HDosoudilová komentáře u knih
Moc krásná kniha pro děti, která nesmí chybět v mé dětské knihovničce. Těším se, až ji budu číst svým dětem jako ji četla máma mně.
Tohle je moje nejoblíbenější kniha dětství. Také první kniha, kterou jsem přečetla úplně sama. Doma mám salátové vydání ještě po mé mamce a babičce, ale právě v tom je to kouzlo. Je čtená minimálně stokrát a ještě bude. Moje srdeční záležitost.
Cantervillské strašidlo je vtipná klasika, kterou si znovu ráda přečtu. Obraz Doriana Graye je taková zvláštní pohádka. Celkově mám Oscara Wildea moc ráda.
Knihu Dášeňka čili život štěněte miluji do dneška, stejně jako stejnojmenný Večerníček. Myslím, že celkově patří mezi nejoblíbenější dětské knihy. A právem.
Jedna z mých oblíbených dětských knih. Občas se do ní nostalgicky podívám i dnes. Navíc je kniha doplněna krásnými ilustracemi.
klasická dětská kniha, kterou by podle mě mělo znát každé dítě. V dětství jsem ji měla moc ráda. Stejně tak i stejnojmenný Večerníček.
Chtěla jsem něco oddechového a od této autorky už jsem dvě knihy četla, takže to byla celkem jistota. Děj se mi možná líbil o něco více než u dvou předchozích knih, bylo to krásné a čtivé.
Už dlouho se mi nestalo, abych zapomněla díky knize vystoupit z MHD. Což se mi stalo teď, při čtení Dívky v ledu. Prostě mě ta kniha dostala. Bavila mě od začátku čím dál tím víc a na konci nechyběly ani slzy. Nebyl to žádný přehnaný děj, to se mi líbilo asi nejvíc. Takže za mě skvělý knižní zážitek, už se těším na další díly.
Další skvělá kniha. Tohle mě prostě baví. Díky této knize jsem více pochopila některé souvislosti z předchozích dílů a už se moc těším na ten nový. Jako literární hrdinku Celaenu strašně obdivuju a zbožňuju. I když občas je na zabití. A samozřejmě u jisté části nechyběly slzy. Lituji, že jsem celou serii nezačala čís až teď, protože to čekání na další díl je strašné.
Miluju Starodávný Egypt a tuto knihu jsem navíc vyhrála v soutěži, takže jsem se na ni fakt těšila. Četla se celkem dobře, příběh nebyl špatný ale spíš takový průměr. Ani neurazí, ani nenadchne.
Po knize jsem sáhla kvůli Čtenářské výzvě a také na doporučení kolegyně. Nicméně toto není můj šálek čaje. Příběh se vlekl, bavila mě jen část knihy a dost často jsem se v ději ztrácela. Nicméně neříkám, že je to špatná kniha, možná mě bude bavit za pár let ;-)
Bomba! Prostě skvělá kniha od začátku do konce. Mělo to děj, napětí, spád. A jak jsem všude četla, že je v knize moc nevhodných erotických scén, ani mi to nepřišlo. I když některé části byly až moc do detailu popsané a neřadila bych to úplně do knih pro mládež, přesto to v ději sedělo. Ale akutně potřebuji třetí díl. Takhle to přece nemůže jen tak skončit bez pokračování :-) První díl byl taková pohádka, ale tohle je NĚCO.
Zatím jediná kniha, kterou jsem od Forsytha četla. Nicméně příběh se mi moc líbil, kniha se mi četla moc dobře. Už jen samotný název svádí ke srovnání s původním Fantomem opery. Což je podle mě opravdu nesmysl. Tohle je úplně něco jiného.
Musím říct, že mě tato kniha moc nenadchla. Byla jsem celkem zvědavá na děj, moc dobře se mi to nečetlo. Pořád jsem čekala co bude dál a jak to se Zuzanou dopadne. Na druhou stranu - jsou zde krásně vylíčené pocity hlavní hrdinky. Dost často jsem si říkala, že by pro ni asi byla opravdu nejlepším řešením smrt.
Přestože nejsem žádný odborník a nemám ověřené vše, co se v knize píše. Nicméně kniha je moc dobře zpracovaná, vhodná pro úplně normální lidi, kteří potřebují lidový výklad. Dozvíte se spoustu informací o svém těle a o potravinách. Na konci je dobrý návod, jak zlepšit svůj zdravotní stav prostřednictvím jídelníčku. Ale zároveň nemám pocit, že by mi autoři něco vnucovali. Vřele doporučuji.
Nádherný příběh! Některé pasáže mě sice bavily trochu méně, ale jinak jsem z knihy nadšená. Především ta hlavní myšlenka celého příběhu mě zaujala a je moc dobře, že taková kniha vyšla. Co se týče ochrany přírody a zvířat, mělo by se více mluvit o tom, co se ve světě děje a jak jsou lidi lhostejní. Juan Salvador mi okamžitě přirostl k srdci a konec mě samozřejmě dojal.
Skvělé. Sice trochu pomalejší a vleklý začátek, ale neměla jsem problém se začíst. A jelikož žijeme v době, kdy se může stát cokoli, kniha na mě působila věrohodně a dobře se mi četla. Děj mě bavil. Akorát ten konec je takový zvláštní, takže očekávám další knihu od autora.
Pěkně zpracovaná kniha. Jako rodilá Pražanda jsem byla zvědavá, jaká nová místa mi průvodce nabídne. Nic převratného to ale nebylo, většinu již znám. Pro mimopražské to může být ale docela dobrá inspirace. Kam se v Praze podívat a ne jen v centru.
Díky čtenářské výzvě přicházím na skvělé tituly po kterých bych asi normálně nesáhla. Tato kniha je jedna z nich a opravdu mě bavila od začátku do konce. Hlavně jsem byla zvědavá, jak spolu budou souviset jednotlivé kapitoly, které mi k sobě úplně neseděly. Ale příběh je fakt úžasný a ve finále do sebe všechno zapadlo. Jediné, co mi trochu lezlo na nervy, bylo Munchovo neustálé kouření a věty s tím spojené. Jinak se kniha četla moc dobře.
Další kuchařka plná skvělých receptů na rychlé večeře a svačiny. Je opravdu praktická a z běžně dostupných surovin, navíc postupy jsou opravdu jednoduché a zvládne je i začátečník.