GeorgieAnne GeorgieAnne komentáře u knih

Otrávené duše Otrávené duše Petr Švec

Musím říct, že mě to velmi mile překvapilo! :-) Postav bylo sice trochu víc ale vůbec to nebylo na škodu, naopak se mezi nimi dalo dobře orientovat a ráda jsem četla jejich "kapitoly", které byly zajímavé a dobře čtivé. Autor mne víceméně ihned vtáhl do děje a já knihu vcelku rychle přečetla. Démonická bytost by možná snesla o pár stránek více ale jinak jde o velmi dobrý český horor, který můžu s klidným srdcem doporučit :-)

19.06.2018 4 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Obsahuje SPOILERY!
Další skvělý díl! I když musím říct, že většinu času byli Sebastián a (ne)Jace na facku. Clary byla velmi statečná když se k nim "připojila" aby mohla zachránit jejího Jace až jsem si říkala jestli se už vážně nezbláznila :D
Vztahu Aleka s Magnusem je velká škoda, proto doufám, že v posledním díle se všechno vrátí do normálu a zase budou spolu. Isabele se Simonem bych také přála aby už konečně byli spolu a nechodili kolem sebe "po špičkách"!
Konec jsem tak trochu čekala, čekala jsem, že Jonathan/Sebastián pošle dopis s tím, že už přichází (protože to se od něj dalo už od začátku čekat) a jen doufám, že dostane to, co si zaslouží! :-)

17.06.2018 4 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Obsahuje SPOILER!

Musím říct, že v tomto dílu mě hodně překvapil Simon ale svým způsobem vlastně i Jace, který měl s Clary opět "o zábavu postaráno". Isabela se mi po boku Simona líbí a Maia si zaslouží svůj happyend s Jordanem. Alec s Magnusem jsou kouzelní a jen doufám, že se Luke s Jocelyn konečně vezmou! Už mají načase! :D
Konec mě celkem překvapil ale nějak jsem tušila, že se Sebastian vrátí a jen doufám, že už naposled.
Už se těším na další díl :-)

09.06.2018 4 z 5

Oko na nebi Oko na nebi Philip K. Dick

Tohle se bohužel moc nepovedlo... Bylo to vážně neuvěřitelně ukecané, světy nebyly skoro vůbec zajímavé a celé to postrádalo trochu "šťávy"...
Od Dicka jsem čekala víc ale určitě zkusím další knihu jelikož povídky má skvělé! :-)

05.06.2018 1 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Bára mě oproti Miladě bavila o hodně víc. Možná proto, že jsem s ní většinu času souhlasila (a soucítila) a hlavně mi její jednání a to, co se jí dělo občas přišlo hodně vtipné. (Ten Václav mi ale lezl krkem! :D)
Taková fajn jednohubka, u které jsem se celkem bavila :-)

03.06.2018 3 z 5

Rudá volavka Rudá volavka Jason Matthews

Špionážní knihy jsem nikdy nečetla a vyhýbala jsem se jim "jako čert kříži :D", proto když vyšla Rudá volavka tak mě to nijak zvlášť neuchvátilo a nechalo mě to chladnou... Až když vyšel film Red Sparrow s Jennifer Lawrence tak jsem si dle obsahu řekla, že si knihu zkusím přečíst (film jsem viděla teprve nedávno)... Bohužel ale musím říct, že se mi film líbil trochu víc než kniha (a to většinou dávám přednost knižní předloze).
Pokud bych mohla hodnotit tak bych hodnotila spíše 3,5*.
Kniha se četla sice dobře ale některé pasáže byly uměle natahované (sneslo by to několik stran ubrat), občas jsem se nedokázala zorientovat kdo s kým mluví (těch jmen a postav bylo vážně hodně)...
Na druhou stranu se jedná o něco naprosto jiného než obvykle čtu a i když nemám s čím srovnat tak jsem z toho byla spíše příjemně překvapená :-)
Tento žánr (špionážní thriller) nebude tak úplně můj šálek kávy (proto víc knih na toto téma asi číst nebudu) ale sérii o Dominice pravděpodobně dočtu. Zajímá mě jak to dopadne a celkem jsem si ji jako hlavní hrdinku oblíbila :-)

03.06.2018 4 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Celá Povstalecká trilogie (z pohledu Tris) se mi líbila a u téhle knihy tomu není jinak :-)
Povídky z pohledu Čtyřky / Tobiase mě ale možná bavily o trochu víc... až mi přijde škoda, že Tobias nedostal tolik prostoru, kolik by si zasloužil :-)
Bylo zajímavé se o něm dozvědět zase trochu víc a přečíst z jeho pohledu i části, které jsme předtím mohli "prožít" s Tris :-)
Hodně povedené, hodně čtivé a hodně skvělé! Škoda, že už je konec :-/ :-)

31.05.2018 4 z 5

Drasticky dojemný Dexter Drasticky dojemný Dexter Jeff Lindsay (p)

Myslím, že by měl někdo přidat víc hvězd (na Dextera mi hodnocení "pouze" 5* nestačí :D).
Opět skvělá kniha, jsem nadšená! Tohle je asi první série, která se mi líbí jak svým knižním zpracováním, tak i tím seriálovým (a ano, budu se pořád opakovat :D). Dexter se stal mým oblíbeným hlavním "hrdinou" i s jeho Temným společníkem a tímto druhým dílem se jen potvrdilo jak skvělá série to je! :-)
Druhý díl byl vážně "dojemný" a já si jen říkala "Sakra Dextere, vzchop se!". Načež se vzchopil a byla to ta stejná "napodobenina člověka" jakou známe.
Rozhodně doporučuji přečíst a podívat se na seriál (Michael C. Hall hlavní postavu ztvárnil skvěle!) :-)

28.05.2018 5 z 5

Vzdor Vzdor Sarah Crossan

Četla jsem jedním dechem. Začátek mě sice moc nechytl ale po několika stránkách jsem knížce (tak jako u prvního dílu) naprosto propadla :-)
Vůbec jsem nečekala, že bych s postavou Ronana mohla sympatizovat ale musím říct, že jsem si ho oblíbila a otec Quinna mi byl po jeho "přerodu" nakonec také sympatický :-)
Jediné za co srážím hvězdičku je ten konec (nebudu spoilerovat, i když hodně lidí to již v komentářích zmínilo).
Za mě povedená oddechová série, kterou bych doporučila jak dospělým, tak i dospívajícím :-)

24.05.2018 4 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Chápu ty, kteří jsou z knihy nadšení... i já jsem... ale po dočtení z toho mám hodně rozporuplné pocity. Ze začátku mi spisovatelčin styl psaní moc neseděl a vlastně do konce jsem s ním bojovala i když se mi příběh a nápad tohoto dystopického románu líbil... Což mě mrzí...
Pozitiv je ale samozřejmě několik... Po několika kapitolách pro mě nebyl problém se do hlavní hrdinky vcítit a prožít s ní její chvíle v Gileádu. Většinu času jsem s ní sympatizovala i když si tak úplně nedokážu představit, čím vším si musela projít.
Konec byl z mého pohledu takový hořkosladký ale dal se očekávat.
Hodnotím 4*, které si tato kniha zaslouží :-)

20.05.2018 4 z 5

Kameny osudu Kameny osudu Flavia Bujor

Knihu jsem četla před mnoha lety, tedy v pubertálním věku a byla jsem nadšená! Vtáhla mě do děje a já ji přečetla jedním dechem :-)
Jelikož autorka knihu napsala v "mládí" tak je příběh určen pro cílovou skupinu "náctiletých"... Což se lehce na příběhu odrazilo, chybí zde (jak už bylo řečeno) jistá vyzrálost a nadhled dospělého člověka... Ale i tak se jedná o skvělé dílo, které bych doporučila hlavně mladým slečnám :-)

14.05.2018 4 z 5

Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Ze začátku jsem měla trochu problém přeskakovat z kapitoly Willa na T. D. W. G. ale za chvíli jsem si zvykla a nemohla se odtrhnout :-) příběhy obou Willů, Drobka, Jane a ostatních byly smutné, šťastné, rozzlobené ale jedním slovem SKVĚLÉ... Ne, že bych zlehčovala deprese ale přeci jen všichni měli svůj happy end, všichni si vážili Drobka Coopera, všichni nakonec milovali a tomu já říkám SKVĚLÉ :-)
Víc takových knih prosím! :-)

09.05.2018 4 z 5

Kód horečky Kód horečky James Dashner

Tak tenhle Prequel mě ze začátku moc nechytl ale ke konci jsem ho úplně hltala :-)
Asi jsem jako někteří čekala tak trochu víc, možná i víc ohledně některých postav... Ale chápu, že se jedná o dobu před Labyrintem a vším, co následovalo takže to podle toho vypadá...
Ohledně Thomase jsme toho dostali požehnaně (z čehož se moje "labyrintská" dušička tetelí blahem) a mám ho zase o kousek radši... Škoda jen, že už je to konec :-/
P. S.: ZLOSIN je špatný!... Asi si to taky napíšu na ruku!

08.05.2018 5 z 5

Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Bridget bez Marka a s 2 dětmi mi sice k srdci také přirostla ale přeci jen mé cítění je stále u té 30-leté a trhlé...
Tato Bridget je sice stále stejná ale i když uběhlo už 5 let tak se stále nevzpamatovala ze ztráty Marka, narazila si kolouška, vychovává 2 děti a v životě se pořád jen plácá.
Občas byla naše milá hlavní hrdinka doslova na facku ale i tak jsem knihu ráda četla a přála jí další happy end :-)

08.05.2018 4 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

SPOILER!
Upřímně řeknu, že jsem takový konec tak trochu čekala. Ale i když jsem ho "čekala" tak mě dostal :-( Tris jsem si jako hlavní hrdinku oblíbila (i když mě v druhém dílu spíše štvala). Líbilo se mi jakým člověkem se díky Tobiasovi stala a jakým člověkem se on stal díky ní... Ráda jsem si četla o jejích radostech, starostech ale i odpuštěních, které musela učinit a i těch, které si musela zasloužit... Ráda jsem četla její příběh, od začátku až do konce (který jsem samozřejmě obrečela).

Opravdu hodně povedená série, která mě vlastně překvapovala každým dílem... Už se těším na Čtyřku ale zároveň nechci aby to skončilo... Ještě si to nepřipouštím ale už se budeme muset rozejít... Náš vlak dojel... Už není síť do které bychom spadli... Není mrakodrap z kterého bychom skočili... Není frakce do které bychom patřili... A už není Tris, kterou bysme následovali...

Tris by si to takhle přála! :-)

06.05.2018 4 z 5

Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Na knihu jsem se velmi těšila. Hodnocení napovídalo, že to bude stát za to, proto jsem neváhala a knihu vzala co nejdříve do ruky... Ze začátku mě příběh zaujal a četl se "dobře", ovšem po asi 50 stranách své kouzlo ztratil a já se přistihla, že otáčím stránky s tím, že nevím, co bylo na té předchozí... Celkem mě to mrzí ale končím při "nedočteno", po dalším dílu raději nesáhnu...

12.04.2018 2 z 5

Hologram pro krále Hologram pro krále Dave Eggers

Nenadchne ale ani neurazí... Příběh Alana byl chvílemi zajímavý ale podle názvu jsem čekala tak trochu něco víc. A to "víc" jsem nedostala. I když Alan potkal mnoho zajímavých lidí a řešil své životní problémy tak to hodně postrádalo. Hologram se uskutečnil až někde na konci, který pro mě nebyl nijak uspokojivý...
Na druhou stranu autorův styl psaní není nijak špatný, prostředí Saúdské Arábie originální a postavy dobře popsané tak hodnotím jako dobrý průměr :-)

04.03.2018 3 z 5

Bílá jako sníh, rudá jako krev Bílá jako sníh, rudá jako krev Alessandro ďAvenia

Ze začátku jsem četla s nedůvěrou, moc mě Leo ani ostatní neuchvátili a jelikož nemám ráda přeskakování, tak jsem poslušně četla každou stránku... Někde uprostřed jsem pocítila zvědavost, která sílila... Po přečtení poslední strany jsem najednou nechtěla aby byl konec... Příběh Lea mě zasáhl až skoro na samém konci, někde mezi Rudou a bílou - Bílou a rudou...
Leukémie je hrozná nemoc, kterou si v tomto případě Beatrice nezasloužila. Její rudé vlasy byly její korunou a i když je neměla neztratila své kouzlo, aspoň pro Lea...
Není co víc dodat, vše už bylo řečeno... Stačí říct jen: Prostě rudá...
Kdybych byla ve věku Lea, Beatrice, Silvie a ostatních určitě by mě to mnohem víc zasáhlo... V mém dospělém věku jsou to Hvězdy nám nepřály (příběh Hazel Grace a Guse), který ocení i "dospěláci", což ubírá na mém hodnocení jednu hvězdičku... :-)

03.03.2018 4 z 5

Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Seriál Dexter je jedním z mých oblíbených, když jsem zjistila, že je natočen podle knižní předlohy, tak jsem byla přirozeně zvědavá jaká kniha bude. A musím říct, že mě vůbec nezklamala, jak je seriál skvělý tak kniha je mnohem lepší. Možná by děj mohl být trochu propracovanější (jelikož se vše událo až velmi rychle) ale i tak se jedná o skvělý zážitek :-) naprosto doporučuji :-)

01.03.2018 5 z 5

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Mnohem více zábavný, zajímavý, "praštěný" příběh Bridget, který si mě naprosto získal. Hodně jsem se u knihy bavila a nemohla se od ní odtrhnout... Už v prvním díle jsem si pod "Markem" představovala Colina Firtha a najednou s ním Jonesová dělá rozhovor, který se v přepisu ukázal jako trochu zpackaný ale dost vtipný. Hodně jsem se nasmála když se Bridget snažila z nebohého Colina dostat informaci ohledně pana Darcyho a jeho košile = "Tam došlo k převleku. - Tam došlo k převleku?" :D
Skvělá knížka, která i když jste "S rozumem v koncích" vám pomůže a pobaví :-)

27.02.2018 5 z 5