hanka_reading hanka_reading komentáře u knih

Stala jsem se moderní otrokyní Stala jsem se moderní otrokyní Jana Klimešová

Příběh je to zajímavý, ale fascinovala mě Martina naivita,když jela do Amerika, aniž by si zjistila něco víc. Možná to bylo tou dobou, ale i tak mě to spíš štvalo. Kniha by mohla dobře fungovat jako odstrašující případ, co se může stát.

16.12.2021 4 z 5

Dcery hněvu Dcery hněvu Elena Bellmar (p)

Ze začátku mi přišel příběh trochu chaotický, ale jak se zápletka postupně odkrývala, zapadalo vše do sebe. Děj ubíhal celkem svižně.

20.11.2021 4 z 5

První šifra První šifra Denise Rudberg

Kniha se četla dobře, ale čekala jsem víc akce, prakticky se nic moc nedělo. Nejlepší byl konec.

14.11.2021 4 z 5

Země divů Země divů Zoje Stage

Za mě to byla taková duchařina, které zase tak moc nemusím. Dětské zoubky se mi líbily hodně, ale tato kniha mě příliš neoslovila.

13.11.2021 3 z 5

Čokoládovna Čokoládovna Maria Nikolai

Tak mě zrovna tenhle příběh příliš nezaujal, byl na mě takový obyčejný. Nejvíc se mi líbil “nádech” čokolády.

04.11.2021 3 z 5

Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Čekala jsem, že se dozvím trochu víc nejen o životě v Bohnicích, ale i o pacientech. Na druhou stranu ale chápu, že sám pacient může mít vlivem léčby zkreslené a trochu pomatené zážitky a vzpomínky.

25.10.2021 3 z 5

Léčitel Léčitel Maria Langner (p)

Zajímavý námět s překvapujícím závěrem.

29.08.2021 4 z 5

Lada u ledu Lada u ledu Ema Labudová

Lada je sedmnáctiletá studentka gymnázia, která si připadá hrozně tlustá a tak přestane jíst. Až po nějaké době přizná, jaký má problém. Děj se odehrává zpočátku na konci 70. let, takže např. podpora ze strany rodičů byla pro mě překvapením, stejně tak uvědomění si Lady, že je nemocná. Ze začátku jsem si musela zvyknout na styl psaní a dlouhé věty, nicméně kniha se mi líbila a určitě ji doporučuji.

27.08.2021 5 z 5

Svolení Svolení Vanessa Springora

Skvěle napsané! Rozhodně stojí za přečtení.

04.08.2021 5 z 5

Prodám 2 děti Prodám 2 děti Kristina McMorris

Téma se mi podle anotace zdálo zajímavé, ale zpracování mě nějak nezaujalo.

29.07.2021 3 z 5

Děvčátko a nacista Děvčátko a nacista Franco Forte

Za mě super kniha, která dokazuje, že ne každý voják byl bezpáteřní a surový člověk, ale že v některých se našla lidskost.

27.06.2021 5 z 5

Sestry z Osvětimi Sestry z Osvětimi Roxane Van Iperen

Téma je velmi zajímavé, ale zpracování mě příliš nenadchlo a kniha mě bohužel moc nebavila.

20.06.2021 3 z 5

Korálky z klokočí Korálky z klokočí Naďa Horáková

Zajímavé téma, ale zpracování mě moc nezaujalo. Někdy se mi zdál děj až moc zamotaný a hrozně rychle odvyprávěný.

08.06.2021 3 z 5

Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi Jana Růžičková

Skvělá záležitost, kde jsou konkrétní případy doplněny teorií.

23.05.2021 5 z 5

Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh Tajemství z Osvětimi – Skutečný příběh Nina Majewska-Brown

Stefi vypráví, jak přežila několik let v koncentračních táborech, včetně pochodu smrti, které ji poznamenaly do konce života. Vyprávění je to věrohodné, poutavé a nepochopitelné, že je možné něco takového přežít.

09.05.2021 5 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Ač je kniha určena čtenářům od 10 let, tak bavila i mě coby dospělého člověka. Příběhy party kluků jdou skvěle a věrohodně napsány, navíc jsou založeny na skutečných událostech. Za mě palec nahoru!

01.05.2021 5 z 5

Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Harry a Maddie mě bavili, líbili se mi jejich postavy a charakteristika, ale příběh jako takový mě moc nenadchl.

11.04.2021 3 z 5

Deník Ruth Maierové Deník Ruth Maierové Jan Erik Vold

Pro mě to byla zvláštní kniha. Deníkové zápisky jsou velmi podrobné, dokážete se tak vžít do Ruth, která to neměla vůbec jednoduché.

20.03.2021 4 z 5

Před povodní Před povodní Anna Bolavá (p)

Mě tahle knížka nezaujala, asi nejsem správná cílová skupina. Některé věci jsou v knize pro mě nereálné.

08.03.2021 3 z 5

Dokud není pozdě Dokud není pozdě Lucie Melicharová

Další kniha, jejíž příběh vás neskutečně zasáhne. Je to smutný, ale krásný příběh zároveň. Další kniha, která je útlá, ale obsahově velmi rozsáhlá. Je psaná velmi čtivě a přesvědčivě. Jsou to další lidské příběhy ze života, které bavily a které určitě doporučuji.

28.02.2021 5 z 5