Felidae

Literární poklad. Nebude se opakovat s hodnocením, jen si trochu povzdechnu - proč je mezi překladovými díly, tak málo podobných skvostů? Stačí se podívat na každotýdenní přehled vydaných "knih"... Nakladatelé, myslete na nás - čistokrevné knihomoly více

Milovaný a moudrý Karel Čapek v širokém rozsahu jeho tvorby glosovaný mistrem literatury Martinem C. Putnou. Knížečka malá formátem, velká obsahem. Knížka ke které se budete vracet.

Sága osudů čtyř kamarádek na pozadí sto let Německa, konkrétně Hamburku. První díl sleduje události let 1919-1948. Trochu mne mrzelo, že roky druhé světové války byly brány letem světem, přesto se těším na druhý díl, který má nakladatel v plánu na jaře 2020.

Opětovně skvělý příběh švýcarského autora. Ačkoliv nemá detektivní zápletku, čte se jedním dechem - příběh rodiny, přátelství, lásky, snů a okouzlení a zároveň drsné pravdy pod povrchem.

Skvěle napsaný historický román, který mohu doporučit všem, kteří od historického románu očekávají v prvé řadě fakta, která jsou umně zabalena do příběhu. Nepochopila jsem podtitul odkazující k historickému thrilleru - román takové obezličky nepotřebuje a kdo hledá podprůměrný detektivní příběh v historických kulisách, tak ten bude zklamán.

První knihu jsem zhltla, druhá se mi docela líbila, tahle byla třetí a mám pocit, že autor začíná omílat stále to stejné....

Co a kdo je pakáž, výborně sepsaný rodinný příběh odehrávající se na pozadí 1.světové války. Rodinné vzpomínky jako střípky skládají mozaiku příběhu narození autorčiny matky.

Dobře zpracované téma moderní historie, oceňuji měnící se styl i hlavní postavy povídek. Nechci být hnidopich, ale nemělo by utéct, že A. Dubček byl předsedou vlády.... Přesto i pro naléhavost takových knih 5 hvězdiček.

Skvělé a ještě jednou skvělé. Ihned běžím pro další knihu autora Klub. Moderní styl, autor zná perfektně reálie a přitom se nebojí použít fantazii. Za mě 100 procent bez diskuse.

Miloš Doležal představuje špičku v oblasti literatury faktu a jeho nová kniha je toho dokladem. V knize sledujeme osudy tří lidských bestií, za kterými se táhne krvavá stopa jejich obětí. Lze jen doporučit.

Zločin a trest, kdo je kdo, jak snadné je odsoudit. Nikdo a nic není černobílé. Skvělý příběh z doby temna Protektorátu a ještě temnějšího socialismu.

Naprosto skvělá kniha - úžasný příběh, skvostný jazyk, emoce, které jsou skutečné a pravdivé.

Celkem zbytečná kniha. Jedná se pouze kompilát vzpomínek na K.Čapka, slohová úroveň na nízké příčce, plno chyb, vlastní autorčin přínos, že se Čapek na rodil v Kozorohu ?! Pokud chcete opravdu kvalitní Čapkovu biografii, přečtěte si knihy paní Marie Šulcové.

Skvěle napsaná historická detektivka - historické reálie jsou věrné, zvláště co se týká způsobu středověkého dolování, čtivé, napínavé a bonbonek navíc - oživení postavy Petra Ptáčka za Zločinu na Zlenicích hradě, zkrátka všech pět hvězdiček.

Velmi zdařilý psychologický román s výborně zvládnutými charaktery a atmosférou.

Izraelská literatura obsazuje nejvyšší příčky a právem. Psychologické drama, skvělé charakteristiky hlavních hrdinů, myšlenky, ke kterým se budete vracet. Prosím nakladatele, překládejte dále - opravdu je z čeho vybírat.

Skvělý příběh, kompozice, jazyk. Zkrátka tohle není vyprávění, tohle je literatura.