Hermiona419 Hermiona419 komentáře u knih

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

milujuuuu!

12.12.2023 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

skvělé!

20.09.2023 5 z 5

Cizinec Cizinec Albert Camus

Velmi čtivě napsáno, skvělá kniha.

28.07.2023 5 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

absolutní skvost!

27.07.2023 5 z 5

Horečka Horečka Václav Hrabě

Tohle mě opravdu bavilo! U povinné četby je to docela vzácnost))

13.07.2023 5 z 5

Začína sa to nami Začína sa to nami Colleen Hoover

Tohle mě nebavilo. Asi zatím nejhorší, co jsem od Colleen četla. Ale velmi oceňuji krásnou obálku, ta je naprosto dechberoucí.

13.07.2023 3 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Tohle už bylo od Colleen trochu lepší.

13.07.2023 4 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Výborná kniha. Četla se jedním dechem!! Určitě si přečtu i další autorčiny knihy.

25.06.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Je to určitě výborná kniha, avšak kdybych ji četla v domnění, že není od paní Mornštajnové, líbila by se mi o trochu víc. Přeci jen jsme od autorky zvyklí na něco jiného, tahle kniha patří mezi ty slabší.

09.06.2023 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Opět naprosto famózní! Nutně potřebuji další.

27.01.2023 5 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Zajímavá kniha. Jako povinná četba je to celkem fajn.

14.01.2023 3 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Očekávala jsem, nato, jak se o ní mluví, něco víc. Je velmi čtivá (četla jsem ji v originále) a pojednává o tématu, o kterém by se mělo více mluvit i psát. Určitě bych ji doporučila, ale nijak převratná kniha to není. Ráda zkusím i další Colleeniny knihy.

09.01.2023 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Smutná kniha. Velmi dobře se čte, děj ubíhá.

30.12.2022 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Před jistou dobou jsem tuto knihu zkoušela číst, nevím, možná to bylo tím, že jsem ji nečetla v nejlepší době, ale prostě mě neuchvátila a po několika stránkách jsem jí musela odložit. Teď mě k ní dovedla povinná četba. A musím říct, že to bylo naprosto skvělé čtení! Lituji toho, že jsem ji nedočetla už dřív.

22.12.2022 5 z 5

Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Sparksovy knihy miluju a Spřízněná duše rozhodně není výjimkou. Hope a Trua jsem si zamilovala hned. Kniha je psaná tak lehce a čtivě. No, prostě závislost!

18.12.2022 5 z 5

Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Anne Frank

Velmi emotivní kniha, člověk celou dobu tak nějak doufá, že to všechno dobře dopadne, i když od začátku ví, jak smutně a nešťastně tento příběh končí.
Anne byla obrovsky nadanou a inteligentní dívkou. Tohle napsat v období dospívání? Neskutečné!

16.12.2022 4 z 5

Hordubal Hordubal Karel Čapek

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale jako povinná četba je to celkem fajn.

24.11.2022 3 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Výborná kniha, čtivá a mrazivá, dozvěděla jsem se spoustu nových a děsivých věcí! Má první od této autorky. Určitě se pustím i do dalších.

24.10.2022 5 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Jedna z knih, které by si měl přečíst úplně každý! Výborně zpracované, zajímavé rozhovory, spousta děsivých faktů. Obrovské díky paní Špitálníkové za tuto neuvěřitelně skvostnou knihu.

18.10.2022 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová opět nezklamala. Mrazivý, smutný a bolavý příběh. Zpočátku jsem se Listopádu trochu bála, je to přeci jen alternativní verze naší historie, ale opravdu není čeho se obávat. Vstřebávám a ještě hodně dlouho budu. Po Haně určitě nejlepší Alenina kniha. Děkuji za takové knihy a takové autory!

08.10.2022 5 z 5