gargamelka | Komentáře u knih | Databáze knih

gargamelka gargamelka komentáře u knih

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Na jednu stranu veselá kniha o neveselém tématu. Skvělý vztah mezi Jiřinou a Zdenou, ničeho se nezaleknou, do všeho jdou po hlavě, mají nadhled a "koule". Určitě je ve společnosti "praštěných" seniorů více. Celkově senioři jsou inspirativní osoby.
Celkově odpočinková a zábavná kniha.
Možná předloha pro filmové zpracování :)

13.03.2021 5 z 5

Než vybledne den Než vybledne den Kristína Hušeková

Nelehké čtení o tématech, o kterých víme, ale není jim dostatečně věnována pozornost. Manipulace, využití látek, následná pomalá destrukce osobnosti, díky čemuž se rozjede Alzheimer.

27.02.2021 4 z 5

Julinčina pekárna Julinčina pekárna Táňa Keleová-Vasilková

Knížky Táňi nikdy nezklamou. Příběh s jakousi životní zradou ze strany otce, ale také jakousi náhodou, odhodláním. Sice Klára nenajde partnera, ale najde jiný kousek sebe a vydá se do Francie.

21.02.2021 4 z 5

Spolu Spolu Petr Casanova

Tento žánr knížek čtu zásadne s obyčejnou tužkou po ruce, abych si mohla kroužkovat čísla stránek nebo dělat nenápadné značky k pasážím. Petrova knížka by musela být označena celkově pomocí obyčejné tužky. Podporující kniha, plná pravdy, sice nic závratného, ale přeci uhodilo kladívko na hlavičku. Jakási Bible ponechání si sebe samého.

15.02.2021 5 z 5

Nenasytná Nenasytná Jana Javorská

Knižní jednohubka. Příběh Ivety, která je se dostane do stavu nenasytnosti.

02.01.2021 4 z 5

Gigolo Gigolo Dominik Král

Co si budeme namlouvat, zaujme nás název knihy. Lačníme po něčem co by nás zaujalo, rozvláčnilo, nabýdlo nám nějaké typy a triky. A ono...
Styl knihy se podobá Lucii Hřísné a jejímu Tajnému životu.
Zajímavý je pohled muže na nás ženy. Na druhou stranu to je Dominikova profese... Výhra je, když můžeme být sami sebou, nespoutané, dravé, ale i něžně. Najít puzzličku to už je horší.

01.01.2021 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Knížka, která nesedne každému. Jednoduchá pro mnohé až obyčejné či nudné téma. O to více bez příkaz a ze života. Hlavní motiv - vztah Alice a Richarda v průběhu sedmnáctiletého vztahu. V podstatě sledujeme okem diváka životy protagonistů. Seznámíme se s tím jak vztah vzniká, vyvíjí, rodičovství a povinnosti, vyskytují se problémy, pomalý přechod do stereotypu a šedi, bum bác lanko není našponované a přetrhává se. Jak dál? Kdo za to může? Je dostatečná péče o vztah?
Přečtením knížky se vyvrbí témata, která ve společnosti rezonují často, ale je potřeba opakovat a poučovat se. Protože v něčem se vidíme asi všichni.

31.12.2020 5 z 5

Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Skvělá knížka, čtecí lahůdka. O holce, která má vše, co potřebuje, věci fungují a najednou střih a změna. Domeček se pochroumá. Jak se s tím vyrovnat? Kdo pomůže? Kde lze excelovat? Jak se zvednout?

28.12.2020 5 z 5

30 dní touhy 30 dní touhy Christine D’Abo

Odpočinková knížka, když chce člověk vypnout a potěšit duši rovná se ideál. Příběh protkán směsicí toho optimistického, vášnivého, ale i vztahového, hledajícího cestičky k druhému. Vztahem a škádlením Allysy a Harrisnoa by asi nepohrdla žádná z nás :)

26.12.2020 4 z 5

Mrcha jemně uzená Mrcha jemně uzená Hana Švejnohová

Životní příběh Heleny. Zajímavé, plné vzpomínek, eskapád, požitků, ale i temnějších chvilek. Rozum a srdce nejsou moc propojené nádoby.

Huberta bych hnala za kupovaný čaj z láhve k snídani. To mu "nestačí" ten z pytlíku?

23.12.2020 4 z 5

Štěstí Štěstí Jana Benková

Autorka nezklamala. Linka vztahová, sourozenecká, lehce detektivní a pracovní. Promícháno do koktejlu, který pohladí po duši, dodá naději.
"Co vzniká složitě a těžce, je potom tím úspěšnější."

06.12.2020 5 z 5

Vesnická holka Vesnická holka Kateřina Holubová

Odpočinková knížka ze života. Čte se sama.

22.11.2020 4 z 5

Café Groll Café Groll Jan Štifter

Kniha z doby, kdy nejstarší řemeslo bylo na vrcholu - atmosféra, jakési intriky, otázka jak udržet byznys a přilákat kunčafty. Závěr překvapivý.

08.11.2020 5 z 5

Rodinné klbko Rodinné klbko Táňa Keleová-Vasilková

To jsem potřebovala, klid, káva s punčem a knížka. Táňa nezklamala. Normální příběh ze života, který si na nic nehraje a dokáže mít v sobě i naději.

01.11.2020 5 z 5

Anna chce skočit Anna chce skočit Lucie Lomová

Komiksová jednohubka. O naději, historii, náhodném setkání a dobrém člověku.

18.10.2020 4 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Nové území autorky. Povídky, které nemají lehké téma. Také o tom, že každý něco řešíme.

11.10.2020 5 z 5

Matkou na půl úvazku Matkou na půl úvazku Věra Řeháčková

Velmi silný příběh, který nejde jen tak zapomenout. Nosné téma mateřství a kariéra. Jakýsi mamon... vztahové peripetie, lehké nadpřirozeno... a jak to celé dopadne...

04.10.2020 5 z 5

Hasiči Hasiči Roman Kutálek

Díky knize mámě možnost nahlédnou pod pokličku této zodpovědné, nároční jak psychicky, tak fyzicky náročné práce. Četbou poznáme jak probíhá adaptace, jaké jsou "oddíly", režim, nástrahy, postřehy aj. Jsou to srdcaři... Zaslouží si respekt a obdiv.

28.09.2020 5 z 5

Sir Nicholas Winton mezi námi Sir Nicholas Winton mezi námi Matej Mináč

Kniha útlá rozsahem, naopak silná v podobě příběhu a odvahy. Taktéž lidskosti, empatie, moudrosti, laskavosti, odhodlanosti a pokory. Krásný vztah s manželkou.

27.09.2020 5 z 5

Bokovka Bokovka Barbora Vajsejtlová

Čtivá knížka, kdy název předurčuje o čem bude. A taky, že ano. Líbil se mi příběh v podání obou aktérů. Přečteme si jak se vztah vyvíjí a co se sebou přináší..

27.09.2020 5 z 5