heliiinka heliiinka komentáře u knih

Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Skvělé počtení. Moc mě bavilo sledovat osudy jednotlivých vypravěčů i to, jak se postupně odkrývala jejich minulost (podobně jako v Šesti vranách).
Jsou tam sice jasně dané dvojičky, ale oceňuji, že to není přeslazené. Těším se na druhý díl a co přinese.

17.08.2018 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Všechny dějové linky se mi líbily, ale žádná z nich nebyla úplně bomba. Knížka je čtivá, zajímavá a nečekaná. A každá linka má veliký potenciál. Ale jak řekl Bilbo Pytlík: "Jako kousek másla namazaný na příliš velký krajíc."
Zkrátka bylo to rozvleklé. A to dost.

13.08.2018 4 z 5

Odveta Odveta Joelle Charbonneau

Opravdu povedená série. Knížka má určitě potenciál na volné pokračování, ale je dobře ukončená. Možná rozuzlení bylo místy nevyjasněné a nedotažené, ale aspoň to mělo spád.
Výjimečná série, kde ani jeden díl nebyl zklamáním a všechny měly svou zajímavost. ♥
Doporučuji.

14.07.2018 5 z 5

Králova klec Králova klec Victoria Aveyard

Jestli se nějaká kniha vleče, tak to je tahle. Musela jsem se nutit, abych přelouskala všech těch 500 stran. Oproti předchozím dílům to ztratilo veškerou akci. I popisy bitev byly takové bledé. Ale části s Mavenem byly zajímavé, to se musí nechat. První dva díly byly bomba, ale tohle nemělo ani jiskřičku. (haha vtípek, co?) :D

07.07.2018 3 z 5

Ideální manžel Ideální manžel Oscar Wilde

Bylo to vtipné, mělo to spád a zamotanosti bylo taky dostatek. Zábava na pár hodin a lord Goring je opradu symatický.

06.07.2018 5 z 5

Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Rozhodně už nejsem cílovka, ale tohle bylo vtipný a chápu, co na tom desetiletý kluky baví. A obrázky jsou taky fain.

01.07.2018 5 z 5

Dobrodružství Sherlocka Holmese Dobrodružství Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Neuvěřitelně odpočinkové čtení. Bylo to, jako bych byla přímo uprostřed černých historek. Povídky jsou skvěle vyprávěné a se všemi detaily, takže čtenář může průběžně vymýšlet a upravovat své zločinecké teorie.

26.06.2018 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Kdo četl typickou Pýchu a předsudek nebo Rozum a cit, bude překvapen. Mám dojem, že tohle psala zcela jiná autorka. Ze dvou důvodů:
1. Styl psaní je tolik odlišný a přesto stále velmi čtivý a mnohem vtipnější. Kniha je interaktivnější vůči čtenáři, protože autorka ho často oslovuje (=jedna ze změn oproti jejím starším knihám)
2. námět a zápletka - zcela upřímně můžu říct, že knížka není tak přímočará. A hlavní hrdinka nehledá za vším jen námluvy a svatbu. Vlastně o tom ani moc nepřemýšlí.

Určitě si tuto knihu přečtěte. Je vidět, že i autoři zrají a jsou lepší a lepší. ♥

11.06.2018 5 z 5

Mistr papírových kouzel Mistr papírových kouzel Charlie N. Holmberg

To, jak autorka pojala kouzla, jsem ještě nikde neviděla. Je to velmi originální. Kouzla z papíru se mi opravdu moc líbí. I prostředí řešení zápletky je nevšední. Ale příběhu chyběla hloubka a historie. A romantická linka byla nadmíru trapná. Víc než v knížkách pro třináctileté slečny. Jo a korektura textu taky nic moc, ale to je poslední dobou čím dál častější.

05.06.2018 3 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Miloučká knížka psaná hravým a hodně jednoduchým jazykem. Myslím, že zaujme spíše HP fanoušky než "obyčejné" čtenáře. Moc se mi líbí i grafika vnitř i na obálce.
pozn. Co mozkomoři? Snad se neřadí mezi osoby.

29.05.2018 5 z 5

Faidra Faidra Lucius Annaeus Seneca

O neopětované lásce a o tom, co dokáže lež. Moc se mi líbí jazyk, který je srozumitelný narozdíl od jiných antických dramat. Kniha má spád a děj se posunuje s každou promluvou. Je to čtení na hodinku až dvě, ale opravdu moc pěkné.

28.05.2018 5 z 5

Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení * antologie

Neskutečné zklamání. Od autorů skvělých knih jsem čekala rozhodně více. Po většině povídek jsem si řekla: "What?! Proč takhle plýtvám svým časem?"
Není to čtivé, je to předvídatelné a ničím to nezaujme. Už teď těsně po dočtení bych ani nebyla schopna vyjmenovat všechny povídky.
Mezi né úplnou nudu bych zařadila kousek od Johna Skovrona a Jennifer Smith. Jinak fakt nečtěte.

28.05.2018 1 z 5

Panství Edenbrooke Panství Edenbrooke Julianne Donaldson

Úžasné. Miluju toto období elegance, plesů a malicherných starostí. Kniha byla trošku předvídatelná, ale přesto mě strhla svým dějem. Výborná oddechovka, u které můžete vypnout a zároveň se zasmějete u milé romance.

21.05.2018 5 z 5

Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

Co říct? Bylo to čtivé a rozhodně to nepostrádalo vtip. A ty nápady a prostředí? Top! Hned bych se tam stěhovala ♥ Ale způsob psaní byl dost hrůza. Autorka se neobtěžuje s popisy a to bylo dost na škodu. Nevysvětluje souvislosti, prostě jen píše a najednou si uvědomíte, že vlastně vůbec nechápete o co go a jaký je podtext té zápletky.
Možná by to chtělo trošku promýšlet souvislosti a občas něco sdělit čtenářům.

17.05.2018 3 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Milá návštěva Říše divů. Knížka by šla napsat mnohem kratší, kdyby se vynechaly některé detaily, ale právě proto se mi líbila. A průběhu jsem měla několik teorií, jak to skončí. Nu netrefila jsem se.

13.05.2018 4 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Oficiálně druhá nejlepší série, co jsem kdy četla. ♥ Šest vran bylo oproti tomuhle nepromyšlená kniha a zcela bez nečekaných zvratů. Uznávám, že často jsem byla zmatená, co se děje. Ale rozhodně jsem netušila, co se stane na další straně. Na konci mi možná ukápla slza a to je co říct, protože u knih zásadně nebrečím :D
A začala jsem mít ráda Wylana. Hodně.

05.05.2018 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Miluju ty dimenze! Baví mě matika a to je vlastně docela blízko fyzice, ne? Nevím, jak napsat komentář, aniž bych spoilerovala, tak to udělám stručně. :D
nápady a dimenze - geniální
čtivost - slabší, nemohla jsem se začíst
milostní trojúhelník - to mě baví vždycky
nepředvídatelnost - 100%
konec - mohlo by se to víc rozepsat, aby to nebylo tak hrc frc a konec.

22.04.2018 4 z 5

Caraval Caraval Stephanie Garber

Wow. Takhle zamotanou knihu jsem dlouho nečetla. Je tam toho tolik, že vážně nevíte čemu věřit. Možná je až škoda, že všechno se dozvíte v posledních 30 stránkách. Byla jsem tak dobře zmatená. Například mi všechny postavy přijdou něčím skvělé a něčím je zase nemůžu vystát. Takže jako opravdoví lidi :D Těším se na pokračování.

13.04.2018 5 z 5

Smrtící dotyk Smrtící dotyk Melinda Salisbury

Pěkné oddechové čtení. Není to žádná super kvalitní rozvíjející četba, ale u téhle knížky můžete vypnout. Hlavním tématem je milostný trojúhelník, ale není to přeslazená romanťárna. Pátou hvězdičku dávám za naprosto nečekaný zvrat na konci.

09.04.2018 5 z 5

Tegmine Tegmine Soňa Sirotková

Na úvod je nutno říct, že nemám ráda české autory a česká tvorba mě nebaví, takže jsem měla předsudky. Ale tato knížka překvapila. Byla dostatečně tajemná, dostatečně vtipná díky "hloupým středoškolačkám" a dostatečně nepředvídatelná. Má ale obrovské minus a to, že je tam velká spousta gramatických chyb. Dost to rozptyluje, když na každé druhé straně je překlep, chybí čárka, slovo navíc nebo je tam špatně mezera.
Takže kniha fain, ale korektura hrozná.

04.04.2018 5 z 5