HDosoudilová HDosoudilová komentáře u knih

Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai Pierre Boulle

Po dějové stránce mě kniha docela bavila, bylo to něco úplně jiného než já čtu. Nicméně některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé a čekala jsem trochu jinou formu vyprávění. Ovšem co se týče závěru, ten mě fakt bavil, i když jsem ho čekala.

20.04.2017 3 z 5

Přecitlivělost není slabost Přecitlivělost není slabost Ilse Sand

Tato kniha je ideální pro velmi citlivé lidi, kteří se za svou citlivost stydí. Díky této knize jsem více pochopila své pocity a únavu a dozvěděla se spoustu užitečných rad a informací. také bych ji doporučil všem, kdo mají někoho velmi citlivého ve své blízkosti a nechápou ho.

10.04.2017 5 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Jelikož mou oblíbenou postavou celé serie byl právě Tobias, těšila jsem jsem na vyprávění z jeho pohledu. Nicméně tato povídková kniha už mě tolik nezaujala. Možná kdyby to bylo pojato jako klasické velké vyprávění, třeba by mě to chytlo víc a hlavně by mě zajímal jeho úhel pohledu dál. Ale každopádně celou serii hodnotím velmi kladně a moc mě bavila.

07.04.2017 3 z 5

Mladík v odboji Mladík v odboji C. D. Payne

Chtěla jsem něco odlehčeného pro zasmání, ale smích se bohužel nekonal ani jednou. Spíš naopak. Několikrát jsem chtěla knihu odložit ale jelikož nerada odkládám nedočtené knihy, dočetla jsem ji. Myslím si, že by mě kniha nebavila ani v nižším věku.

06.04.2017 2 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Celá natěšená jsem se pustila do třetího dílu, ale musím říct, že mě docela zklamal. Změna psané formy mi vůbec nevadila, ale děj jako takový jsem si představovala jinak. Některé situace se tam podle mě až zbytečně opakovaly. Jinak se mi kniha četla dobře a konec mě sice překvapil, ale dalo se to čekat.

31.03.2017 3 z 5

Hlavu vzhůru Hlavu vzhůru Claudia Cross–Müller

Vtipně zpracovaná ale účinná pomůcka pro lidi trpící stresem.

27.03.2017 5 z 5

Co firmy neumí, lidé zvládnou Co firmy neumí, lidé zvládnou Bob Nelson

Pěkně zpracovaná příručka pro vedoucí pracovníky.

22.03.2017 4 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Po skvělém prvním díle jsem se trochu bála, že to bude slátanina a už mě to nebude bavit, jelikož scifi normálně nečtu. Druhý díl mě ale mile překvapil. Byl plný akce a hltala jsem každou stránku. Jediný problém, který jsem měla, byla orientace v postavách. Těším se na zbývající díly.

21.03.2017 4 z 5

Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

Předčítač mě lákal už delší dobu a teď se mi navíc hodil i do Čtenářské výzvy. Knihy na toto téma čtu celkem často, nicméně tato mě zrovna moc neoslovila. Na můj vkus zde je málo děje a taky se mi nečetla úplně nejlíp.

15.03.2017 3 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Po knize jsem sáhla díky Čtenářské výzvě a mile mě překvapila. Nic jsem od ní neočekávala, jelikož sci-fi nemám moc v oblibě, nicméně Divergence mě bavila od začátku do konce. Je to zase něco úplně jiného než jsem zvyklá a těším se na druhý díl. Snad nezklame.

06.03.2017 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Po této knize jsem sáhla díky Čtenářské výzvě a také kvůli její popularitě. Mám z ní ale docela smíšené pocity - chvili mě nudila, pak zase dost bavila. Četla se mi dobře, a příběh mě také docela bavil. Nicméně další díl mě zatím neláká i přes otevřený konec.

24.02.2017 3 z 5

Staré pražské vraždy Staré pražské vraždy Milan Vodňanský

Zajímavě zpracované skutečné případy, akorát bych knihu neřadila do beletrie - detektivek ale odborné literatury.

15.02.2017 3 z 5

Hausfrau Hausfrau Jill Alexander Essbaum

I přesto, že se mi kniha nečetla úplně dobře (nejen téma, ale i styl psaní), musím dát pět hvězdiček. A to kvůli samotnému tématu, o kterém se podle mě stále málo píše i mluví. Ze začátku mi byla Anna docela nesympatická a nechápala jsem ji, postupně mi jí ale začlo být spíše líto. A nechápu, že nikdo v jejím okolí nebral zřetel na to, že ta žena potřebuje pomoc. A naopak přístup psychiatričky mě vůbec nepřekvapil (vlastní zkušenost).

07.02.2017 5 z 5

Humorné příhody očima odvážného otce Humorné příhody očima odvážného otce M. M. Cabicar (p)

Některé příhody mi přišly hodně vtipné, jiné naopak docela trapné. Těch bylo možná o trochu více a taky jsem měla pocit, že už pak autor neměl moc o čem psát. Začátek dobrý, konec už moc ne.

30.01.2017 3 z 5

Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Příjemná oddechová četba. I když ze začátku jsem se na převyprávění původního píběhu Tisíce a jedné noci dívala "skrz prsty". Nakonec se mi kniha ale četla velmi dobře a chytla mě už od začátku. Jsem zvědavá na pokračování.

24.01.2017 4 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Jak jinak než pět hvězdiček. Opět úžasný díl plný akcí, zvratů, i když taky překlepů ;-) Je pravda, že mohl být zakončený trochu víc otevřený, takhle čtenář nemusí mít důvod si další kupovat/přečíst. Ale já ten důvod mám a doufám, že další díl vyjde brzy, protože už se nemůžu dočkat :-)

19.01.2017 5 z 5

Šťastný princ a jiné pohádky (7 pohádek) Šťastný princ a jiné pohádky (7 pohádek) Oscar Wilde

Miluju Oscara Wildea a jeho knihy. Tato je má oblíbená i když není tak úplně pro děti podle mě. Šťastný princ je jedna z mých nejoblíbenějších pohádek.

04.01.2017 5 z 5

Šťastní lidé mají snadný život Šťastní lidé mají snadný život Agnès Martin-Lugand

Oba díly se mi četly dobře i když to pro mě není lehké téma. Druhý díl se mi přece jen líbil o něco víc, jelikož zde bylo víc děje. Diane je velmi silná hrdinka a i když mi bylo Oliviera líto, nakonec jsem ráda za takový konec. Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha takhle dojala.

30.12.2016 4 z 5

Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Má první zkušenost s touto autorkou, ale zatím ne moc pozitivní. Kniha se sama o sobě četla moc hezky, ale podle mě není vhodná číst o Vánocích. Téma je těžké a jelikož předpokládám, že ji budou číst spíše ženy, není to na Vánoce úplně ideální. Některé pasáže mi přišly přehnaně romantické. Nicméně jako romantická záležitost na zimní večer dobrá.

27.12.2016 3 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Na tuhle knihu jsem byla zvědavá z hlediska velkého zájmu ale taky proto jsem od ní moc nečekala. Napsaná je pěkně, čte se dobře a děj je dost promyšlený ale i přesto je v postavách trochu zmatek a člověk už si na konci všechny nepamatuje. Ale jinak je to moc pěkný příběh.

21.12.2016 4 z 5