Gabi13 komentáře u knih
Tak jako Osm hor i tato knížka je krásným zastavením se a jen bytím. Milovníci hor, stejně jako já jsou nadšeni. Nehonit se, nespěchat a čichat vůni hor.
Smutné, tak jako celá válka. Ale v této knize je velká naděje. Paní spisovatelka velmi precizně popsala dění při atentátu na Heydricha s odkazem na všechny skutečnosti a k tomu vložila příběh, který se mohl i nemusel stát. Pokud mu věříme, naděje žene děj i smysl celé akce.
Moc milé čtení. Pan Werich je kouzelník. Kouzelník slova, příběhu, lidské dobroty a inteligence. Užila jsem si tuto malou knížečku a potěšila mě v době koronavirové. Myslím na Itálii.
Přečteno za odpoledne. Moc pěkná knížka z nejdůležitějších okamžiků jeho života, pohledem pana Zátopka. Nebylo radno se stavit na odpor...
Moc hezky se mi to četlo. Jednotlivé krátké kapitoly s vracením se ke všem hlavním postavám mi dávalo prostor se zamýšlet, odpočinout si a jak se tak u mě stává, dělat u toho ještě spoustu jiných věcí :-). Příběh je dojemný a moc pěkně prokreslený. Když někdo voněl kouřem, dovedla jsem si to představit. Konec knížky byl pro mě moc zrychlený, ale pěkný.
Kdyby šlo dát 10 hvězdiček, tak bych neváhala. Perfektní příběh z prostředí obyčejného života. Skvělý nápad propojit knížku pro dospělé s knížkou pro děti - Kdo zabil Snižka?
Po dlouhé době velké emoce z čtení.
Knihu jsem dočetla podruhé. Poprvé v době svých nacti let a nyní jako matka dvou dětí a ten rozdíl je velký.
Ta hrůza kterou mám před očima a do příběhu si dosazuji své děti. Jen prosím at se to k naším dveřím nepřiblíží. Člověk udělá maximum a vždy jde především o děti.
Neumím slovy vyjádřit jak moc se mi tato knížka dostala pod kůži. Jedním slovem - krásná. Moc hezky psané s takovou jednoduchostí, v které je právě ta krása. Krásný příběh a i přes to, že jsem děj znala, tak jsem si poplakala i se smála.
Děkuji za takové knihy a příběhy.
Za mě skvělá knížka. Opět jsem nadšená, jak mě obyčejný svět pohltí, pokud je skvěle psán a to tedy paní Soukupová umí. Ve spoustě místech jsem se poznávala, hlavně v těch pochybnostech, které člověk vůči druhým i sobě má.
Velmi silná témata. První příběh jsem četla jedním dechem, zbylé dva byly psané jinou formou a jednou mi vadila hrubost a jednou styl vyprávění v dopisech. Nicméně za mě kvalitní četba s psychologickym komentářem a ve čtivé formě.
To jsem takhle přišla unavená z práce, sedla jsem si s kávičkou do svého křesla a udělala si 15 minut krásných. Díky této knížce.
Dnešní štedroden úplně vybízel k příjemnému čtení. A já se pane Eben tak nasmála
Dlouho jsem nečetla napínavou knihu. První čtvrtina knihy byla hrozná. Myslela jsem, že to nedám. Jímala mě hrůza s té zloby, která prostupovala každé slovo a ještě jsem nechápala co mě čeká.
Doslova horor z českého městečka. Beru to jako odraz dnešní doby. Kdy rozdílnost je nežádoucí a hlavně buďme ovcemi. Skvěle napsané s postupným vyvrcholením.
Tak doufám, že Eliška žije i její děti. Skončilo to tak, že nevím zda její hledání minulosti bylo ukončeno. Ale to je asi právě moc fajn. Musím spustit svou fantazii a představovat si její život dál. Moc čtivě psané.
Děkuji za takové knihy. Neni přeci na světě nic co by se netýkalo každého z nás. Ať už jsem já ten "bez noh" nebo jsem ten, kdo "beznoháče" potká. Vždy se s tím člověk vyrovnává po svém. Kniha byla tak moc hezky napsaná, že mě rozesmála i rozplakala. Její grafika je také moc kvalitně zpracovaná. Doporučuji k přečtení.
Skvělé, vtipné, osvěžující, milé, přesně tak jako pan Krobot. Od něho vždy očekávám nějaké překvapení. V podobě vtipné glosy, perfektniho hereckého nebo režijniho výkonu. Tak knížka je vlastně celá ON.
Skvělá vypravěčka ta paní Mornštajnová. Opět smekám před krásnou češtinou a příběhem který není až tak zamotaný, ale skvěle napsaný.
Všechny knihy paní Mornštajnové jsem četla od nejnovější po nejstarší
Hotýlek a kvalita je perfektní stále.
Opět děkuji za strhující čtení.
Uf, nádhera, tak takhle si představuji politika, státníka a vlastence. Paní Čaputová hluboce se klaním Vaší moudrosti a úctě k druhým a přeji Slovensku a Všem zemím světa, aby ve svém čele měli někoho takového jako Vy.
Za mě skvělé čtení. Prostě takhle přesně ten život na vesnici vnímám. Je těžký, jde hodně o soudržnost, ale na nikom nezůstane nit suchá. K tomu celá kniha napsaná nářečím, aby to mělo tu autentičnost ještě větší. Děkuji já mám takový styl psaní a příběhů ze života nejradši.
Děkuji za nahlédnutí do vztahů a života Jany Brejchové. Stále však ve mně zůstává pocit, že Tereza Brodská chtěla na konci slyšet, že maminka lituje toho, že ji po narození odložila. Krásně zpracovaná kniha, obrazová dokumentace i čtivé texty.