Felidae Felidae komentáře u knih

Jacob se odhodlá milovat Jacob se odhodlá milovat Catalin Dorian Florescu

Literární poklad. Nebude se opakovat s hodnocením, jen si trochu povzdechnu - proč je mezi překladovými díly, tak málo podobných skvostů? Stačí se podívat na každotýdenní přehled vydaných "knih"... Nakladatelé, myslete na nás - čistokrevné knihomoly více

22.11.2023 5 z 5

Skoro modlitby Skoro modlitby Karel Čapek

Milovaný a moudrý Karel Čapek v širokém rozsahu jeho tvorby glosovaný mistrem literatury Martinem C. Putnou. Knížečka malá formátem, velká obsahem. Knížka ke které se budete vracet.

15.07.2020 5 z 5

Dcery nové doby Dcery nové doby Carmen Korn

Sága osudů čtyř kamarádek na pozadí sto let Německa, konkrétně Hamburku. První díl sleduje události let 1919-1948. Trochu mne mrzelo, že roky druhé světové války byly brány letem světem, přesto se těším na druhý díl, který má nakladatel v plánu na jaře 2020.

06.12.2019 5 z 5

Kniha o Baltimorských Kniha o Baltimorských Joël Dicker

Opětovně skvělý příběh švýcarského autora. Ačkoliv nemá detektivní zápletku, čte se jedním dechem - příběh rodiny, přátelství, lásky, snů a okouzlení a zároveň drsné pravdy pod povrchem.

05.08.2018 5 z 5

Hra o kosti Hra o kosti Elżbieta Cherezińska

Skvěle napsaný historický román, který mohu doporučit všem, kteří od historického románu očekávají v prvé řadě fakta, která jsou umně zabalena do příběhu. Nepochopila jsem podtitul odkazující k historickému thrilleru - román takové obezličky nepotřebuje a kdo hledá podprůměrný detektivní příběh v historických kulisách, tak ten bude zklamán.

02.01.2018 5 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

První knihu jsem zhltla, druhá se mi docela líbila, tahle byla třetí a mám pocit, že autor začíná omílat stále to stejné....

31.05.2023 3 z 5

Pakáž Pakáž Monika Helfer

Co a kdo je pakáž, výborně sepsaný rodinný příběh odehrávající se na pozadí 1.světové války. Rodinné vzpomínky jako střípky skládají mozaiku příběhu narození autorčiny matky.

03.09.2022 5 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Jsem kočkař, tak se mi knížka nemůže nelíbit.

31.07.2022 4 z 5

Ruce houslisty Ruce houslisty Alena Ježková

Dobře zpracované téma moderní historie, oceňuji měnící se styl i hlavní postavy povídek. Nechci být hnidopich, ale nemělo by utéct, že A. Dubček byl předsedou vlády.... Přesto i pro naléhavost takových knih 5 hvězdiček.

14.11.2021 5 z 5

Stella Stella Takis Würger

Skvělé a ještě jednou skvělé. Ihned běžím pro další knihu autora Klub. Moderní styl, autor zná perfektně reálie a přitom se nebojí použít fantazii. Za mě 100 procent bez diskuse.

29.08.2021 5 z 5

Čurda z Hlíny: Tři dokumentární povídky z protektorátu Čurda z Hlíny: Tři dokumentární povídky z protektorátu Miloš Doležal

Miloš Doležal představuje špičku v oblasti literatury faktu a jeho nová kniha je toho dokladem. V knize sledujeme osudy tří lidských bestií, za kterými se táhne krvavá stopa jejich obětí. Lze jen doporučit.

30.04.2019 5 z 5

Prak Prak Michal Vrba

Zločin a trest, kdo je kdo, jak snadné je odsoudit. Nikdo a nic není černobílé. Skvělý příběh z doby temna Protektorátu a ještě temnějšího socialismu.

10.07.2018 5 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Naprosto skvělá kniha - úžasný příběh, skvostný jazyk, emoce, které jsou skutečné a pravdivé.

28.02.2018 5 z 5

Karel Čapek v slzách a věčnosti Karel Čapek v slzách a věčnosti Michaela Košťálová

Celkem zbytečná kniha. Jedná se pouze kompilát vzpomínek na K.Čapka, slohová úroveň na nízké příčce, plno chyb, vlastní autorčin přínos, že se Čapek na rodil v Kozorohu ?! Pokud chcete opravdu kvalitní Čapkovu biografii, přečtěte si knihy paní Marie Šulcové.

05.02.2018 2 z 5

Záhada zlatodolu Záhada zlatodolu Zuzana Koubková

Skvěle napsaná historická detektivka - historické reálie jsou věrné, zvláště co se týká způsobu středověkého dolování, čtivé, napínavé a bonbonek navíc - oživení postavy Petra Ptáčka za Zločinu na Zlenicích hradě, zkrátka všech pět hvězdiček.

28.08.2017 5 z 5

Odloučení Odloučení Katie Kitamura

Velmi zdařilý psychologický román s výborně zvládnutými charaktery a atmosférou.

03.12.2023 5 z 5

Bolest Bolest Cruja Šalev

Izraelská literatura obsazuje nejvyšší příčky a právem. Psychologické drama, skvělé charakteristiky hlavních hrdinů, myšlenky, ke kterým se budete vracet. Prosím nakladatele, překládejte dále - opravdu je z čeho vybírat.

27.11.2022 5 z 5

Rozhovor u Katedrály Rozhovor u Katedrály Mario Vargas Llosa

Skvělý příběh, kompozice, jazyk. Zkrátka tohle není vyprávění, tohle je literatura.

24.08.2021 5 z 5

Psohlavci Psohlavci Alois Jirásek

Ach ten jazyk český, přenádherný.

14.07.2021 4 z 5

Světlo ženy Světlo ženy Romain Gary (p)

Nádherný příběh, dech beroucí literatura. Doporučuji

17.02.2021 5 z 5