helenkan komentáře u knih
Tak tohle můžu jen doporučit. Parádně napsaný příběh o hledání identity a pátrání v minulostí o osudech své rodiny. Zároveň se dozvídáme zajímavosti z naší historie.
(SPOILER) Ač se jedná o jednu hnusnou etapu života, zvaná 1.svět.válka, četla jsem to skoro bez dechu. To co zažívali si vůbec nedokážu představit. A přesně. Každou válku nejvíc odnášejí obyčejní lidi, jakéhokoli státu,kteří někdy ani neví proč tam jsou. Vše je tak věrohodně popsané, že se vám tají dech. Smekám před autorem tohoto díla.
Díky téhle knížce jsem si doplnila svoje velké mezery. O životě a práci hornických rodin v té době jsem věděla pramálo. Skvělé a myslím i poučné čtení.
No teda,paní spisovatelka vážně umí člověka připoutat ke knížce. Hodně silnej příběh. A doufám,že se můžu těšit na další její vyprávění.
Přečetla jsem za jeden den. Během čtení jsem měla dost často husí kůži. Ale zároveň mě poháněla zvědavost v pokračování. Na konci jsem si pořádně oddechla nad tím, že se to všechno událo jen v knize. Díky bohu,že to dopadlo tak jak to dopadlo. Přesto se mi knížka líbila. Paní Mornštajnová opět ukázala, že umí.
Opět skvělé dílo od pana Bryndzy. Odložit jsem to nedokázala dokud nebyl konec a já se nedozvěděla kdo je vrah. A zase překvápko. Neuhádla. :-)) Už se těším na další.
No páni, tohle bylo počteníčko. Odložit to? Ani náhodou, dokud jsem neskončila. A Anna, ta si zasloužila veškerý můj obdiv. Co všechno musela překonat. Dřít od rána do noci, s lecčíms se vyrovnávat, starat se o ,,fůru" dětí a přesto zůstávala silná a nic nevzdávala. Ta padesátá léta byla fakt hnusná doba.
No, tenhle příběh mi v hlavě zůstane na hodně dlouhou dobu. Možná napořád. Příběh plný emocí, statečnosti, lásky,bolesti i hrůz války. Naprosto skvělé čtení.
Jsem ráda za návrat Eriky. Dokonce mám radost,že se tam objevil i přítel. I když jisté to ještě není. Moc se mi to líbilo. Už teď se těším na další díl.
Hodně zajímavé čtení ze kterého jsem se dozvěděla dost nových věcí. A zase se utvrdila v tom, jak hrozná byla totalitní doba. Brrr už nikdy víc.
Jen ten konec mě trochu překvapil, ale rozhodně doporučuji k přečtení.
Právě jsem dočetla a určitě to budu mít v hlavě hodně dlouho, nebo spíš napořád. Hltala jsem stránku za stránkou, zvědavá na další osudy celé rodiny a všech těch lidiček okolo. Naprosto úžasné čtení.
Přečteno tentokrát jako audio. A bylo to skvělé v podání Zuzany Truplové a Norberta Lichého. Ze samotného příběhu jsem měla doslova husí kůži. A že se to ve škole vůbec neprobírá, je smutné. Já sama jsem se tyhle hrůzy dozvěděla až teď v seniorském věku. Díky paní Lednické.
To je tak děsivě uvěřitelný příběh až z něj mrazí. Zvláště když se to týká životů a zdraví obyčejných lidí. Žádná z postav mi nebyla sympatická,snad jen Zdena na ambulanci a Anička. Doktor si aspoň ujasnil,co miluje víc. Svojí práci nebo chlast. Je to pěkně napsané a určitě to stojí za přečtení.
Fakt síla. Úplně mě mrazí v zádech. Skvělé a zároveň hrozné. Jinak nevím co ještě dodat. Kdo přečte pochopí.
Už jsem tuhle knihu četla. Sice je to už nějaký ten pátek, ale na takový skvost se nezapomíná. A přesto jsem si jí nedávno znovu vychutnala jako audioknihu. A v podání Marty Vančurové to byl perfektní zážitek. Můžu jen doporučit.
Tahle kniha mi zůstane v hlavě hodně dlouho. Velice silný a smutný příběh u kterého mi chvílema naskakovala husí kůže. Dovoluji si doporučit k přečtení.
Ještě jsem nečetla od Folletta něco, co by se mi nelíbilo. Opět to bylo suprový čtení. Vždy mám pocit,že jsem zas o něco bohatší. A jsem ráda za dobu ve které žiju.
Tak jsem si zase, už nevím po kolikáté, připomněla mojí oblíbenou knihu. A vychutnala si příběh Elizabeth a Darcyho.
Tentokrát se mi to líbilo víc než Kroky vraha. A myslím, že to může být i reálné. O to víc smutné. Vztahy a povahy některých osob? Prostě hrozné. A lidi typu Honáka? Děs a hrůza. :-(