HankaHail

Na tuto knížku jsem se celkem těšila, protože jsem na ni ze zahraničí slyšela dobré recenze a vykukovala na mě z skoro každého knihkupectví. A musím říct, předčila veškeré mé očekávání. Je to nejlepší román, který jsem četla za poslední 1,5 roku a to je co říct. Málo kdy se stane že mě knížka upoutá hned od začátku. Většinou mě pohltí až po pár kapitolách, tady se stalo hned v první a to se mi nikdy nestalo. 18. století z pohledu ženy, která pochází ze století 20. bych úžasný. A nejoblíbenější postava? Jde nemilovat Jamieho? :-)

(SPOILER) Má 4. kniha od Johna a musím říct že dle mého názoru nejlepší. Velmi se mi líbilo střídání pohledu a taky to, že jsem každou chvíli fandila jiné postavě. Hltala jsem stránku za stránkou.
Líbilo se mi, že tu bylo vícero cliffhangerů, to jsem opravdu nečekala a velice mile to potěšilo.

Když toužím po kvalitním thrilleru plném zvratů, tak sáhnu pro Johnu Marrsovi a ani tentokrát nezklamal. Velmi mě potřešily odkazy na jeho minulou knihu Spřízněné duše.

I když kniha byla krásně napsaná a dobře se četla, někdy jsem se do čtení musela nutit. Postupem času se příběh víc a víc komplikoval a měl bylo jasné, že tento nemůže mít happy ending.

Skvělý název a popis mě hned nalákaly. Bohužel jsem trochu zklamaná. Nápad měla autorka skvělý, ale provedení pokulhávalo. Děj byl zbytečně komplikovaný, odehrávalo se toho najednou celkem dost a střídalo se hodně úhlů pohledu. Během čtení mě mnohem víc zajímalo, jak funguje běžný život v takovém světě, než řešení vraždy. Knihu jsem četla celkem dlouho a pomalu. Mnohem lepší by bylo se zaměřit jen na jednu postavu, např. na Eriku (jejíž život byl natolik zajímavý, že by to úplně stačilo). Navíc urychlený závěr knihy s otevřeným koncem, taky moc nepomohl. Co musím pochválit, tak jsou sympatické postavy, kterým od začátku fandíte.

Kniha je graficky pěkně zpracovaná, ale pokud máte internet a víte jak na Twitter, tak i naprosto zbytečná. Autorku sleduju právě na Twitteru a doufala jsem že se dozvím, nové a vtipné příběhy z její brigády. Ale bohužel se tak nestalo.

Věkový rozdíl mezi postavami mi vůbec nevadil. Co mi více vadilo, bylo málo drama ve vztahu žákyně/učitel. Toto téma/tabu mě ke knize nalákalo a bylo tam minimálně. Celkově mi příběh přišel nedomyšlený a některé linky nedotažené (matka, drogový boss). Čtivost se knize nedá upřít, ale někdy hromada sexu prostě nestačí.

Překrásné ilustrace mě hned zaujaly a byly doplněny pěkným příběhem.

Velice milé překvapení. Kniha u které jsem se velice často nahlas smála. Petra velice vtipně popisuje zážitky jak z práce tak i chvíle volna.
Srovnání s Veronikou v Dubaji se vybízí. Knihy jsou celkem rozdílné. Veronika velmi dopodrobna popisuje výběrové řízení, které zabírá minimálně 40 stran. Popisuje téměř pouze práci a volnu se moc nevěnuje. Někdy je problém se zorientovat ve skocích v čase.
Petra je přesný opak. Výběrovým řízením prolítne, volno a práce jsou velice dobře vyvážené, časové skoky nejsou tak velké. Petra se taky nebojí používat sprosté slova a angličtinu. Takže pokud vám sprostá slova vadí nebo neumíte anglicky, vyberte si radši Veroniku v Dubaji.

Nádherná obálka a anotace mě okamžitě nalákaly na knihu. Přestože postavy byly milé a sympatické a děj byl zajímavě vymyšlený, kniha mě nebavila, nedokázala jsem ji dočíst. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit a děj postrádal pořádný spád a energii.

Průměrná knížka, které by méně stránek jedině pomohlo. Pokud máte rádi malé městečka, lidi které tyto městečka tvoří, pomalejší děj a tichou hlavní hrdinu do knížky se klidně dejte. Pokud tyto věci rádi nemáte, jako já, tak ruce pryč.

Úžasná knihohubka (výraz jsem si vypůjčila od Marleen) přečtená rychlostí světla. Zasazení do Toskánska je to pravé na letní čtení a pro cestovatelské duše. Velmi mě knížka bavila dvěma dějovýma linkama. Škoda urychleného konce.

Zatím co u prvního dílu jsem přemýšlela jestli nemám dát 3 hvězdy, tady se rozhoduju zda nedát 5.
Vše to co mi chybělo nebo vadilo u prvního dílu, jsem si zde plně vynahradila. Více magie, romantiky, akce, lepší poznání/pochopení postav...
Těším se na další díl.

První přečtená kniha nového roku a bohužel velké zklamání. Lauren mám velice ráda, její osobnost, role, ale to se bohužel nedá říct o jejím psaním. To že mi její styl psaní/vyprávění nesedí, jsem zjistila už u její prvotiny Jednoho dne, možná, ale doufala, že v tom případě mi sedne, jelikož se jedná o úplně jinou věc. Nestalo se tak. Vyprávění o jejím životě bylo chronologické, chvílemi naopak nelogické, chaotické a víc než jednou jsem se divila, jak se právě tady tato stránka/věta/odstavec/kapitola mohla dostat do konečné verze knihy a editorka ji nevyškrtla. Což není dobré. Další věc která není dobrá, je počet kapitol, které se mi líbily a užívala jsem si je. 3 ze 14, ajajaj. Věc, která mě mrzí nejvíc je, že jsem se u knížky ani jednou nezasmála nahlas a to je mnoha lidmi popisována jako jedna z nejvtipnějších knížek, co kdy četli.
Po dočtení jsem přemýšlela, že knížku prodám a pošlu ji dál, nakonec si ji nechám. Proč? Jak jsem napsala na začátku mám Lauren ráda, jsem magor do Gilmorek (pár zajímavostí, jsem tu přece jenom našla) a tato kniha má úžasný obal.

Jako milovník příběhu Kráska a zvíře, jsem se na tuto knížku neuvěřitelně těšila. Navíc tolik pozitivních ohlasů na knížku jsem dlouho neslyšela. O to větší to bylo zklamání, přesně řečeno největší knižní zklamání. Knížku jsem nedokázala dočíst. Co dopomohlo k nedočtení této knížky: neuvěřitelně pomalé tempo vyprávění, nudný děj, nedokázala jsem se začíst, nesympatické postavy (kterým když hrozí nebezpečí, tak si přejete aby se jim něco stalo a nebyly nadále v příběhu), nezajímavý děj a ještě mě k tomu knížka uvrhla do 2 měsíčního reading slump. Když jsem si zjistila, jak kniha končí tak jsem jenom obracela oči v sloup. Ne, děkuji.

Pro mě bohužel hodně slabší 4*. V knize ze dlouze nic nedělo. Celkově mi tam chyběla akce, té jsem se dočkala až na konci. Na druhou stranu se mi líbily postavy v knize, hodně jsem si jich oblíbila a jsem zvědavá kam jejich osudy povedou v další knize na kterou se těším. Doufám že se v ní rozvine velký potenciál postav, který tento příběh přináší.

Tahle knížka je podivuhodně krásně divná :-).

Mě se knížka líbila. Dobře se četla, rychle ubíhala. Samozřejmě tam byly části, které tam nemusely být a naopak takové, které si zasloužili více rozepsat. Nečekejte nic extra, taková průměrná knížka.
Této knížce bych pravděpodobně měla dát 3 hvězdy. ALE. Za jednu hvězdu navíc může nostalgie a vzpomínky. Chodila jsem na stejnou školu jako Lucka, bydlela jsem na stejných kolejích, poznávala jsem místa v Brně a vzpomínala na mé mnohé dobrodružství prožité v Londýně. Pokud máte rádi Brno (a ještě k tomu navštěvovali Mendelku, chcete zavzpomínat na vysokoškolská léta) a Londýn, tak po knížce sáhněte a připravte se na pohodové čtení.

Doporučení se hrnula zprava zleva, takže jsem nakonec také podlehla. Krásný obal (i když musím říct že se mi Americký líbí mnohem víc) a úžasné mapy, které měli bohužel malé využití, vzhledem k tomu kolik málo jsme se dozvěděli o Impériu a Šerosrázu. Pěkně se to četlo a líbil se mi na rozdíl od mnoha lidí milostný čtyřúhelník, kde si každý mohl najít své favority.
Jediné co mi vadilo a vrtalo celou době v hlavě byly "recenze" na zadní straně knížky, které jejich autoři dle mého názoru hodně nafoukly. Hlavní záporná postava, vedle níž Cercei Lannister a Dolores Umbridge vypadají jako párek neschopných amatérek? No, nevím nevím. Jasně, tato postava prováděla hrozné věci, ale na Dolores prostě nemá. A u mě zůstavá na pomyslné první příčce záporáků.Fantasy Harryho Pottera a brutalita GoT? To teda opravdu ne. A že by tento příběh připomínal Romea a Julii? To teda fakt nevím. I díky těmto recenzím, kterých jsem se nemohla zbavit, je to hvězdu míň z plného počtu

K Nástrojům smrti jsem se nikdy nedostala, popravdě mě celkem děsí množství knih v sérii. Takže když jsem se dozvěděla o této trilogie, musela jsem mít první díl. To že mi Viktoriánské období a dřívější období nesedí ať už v knihách nebo filmech jsem věděla, ale tak nějak jsem doufala, že mě tato kniha vtáhne do děje a ani to nebudu vnímat. Bohužel se tak nestalo. Pro mě trochu zklamání. Popravdě nechápu ten humbuk okolo postavy Willa. Víc mi byl sympatický Jam. Po další díle asi nesáhnu.