HDosoudilová HDosoudilová komentáře u knih

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Co se týče začátku, byla jsem z příběhu tentokrát docela rozpačitá a některé pasáže mi přišly celkem zdlouhavé. I když styl autorky se mi líbí, čte se skvěle, tento díl mě překvapil. Ale ani jednou mě nenapadlo knihu odložit. Což je dobře, protože poslední asi sto stran jsem se nemohla odtrhnout od čtení, opět skvělý konec. Už se strašně těším na pokračování, nepochybuji, že mě to nebude bavit :-)

16.12.2016 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

I druhý díl mě velmi bavil, i když o malinko méně než první. Nicméně pořád Celaenu obdivuju za její výdrž a odvahu. Bylo zde hodně akcí, nenudila jsem se a skvěle se kniha četla. Moc se těším kam se bude příběh vyvíjet dál.

15.11.2016 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Další skvělá kniha. Podle anotace jsem měla trochu obavy, aby mě kniha bavila. Ale opak je pravdou - opět mě pohltila už od začátku. Celaena je taková zvláštní hrdinka, pořád vlastně nevím, co si o ní myslet. Každopádně kuráž má. Styl autorky mi maximálně sedí, čte se skvěle. Jen Dvůr trnů a růží mě zatím bavil o malinko víc. Ale už se těším na další díly.

07.11.2016 5 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Často a ráda čtu knihy na téma koncentračních táborů a celkově 2.sv.v.. Tato kniha se mi moc líbila, dobře se četla a byl to zase trochu jiný příběh. Hlavní hrdinky mi bylo spíš líto, i když se do takových situací v podstatě vůbec nemusela dostat. Ale docela ji chápu, však kdo byl v mládí jiný? Prostě chtěla věřit. Akorát ten konec mě zase dostal.

07.11.2016 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Naprosto skvělá kniha od začátku do konce. Velmi čtivá a od příběhu se nedá odejít. Celou dobu jsem měla pocit jako bych byla s hlavní hrdinkou a to už se mi dlouho nestalo. Už se moc těším na druhý díl. Nikdy jsem knihy tohoto žánru nečetla ale v poslední době se mi začly dost líbit.

20.10.2016 5 z 5

Tudorovci – Král, královna a milenka Tudorovci – Král, královna a milenka Anne Gracie

Toto historické období mám moc ráda a jelikož jsem neviděla seriál, zajímala mě beletrie na toto téma. Kniha se mi četla dobře, akorát si nejsem jistá, jestli je celý příběh přesně podle historie ;-)

10.10.2016 3 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Po knize jsem sáhla, protože mě zaujal název. Ale děj mě moc nezaujal. Název tomu opravdu odpovídá. Nebo tedy hlavně tomu, jak se děj vyvíjel. Pominu to, že kniha je plná gramatických chyb.

07.10.2016 2 z 5

Pohřební výbavička Pohřební výbavička Fernando Iwasaki

Celkem zvláštní kniha. Některé povídky jsou hororové, jiné spíš sarkastické. Aspoň na mě tak působily. Ze všech povídek mě však pořádně zaujaly asi čtyři.

06.10.2016 3 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Moje první kniha tohoto autora a to jen díky čtenářské výzvě. Musím ale říct, že se mi četla dost dobře, byť jsem vůbec nevěděla do čeho se pouštím. Sedlo mi jak téma, myšlenky ale i autorův styl psaní. Myslím si, že tato kniha má v sobě mnohem víc než jen erotický román. Docela mě lákají i ostatní autorovy knihy, tak uvidíme.

30.09.2016 4 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Skvělá kniha! Od začátku mě děj pohltil a nepustil. Už se moc těším na další díl. Líbilo se mi úplně všechno a navíc se kniha úžasně četla. Laia mi byla od začátku dost sympatická a dost jsem ji obdivovala. Prostě další kniha, která mě chytla.

26.09.2016 5 z 5

Průvodce po nacistických koncentračních táborech Průvodce po nacistických koncentračních táborech Miloslav Moulis

Stručný ale zajímavý přehled všech koncentračních táborů. I přesto, že se o tuto tématiku celkem dost zajímám, celkový počet koncentračních táborů mě (samozřejmě nemile) překvapil. Tuto část historie bychom si měli stále připomínat a to proto, aby se zde už nic takového neopakovalo.

15.09.2016 5 z 5

Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Moc dobře napsaný thriller. Kniha se mi četla dobře, líbí se mi tento styl psaní a příběh byl zajímavý. Ovšem na můj vkus zbytečně až moc dějových linií a některé mi přišly až zbytečné. Ale zase chápu, že autorka chtěla přidat něco navíc, aby to nebylo jen klasické vyšetřování únosu malého chlapce. Líbilo se mi, že zde bylo uvedeno odsuzování a podezřívání matky veřejností, jelikož lidi jsou různí a v reálu se toto děje často. Na druhou stranu mi tam chyběla zmínka o psychologovi, který by matce v její těžké situaci jistě pomohl. Celkově se mi ale kniha líbila.

02.09.2016 4 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Po knize jsem sáhla díky kolegyni, ale popravdě jsem čekala trochu jiný příběh. Začátek mě hodně bavil, pak jsem se začla chvilkama trochu nudit ale konec mě zase strašně bavil. Jsem z ní lehce rozpačitá a tak nějak pořád nevím, co si o ní mám myslet. Elsa na mě působila sympaticky a chytře. A občas mi jí bylo i líto. Možná si knihu časem přečtu ještě jednou, abych ji třeba lépe pochopila. Každopádně mě zaujala.

25.08.2016 4 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Po knize jsem sáhla na popud kolegyň. Děj samotný se mi líbil ale ztrácela jsem secelou dobu v postavách. Po dalších dílech tedy zatím nesáhnu.

09.08.2016 3 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Mám ráda styl této autorky a líbí se mi zatím všechny její knihy, I tato kniha se mi četla dobře i když chvilkama mě trochu nudila. Nicméně děj jako takový je dobrý, těším se na další příběh. Co se týče samotných postav, Saskie mi bylo spíš líto než že by mě štvala, A naopak Ellen mi občas lezla na nervy. Zajímavá by určitě byla filmová verze.

27.07.2016 3 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Jako oddechovka fajn. Jelikož jsem četla celou trilogii, zajímal mě pochopitelně i příběh z pohledu Christiana. Nicméně nic moc nového jsem v knize nenašla. Docela mi vadil ten až moc otevřený konec a opět neustále se opakující fráze, situace... ale čtivé to bylo, to zase ano.

14.07.2016 3 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Moje první zkušenost s tímto autorem a musím říct, že mě to nijak zvlášť nechytlo. Ale nemyslím si, že by to bylo stylem, jakým autor píše. Rozhodně mu dám ještě šanci u jiného díla. I když některé části mě bavily víc, celkově bych řekla, že by kniha klidně mohla mít o polovinu méně stran.

03.07.2016 2 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Od této autorky jsem četla již dvě knihy a těšila jsem se proto na další. Sedmilhářky sice nebyly špatné, četly se celkem dobře, ale dlouho mi trvalo než jsem se zorientovala v postavách a které dítě komu patří. Pak mě to ale chytlo a nepustilo. Nicméně pořád mi přišla Alice lepší.

20.06.2016 3 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Na toto téma už jsem četla více příběhů, každý byl jedinečný. Hlavní hrdinky mi bylo líto ale zároveň jsem obdivovala sílu Jozy, který se obětoval a nesmírně riskoval. Konec je opět zdrcující, jako u leckteré jiné knihy tohoto tématu. Nicméně co se týče čtivosti, znám lepší knihy.

10.06.2016 3 z 5

Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Opět další silný příběh a o to víc, když se najde v Japonsku někdo takový jako Fumiko Išioka. Je dobře, že se pořád toto téma připomíná. Dětem bych ji ale číst nedávala. Nicméně četla se dobře a je moc pěkně zpracovaná.

09.06.2016 4 z 5