Gabi13 Gabi13 komentáře u knih

Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Honza Vojtko mi v posledních dnech zkřížil cestu několikrát a tak jsem měla velkou chuť si přečíst něco od něho. Pořád hledám zda mi jako člověk sedí a zda souhlasím s jeho názory a velmi se to u mě vyvíjí a jsem ráda, že pozitivně, protože shledávám, že jsem si při čtení knihy pokyvovala hlavu a dokonce si nějaké zápisky udělala. Mám hezké manželství a myslim, že vždy je co vylepšovat a stále na vztahu pracovat, proto děkuji takovým knihám, které udržují naší pozornost, aby vztah netrpěl.

30.04.2022 5 z 5

Dívka, žena, jiné Dívka, žena, jiné Bernardine Evaristo

Z kraje jsem si říkala, hmmm pěkný, zajímavé příběhy žen, pak jsem pochopila, že všechny osudy žen jsou vždy nějakým způsobem propojeny a knížka pro mě začala být ještě zajímavější. Pochopila jsem, že není nutné hned odsuzovat nebo vidět příběh jen z jedné strany. Někdy to bylo velmi silné, konec velmi krásný.

24.04.2022 5 z 5

Tyhle fragmenty Tyhle fragmenty Bianca Bellová

Boží. Povídky, které šokují, překvapí nebo nutí k zamyšlení. Četla jsem na jarní dovolené a bylo to ono. Sedlo mi to bylo to moc fajn.

19.03.2022 5 z 5

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Někdy to prostě nešlo souhlasit. Někdy to bylo za hranou mého smýšlení a je to můj boj. Ale nelíbí se mi to jak pan Herman některé postoje života popisuje. Ne vždy je život bílý nebo černý. Ne vždy se lze řídit radami druhého a v tom se spolu shodneme, protože i on píše, že nikdy nevidíme do života toho druhého. Co se mu stalo, že je smutný, protivný...ale častokrát pan Herman odsuzuje a to je myslím zbytečné. Asi je to jeho názor. Hodnotím 4* protože je lidový.

06.02.2022 4 z 5

Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Knížku jsem si půjčila od své 13leté dcery a byla mi příjemným společníkem. Jen tak se trochu zamyslet a být.

27.12.2021 5 z 5

Čurda z Hlíny: Tři dokumentární povídky z protektorátu Čurda z Hlíny: Tři dokumentární povídky z protektorátu Miloš Doležal

Jsem ráda za tyto fakta, méně již za to, že někdo mohl takto změnit a zničit život druhým. V každé době jsou hyeny, ale když to člověk čte bez všech příkras, prostě skutečnost, jak to bylo, je mu z toho všeho smutno. Díky za doporučení této knihy.

23.05.2021 5 z 5

Miminka v rovnováze Miminka v rovnováze Sabine Hartz

Velmi kvalitní studijní materiál. Pro mě jako maminku, ale i lektorku kojeneckého a batolecího cvičení. Byla jsem spokojená se souvislostmi, které v knížce jsou i praktickými ukázkami a typy. Kniha je vážně naplněná odborně, proto se to nedalo přečíst na jeden zátah.

13.03.2021 5 z 5

Alois Nebel Alois Nebel Jaroslav Rudiš

Povedená grafika. Měla jsem potřebu přečíst si Nebela na základě vzpomínky na film. A zase si musím potvrdit, že nejsem čtenář komiksů, ale toto beru za kvalitní dílo.

27.11.2020 5 z 5

Slepé skvrny: O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Slepé skvrny: O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Daniel Prokop

Dočteno a došlo mi s dovětkem, že ta bezmoc jaká se na nás lepí díky koronakrizi je vážně šílená. Jak jsme se vůbec neponaučili a jedeme dál v zadlužování a vytváření chudoby nejen pro nás. Kniha je velmi odborně napsaná a především fakt o cizích zemích mi dělala složitost vyjádření problém. Četla jsem ji tedy velmi pečlivě a pomalu a musela proložit i beletrii.

20.10.2020 5 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Sedím si na schodech na samotě v jižních Čechách a dočítám toto potěšení. Hledala jsem si k tobě Terezko cestu a ty jsi mi dala možnost se na tebe podívat z jiného směru.
Je léto a tahle knížka se opravdu báječně čte na dovolené, ale myslím, že by se četla báječně kdekoliv. Je to pohlazení po duši a zamilované především. Kniha je luxusní i svým zpracováním a grafikou. Děkuji bylo to krásné.

06.08.2020 5 z 5

Běguni Běguni Olga Tokarczuk

Velmi si cením jazyka a znalostí kterým spisovatelka Tokarczuková vypráví své vhledy na cestování a s ním spojené prožitky, zážitky a vlastně celý život. Přiznávám, že ne vždy se mi to četlo lehce a odměnou mi bylo, když jsem našla v textu pointu nebo myšlenku, kterou chtěla spisovatelka vystihnout.

02.08.2020 4 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Oceňuji pěti hvezdičkami, protože toto osobní odhalení je velmi intimní a když to čtu, tak se mi vlastně chce brečet. Hrozná bezmoc, naivita a naštvání. Doporučuji preventivně přečíst všem.

21.06.2020 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nechci být negativní kritik, ale tato knížka pro mě byla líbivým příběhem. Asi to tak mám s typem těchto knížek. Mrzí mě, že již dopředu jsem věděla kdo umře první.
Ale abych něco vyzdvihla, byly by to určitě pronesená slova dvou mladých lidí. Jejich konverzace v "americkém" příběhu úplně zářila, měla šťávu a byla věcí, která knížku udržovala zajímavou.

24.05.2020 3 z 5

Nádherné úterý čili Slečna Brambůrková chodí po světě Nádherné úterý čili Slečna Brambůrková chodí po světě Daisy Mrázková

Byla jsem unavená a chtělo se mi zalést s knížkou a vzala jsem si knížku paní Mrázkové do ruky. Po 15 minutách se mi rozlilo tělem teplo a spokojenost. Děkuji za takové krásné knihy, které nemusejí mít 500 stran a přesto vám dají mnoho.

07.05.2020 5 z 5

Umění vnímat umění pro děti a rodiče Umění vnímat umění pro děti a rodiče Michael Třeštík

Pan Třestik knihu napsala primárně pro děti, ale já moc děkuji, že jsem ji mohla číst sama a sama objevovala. Stále jsem se vracela znovu a znovu si prohlížet jednotlivá díla o kterych je v knize diskutováno. Byla jsem nadšená, jak se mi otevírají nové možnosti a nové objevy. Moc se mi knížka líbila.

19.04.2020 5 z 5

Adam Ondra: lezec tělem i duší Adam Ondra: lezec tělem i duší Martin Jaroš

Dcera jako nadšený lezec a já jako holka z oblasti Adršpaško-teplických skal mi prostě pod ruku musela přijít tato knížka. Obě s dcerou jsme Adamovi velké obdivovatelky.
Kniha je krásná svými fotkami a karikaturami. Líbí se mi lezecký slovníček na konci. Vyprávění o závodech bylo míň napínavější než popis cesty Dawn Wall. Všechny detaily, hlavně toho běžného žití na skalách a pod nimi je v knížce moc zajímavé.
Takže děkuji Adame a držíme pěsti na Olympiádě.

28.03.2020 5 z 5

Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Zajímavá knížka. Miluju představivost a ve své podstatě obyčejný život i příběhy. Velmi se mi to v této knížce líbilo.

22.02.2020 5 z 5

Vteřiny  mezi životem a smrtí Vteřiny mezi životem a smrtí Jan Suchl

Miluju hory a lidé zvaní horolezci jsou podle mě bezva lidi. Pocházím z blízkosti teplicko-adršpaškých skal a tento druh lidí je mi velmi blízký.
Tato kniha je sice určitými věcmi již stará, ale touha po horách je v ní stále stejná.
Část knihy o výpravě na Huascaran byla pro mě velmi zajímavá, protože ze své pubertální doby pro mě trempska písnička o Huascaranu byla něčím úžasným.
Příběhy horolezcu z Tater a Krkonoš a horské služby byly čteny s velkou pokorou, protože vše byla místa kde jsem byla, procházela a mám k těm místům v horách respekt.

16.02.2020 5 z 5

Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

V létě jsem prožila se školními dětmi týden na táboře, který byl navlečen na příběh Tobiáše Lolnesse. A protože jako lektor jsem měla tu možnost podílet se na celém chodu a organizaci, bylo nutné se dostat pod pokličku příběhu. Musím říct, že se ze mě stal fanda a každý Tobiášův zážitek jsem prožívala. Je to příběh, který je tak moc aktuální v každé době a na každou společnost. Nejen tu naši lidskou, ale i na tu, která žije na stromě, který je jejich domovem. Krásné a dojemné fantazy ze světa pidilidí, hmyzu i rostlin.

25.12.2019 5 z 5

Nejsou stejné. Jak díky Teorii typů porozumět dětem i sami sobě Nejsou stejné. Jak díky Teorii typů porozumět dětem i sami sobě Šárka Miková

Knihu ukončuji že statutu četných, protože to není knížka ke čtení, ale ke studiu. Prošla jsem kurzem paní Mikové a tato kniha je učebnicí k němu.

08.09.2019 5 z 5