Hella Hella komentáře u knih

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Hodně dobré čtení. Spíše mi z něj ovšem bylo úzko a smutno. Jen anotace je dosti vedle - o lehce humorný příběh jedné současné vesnice nejde ani náhodou. Spíše o neveselé reálné vykreslení určitě někde existujících postav.

01.11.2020 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Za mě nic moc. První polovina neskutečně zdlouhavá, druhá trošku nabrala dech a až překvapivý závěr spolu s občasnou vtipnou glosou Tilly nebo Poea zachránil aspoň ty 3 *.

16.09.2020 3 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Joseph Finder

Ta spousta gramatických (nejenom shody přísudku s podmětem, ale i chybné koncovky atd.) a překladatelských chyb (Opravdu nutno CIA překládat jako Centrální bezpečnostní službu? Vážně?) mi hodně kazila zážitek při čtení. Ale i když od toho odhlédnu, něco přece jen příběhu chybělo, aby byl víc než jen průměrný.

21.02.2020 3 z 5

V troskách tornáda V troskách tornáda Linda Castillo

Výtečné. A vše ostatní už bylo řečeno přede mnou.

21.02.2020 4 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Zklamání. Oproti oběma téměř dokonalým předchozím dílům je tohle krok zpátky a já se ke čtení chvílemi musela vysloveně nutit.
Rozmělněné dějové linky, úplně s prominutím pitomé sklepní rozuzlení a neustálé pochyby Avy i Luca... jéje, tentokrát opravdu nic moc. Snad jen Livelyho hlášky to trochu vylepšovaly.

06.10.2019 3 z 5

Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

No těpic - to byla (opět) pecka! Nadchlo mě, jak je kniha akční a přitom věrohodná, kolik různých konců se v ní míchá a jako absolutní bonbonek vnímám překvapivý konec. Moc se těším na pokračování.

18.08.2019 5 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

No těpic. Tohle byl odpudivej psychopat toho nejhrubšího zrna. Tolik neštěstí díky němu. Strašně mě rozčiloval a přesto se kniha nedala odložit. Smekám před autorem, jak dokázal vystavět tak poutavý, byť krutý příběh.

13.01.2019 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Angela Marsons rozhodně psát umí. A poutavě. Ale tenhle příběh mi narozdíl od všech předchozích nijak k srdci nepřirostl, velmi mi tam vadila všemocná Alex a její schopnosti zpoza mříží. Taky Kim byla zvláštně vykolejená a nepůsobilo to na mě věrohodně.

14.10.2018 3 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Lahůdka! L A H Ů D K A !
P. S. Těch mrtvol mohlo být o trochu méně, ale stejně: Lahůdka! :-)

22.05.2017 5 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Za mě zklamání. Nejen z toho strašně rozvleklého začátku, kdy jsem mnohokrát bojovala s chutí knihu odložit, ale koneckonců i z toho zvratu v závěru knihy. Prosila bych návrat ke komisaři Servazovi!
A mimochodem, opravdu se název knihy nedal přeložit/opsat jinak - bez použití té silné vulgarity? Mám pocit, že s úrovní jazyka jsme na tom čím dál hůř a hůř.

29.04.2017 2 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Dobré čtení, dobré.
Jen... V lese visí anděl mi přišlo ještě o fous lepší.

28.11.2016 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Oregano: Určite ste čítali inu knihu!!! :-)

10.02.2016 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Ježiši, lidi, to byla blbost! Na to, jak úžasná byla Boltonové prvotina Už mě vidíš, o něco horší Obětina, tak třetí kniha byl podle mě propadák.... nuda, nevěrohodnost, slabá pointa (proč se to dělo???) a ještě ke všemu strašná roztahanost, přičemž by stačila tak polovina stránek. Za mě velké zklamání.

30.11.2015 2 z 5

Sedm metrů čtverečních Sedm metrů čtverečních Jussi Adler-Olsen

Je na tom hodně pravdy, že v nejlepším se má přestat. A pro mě to "nejlepší" bylo do Nesmírného (6. díl), pak už jsem z příběhů nebyla nikterak nadšená. Tohle byla obrovská hromada jmen, spousty komplotů, geniálních zločinců, blbých a slepých šéfů a roztrhané party z odd. Q.
Na DK aktuálně 80% od 69 hodnotících.

21.10.2024 3 z 5

Zajíci, utíkej Zajíci, utíkej Alexander Gordon Smith

Chce se mi říct "Šmarjá, to je to zase blbý!", ale neřeknu, protože je to moje chyba, že jsem se z minulých dílů nepoučila a znovu vzala do ruky další pokračování. Protože i když si myslím, že Kett je nepochopitelný matlák, jeho děti naprosto rozjívení haranti vzbuzující u mě touhu je pověsit za dřeváky do průvanu, jeho žena podezřelá neschopná kuňka a hlavně - celý příběh je totálně nevěrohodný - tak někomu se to i tak může kupodivu líbit. (DK aktuálně 84%).

19.06.2024 2 z 5

Budu ti nablízku Budu ti nablízku Michael Robotham

Skvělé jako zatím vše od autora. Jen - a to je ta chybějící poslední hvězdička - mi opakovaně vadí, jak je v určitých situacích Cyrus úplně tupý (zde nebere v potaz E. oprávněné obavy z ponechání ve společnosti kohosi nevyzpytatelného).

01.03.2024 4 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Velmi čtivá kniha rozhovorů s vynikajícím neurochirurgem Vladimírem Benešem. Z každé stránky je - pravda - znát, že jeho ego a sebevědomí dosahuje obrovských výšin, ale na druhou stranu - chtěli byste mít mozek operován někým nejistým a tápajícím? Já si po přečtení knihy vlastně myslím, že excelentní lékař (jedno jakého oboru) takový být prostě musí. Jistě, že s nějakými Benešovými názory nelze souhlasit, ale většinou si nemůžete než říci, že vám mluví z duše a zaplaťpánbůh za jeho přirozenou nekorektnost a Moravcovo umění dát vyprávění tak čtivou formu.

15.02.2024 4 z 5

Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Většinou se poklidným detektivkám spíše vyhýbám, ale tady jsem udělala výjimku a rozhodně nelituji. I když se v knize nekonají žádné velké dějové či akční zvraty, je to velmi příjemné počtení a nutí vás to číst pořád dál.

08.01.2024 3 z 5

Vlaštovky z Černobylu Vlaštovky z Černobylu Morgan Audic

Skvělé! A cokoliv dalšího bych řekla, jen bych se opakovala po předchozích komentujících, zejména po uživatelce "soukroma", která mi mluví z duše.

01.12.2023 4 z 5

Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

Připadám si autorkou podvedená, ta slátanina, která z toho nakonec vykrystalizovala, je pro mě opravdu .... slátanina.

21.08.2023 2 z 5