Haen komentáře u knih
Příběh, který budu nosit v hlavě hodně dlouho. Velice znepokojivý pohled na tenkou slupku civilizovanosti, která ve skupině lidí bez pravidel rychle mizí.
Příjemné překvapení! Kniha mě zaujala a okouzlila, je napsaná s obdivem, pochopením a lehkostí. Biografický příběh se směsí historických skutečností a fikce. Moc se mi to líbilo.
Zajímavé nahlédnutí do života lidí z jedné ulice v Londýně, skvěle napsáno, ovšem nic pro netrpělivé čtenáře. Tolik příběhů, úvah, informací, pocitů, životy starousedlíků i přistěhovalců, mladých, starých, bohatých i těch, co zápasí o přežití, se čte pomalu, člověk má dojem, že jinak by mu uniklo něco podstatného. Výborná kniha.
Krásná kniha. Okouzlující příběh s temným vyvrcholením. Goldmanovi se vám na dlouhou dobu zapíšou do srdce.
"Mnoho z nás se snaží dát svému životu smysl, jenže život žádný smysl nemá, pokud nejsme schopní dosáhnout těchto tří cílů: milovat, být milován a umět odpouštět. Zbytek, to je jen ztráta času. "
Tak tohle mě bavilo od začátku do konce. Emailová korespondence jako román. Příběh o emocích, přitažlivosti, žárlivosti, nevěře, napsaný vtipně, lehce, pohodově. Daniel Glattauer prostě umí. Povedla se mu i tahle neobvyklá moderní forma románu.
Výborná kniha! Příběh etnicky smíšené rodiny, americká matka toužící vyniknout a čínský otec se svou snahou co nejvíce zapadnout, silně ovlivní osud prostřední, nejmilovanější dcery. Skvěle napsané.
Skvělé, vtipné, otevřené, milé. Určitě si budu touhle knížkou opakovaně zlepšovat náladu. :-)
Výborný Steinbeck. Nesourodá skupina cestujících, jejich plány, radosti a zklamání, touha zůstat i uniknout ze svých životů. Četla jsem znovu po mnoha letech, ale to kouzlo tam pořád je.
Výborné! Vtipné, milé, zábavné a dokonce i krásný příběh. Co víc si přát.
Dobrá kniha. Je nutno u čtení přemýšlet, analyzovat, doplňovat vědomosti, nic snadného ke čtení. Českému čtenáři je sympatický název, ale ne každému se podaří tento historický román dočíst. Jsem ráda, že napodruhé se mi to konečně povedlo.
Poutavé vyprávění brigádního generála v záloze. Andor Šándor je bývalým náčelníkem Vojenské zpravodajské služby ČR a dnes uznávaným odborníkem na otázky bezpečnosti a hrozby terorismu. Zajímavá kniha vzpomínek i úvah nad dnešním světem. Přečetla jsem ji s velkým zájmem, i když jsem ji dlouho odkládala kvůli podbízivému názvu, který však knihu nevystihuje.
Moc se mi to líbilo. Důmyslné propojení dopisů a deníkových záznamů a vznikla z toho krásná kniha.
Dobrý psychothriller, napětí, tajemství, gradace příběhu. Moc mě to bavilo, ale patřím mezi ty, kterým závěr trochu zkazil dojem z knihy.
Přestože už dávno nejsem cílovou skupinou knih popisujících problémy středoškoláků, pustila jsem se do této knížky s veselou obálkou v rámci Čtenářské výzvy v kategorii "Kniha, jejíž první věta je otázkou." S překvapením jsem zjistila, že zpracovává závažné téma, že se těším na čtení a na konci se nemůžu ubránit dojetí. Prostě líbilo. :-)
Knížku jsem četla kdysi dávno, po letech mi zůstal jen pocit, že mě to moc nebavilo. Ani další pokus nepřinesl žádný velký posun, asi mi tento způsob vyprávění prostě nesedí. Ovšem poslední věta je nezapomenutelná i po dlouhé době. "Nikdy nikomu o nikom nevypravujte, poněvadž by vám pak začal scházet."
Život v penzionu důchodců v podání Hendrika Groena je hořký, komický, nudný, zoufalý i pohodlný. Fandila jsem mu celou dobu, bavilo mě jeho odhodlání nepoddat se běžnému stereotypu, jeho nadhled a laskavá ironie, i když na konci knihy zůstal spíše smutek než pobavení.
Vůbec to nebylo špatné. Joona Linna tam sice nebyl, ale to neznamená, že se knížka nepovedla.
Líbil se mi příběh i styl vyprávění a protože jsem nic moc neočekávala, tak nejsem zklamaná.
Velmi lidský pohled citlivého člověka na svět kolem nás. Nádhera.
První polovinou jsem musela prokousávat a v druhé půlce trochu nutit do čtení. A přitom je Murakami můj oblíbenec. Kdybych touhle knížkou začínala, tak se k dalším jeho knihám, které se mi tak líbily, ani nedostanu.