helenkan helenkan komentáře u knih

Návrat Návrat Nicholas Sparks

Sparks je můj velký oblíbenec. Jeho knihy miluju, ale tahle mě tak trochu zklamala. Nějak jsem tam postrádala takový to správný "vzrůšo" na které jsem u jeho příběhů zvyklá. Neříkám, že to je špatný čtení. To rozhodně ne! Jen tam prostě to "ale" někde mám.

05.11.2021 4 z 5

Slib Slib Táňa Keleová-Vasilková

Život dokáže být někdy pěkná potvora. Další uvěřitelný příběh ze života a to paní spisovatelka umí. Ještě že to přátelství někdy funguje víc než zamilovanost.

07.06.2021 5 z 5

F. L. Věk I. F. L. Věk I. Alois Jirásek

Tak trochu jsem měla obavy. Jirásek není zrovna lehké čtení, ale kupodivu žádný problém. Dokonce mě to fakt bavilo a v pohodě jsem si to vychutnala. Paráda.

10.05.2021 5 z 5

Zuřivost Zuřivost Sandra Brown

I když byl John tvrdohlavý, paličatý, zuřivec :-) stejně mi byl sympatický. A o takových hrdinech, co jsou poctivý, odvážný a ještě sexy píše autorka skvěle. Jako vždy pěkné počteníčko.

26.04.2021 4 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Pohled do života Amišů. O tomhle společenství se toho asi moc nepíše. Zajímavý příběh a skvěle popsaný jejich život a smýšlení. Líbilo se mi to. A navíc jsem zjistila, že se mi hodí do výzvy. Objevují se tam duchové. :-))

21.02.2021 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Nedávno jsem viděla na Artu živý přenos z Městského divadla Brno. Knihu jsem četla, už jsem tady psala na ní komentář, viděla jsem i film. A můj názor? Divadlo se mi líbilo o moc moc víc než film. Skvělý zážitek.

13.02.2021 4 z 5

Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Zrovna jsem doposlouchala na Dvojce. A co teď, kde honem seženu pokračování? :-) Sice mi Emmi nepadla zrovna do oka. Někdy byla sobecká a nepříjemná. Ale bylo to zajímavé a zvláštní čtení a mě se to líbilo. Dalo se čekat jaký bude konec i když jsem možná očekávala jiný. Asi bych to klasicky nečetla. Ale poslouchat? Paráda.

31.10.2020 3 z 5

Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Mě se to líbilo. Taková správná pohodovka i konec byl podle mýho gusta. :-)

10.09.2020 4 z 5

Rychlá jízda Rychlá jízda Julie Garwood

Moji oblíbení agenti a jejich společní přátelé. Mě ta série prostě baví. Tak si tak trochu užívat jejich přátelství,lásky,starosti i ty jejich milióny není vůbec špatné. :-) Pěkné počteníčko.

04.07.2020 5 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Skvělá knížka,která vás naprosto pohltí. Doporučuji.

10.10.2018 5 z 5

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Sice si myslíte, že víte, ale záhy zjistíte pravý opak, nevíte vůbec nic. Takhle vám dokáže autorka v každé své knize pěkně zamotat hlavu. Suprový čtení a už teď se těším na další její příběh.

06.12.2024 5 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Dlouho jsem měla tuhle knihu odloženou v knihovně. Nějak se mi nechtělo do ní pouštět. Teď si ťukám na hlavu proč. To byla tak parádní zápletka a její rozmotávání bylo naprosto skvělé. Poa a Tilly jsem si hned oblíbila. Teď jsem ráda že na mě v knihovně čekají i další díly.

10.08.2024 5 z 5

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Páni, to bylo super. Ani jsem nečekala že se mi to bude tak líbit. Moc totiž autora nemusím. Nikdy člověk neví, co zrovna padne do noty. Poslouchala jsem audio, mimochodem skvěle načteno.

01.08.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Opět zajímavý a pěkně propletený příběh. Líbil se mi a bezvadně se četl. Ale přiznávám, že skoro žádná z postav mi nebyla sympatická. Což mě u téhle autorky už nepřekvapuje, ale ani nevadí.

14.06.2024 4 z 5

V ráji šumavském V ráji šumavském Karel Klostermann

Ne zrovna lehké čtení.Skvěle popsaná krása krajiny i nevyzpytatelného počasí na Šumavě. Jen na mě toho popisu bylo asi moc. Samotný příběh se mi ale líbil.

08.05.2024 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Příběh ze života. Vždy mají na takových situacích vinu oba. Tady si myslím, že byla více hozená na Richarda. Přitom mu Alice dávala dost najevo jak jí to s ním štve. Nejhorší je, že si to každý uvědomí až je pozdě. Konec si svým způsobem můžem domyslet. Poslouchalo se to ale dobře. Čtení na pokračování na Dvojce.

16.12.2023 3 z 5

Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Sledovat život čtyř generaci žen bylo fakt zajímavý. Neměly to ty naše prababičky, babičky vůbec lehký. S čím vším se musely potýkat a co všechno vydržet. O kolik máme my ten život ulehčen a přesto byly vztahy dříve lepší. Kniha se fakt pěkně poslouchala.

27.10.2023 5 z 5

Dvojitá ozvěna Dvojitá ozvěna Hynek Čapka

Zajímavé vzpomínání na devadesátá léta. Nakouknutí do zákulisí vzniku videopůjčoven. Taky jsem si chodívala půjčovat. Knížku jsem si ráda přečetla a příběh se mi líbil. Docela se mi líbí autorův styl psaní, dobře se mi čte.

18.09.2023 3 z 5

Sicilský román Sicilský román Ann Radcliffe

Tohle bych asi nečetla. Ale jako čtení na pokračování jsem to poslechla. Jinak se mi příběh zdál hodně divný, takových náhod se snad nenajde ani v pohádkách. Jediné plus bylo,že to Tereza Hofová načetla moc pěkně.

14.02.2023 2 z 5

Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Zatím se mi všechny knížky, které jsem od Folletta přečetla líbily. Tahle však zrovna nebyla to pravý ořechový. Pro mě docela zdlouhavý, zvlášť ze začátku. Chytlo mě to až skoro v polovině. Nechci to ale hanět, určitě si kniha svoje čtenáře najde.

10.01.2023 3 z 5