně ne sci-fi, ale docela dobře možná blízká realita. Není na škodu, když se zamyslíme, jaký vliv na nás má technika a zda mi ovládáme ji nebo ona nás...
Na rozdíl od knihy Někdo cizí v domě na mě Manželé odvedle udělali dojem. Dostavil se na konci wow efekt a já dočetla s otevřenou pusou. Takže Nevítanému hostu musím dát šanci :-)
Knihu jsem objevila díky Čtenářské výzvě, přiznám, že autorku jsem vůbec neznala, ale byla jsem moc mile překvapená. Absence přímé řeči mi nijak zvlášť nevadila. Není to pro mě sice kniha, kterou bych měla na žebříčku nejoblíbenějších, ale nebráním se dalším knihám od této autorky.
Po pomalejším začátku (seznamování s postavami) to nabralo rychlost a už jsem se vezla! No a ten konec! Za mě velmi povedené, moc se mi to líbilo.
Od první stránky mě knížka chytla, skvěle napsané s dobře dávkovaným napětím. Kniha V temnotě mi nesmí chybět!