hnusák komentáře u knih
Tedy, co říci... ještě teď jsem plný emocí s překotně se řítíciho děje a opět do poslední chvíle jsem netušil, kdože je ten šílenec. Musím smeknout pomyslný klobouk před autory, kteří toto dílo přivedli na svět a dovolili nám nahlédnout do zvrácených duší magorů, zde mistrně popsaných. A už konečně vím, proč a zač byl odsouzen Joona. A ačkoli detektivky opravdu nevyhledávám, natož severské, tuto sérii zcela jistě přehltám celou, díky.
Navzdory všem nepravděpodobným scénářům a očividně nastíněným současným postavám světového establishmentu se mne kniha velice líbila, má spád a s chutí jsem se do ní zakousl. Pan Forsyth je skvělý vypravěč a znalec špionážních témat i přes svůj požehnaný věk.
Tedy, to zase byl nářez ... ta dvojka se snad hledala, až se k mému nadšení našla ( myšleno autory :-) ). Ty hlášky jsou fakticky k popukání, pro někoho snad nechutný, až oplzlý, ale v tomto případě se fantazii meze nekladou, díkybohu.
Je pravda, že mne celou dobu čtení provázela asociace s románem Mlčení jehňátek, ale je také pravda, že kniha má výbušný náboj a je velice
čtivá, za mne plný počet.
Tuto knihu jsem sehnal až po druhém dotisku a opravdu nelituju. Dopodrobna sepsané osudy jednotlivých převaděčů a jejích klientů, hnusné a lživé praktiky orgánů SNB a STB, vše, o čem se dlouhá desetiletí jenom mlčelo a mlžilo. Kniha mne nezklamala a doporučuju ji.
Krásná kniha o přátelství, vztahu k přírodě a zálesáctví
Moje pátá kniha od Kariky a nemohu říci, že jsem zklamán. Drží si úroveň, i když někdy zbytečně zabíhá do filozofování a pitvání, ale na druhou stranu dovede navodit temnou atmosféru a někdy i člověku přejede mráz po zádech.
Čím dál lepší, i když jsem tušil dlouho, že za tím bude někdo zcela jiný, než velela konstrukce pánů detektivů, ale i tak klobouk dolů, šlo to samo.
Ačkoli se povídkovým knihám snažím vyhýbat, zde jsem jsem udělal výjimku ( za poslední dobu druhou :-) ) a vůbec jsem nebyl zklamán. Povídky jsou dlouhé tak akorát, mají děj a jsou velice chytlavé. Moc pěkné.
Knihy od tohoto autora mám v oblibě, páč si na nic nehraje a vše je tak realistické a ještě k tomu zasazeno do našich luhů a hájů , absence potoků krve jen přispívá k pohodovému čtení. Detektiv Miko, ač není dokonalý, se jeví jako sympatický chlapík.
Čím dál lepší, Wolfram se mne již zažral pod kůži spolu s Benešem a nemůžu si pomoci, fandím jim. Pěkné čtení na dlouhou chvíli, tím nechci říci, že je špatné, naopak, líbí se moc.
Musím říci, že kniha mne mile překvapila, je to takové lehké čtení, které jde svižně vpřed a Ondřeje si musíte pro jeho povahu oblíbit, fajnové jsou dobové reálie pěkně zasazené do příběhu.
Tak to byla pecka, jako vždy z pera Silvy. Vše se zde zdá tak uvěřitelné, hlavně ve světle událostí, které momentálně hýbou světem. Moc pěkné a velmi čtivé.
Pane jo, myslím si, že tato jízda stála za to. Toto postapo od Sněgoňové se mne zažralo pod kůži i přes tak trochu nezáživný začátek. Vše je vykresleno tak, že jsem si scenérie realisticky představoval před očima a zažíval s postavami ten jejich šílený marasmus. Autorka mne sice nějako nelákala, protože pokud mohu odbočit a srovnat třetí díl Legie - Amanda, který byl také v její režii, a pro mne to byl propadák, tak toto byl opravdu jiný level. Za toto dílo palec hore.
Naprosto bezkonkurenční military sci-fi, kapitána Wolfa si musíte oblíbit pro jeho bezprostřednost, pro jeho briskní řešení problémů a v neposlední řadě pro jeho zálibu ve kvalitním bourbonu, což mu nechává nádech člověčenství. Palec nahoru.
Jakub Szántó je již ostřílený válečný zpravodaj, jehož odvahu fakticky obdivuji. Určitě bych dobrovolně nelezl do všech těch krvavých míst po celém Středním východě. Je nasnadě, že válečnou žurnalistiku považuje za alfu a omegu svého profesního života a zároveň je skvělý vypravěč. Bez příkras a inteligentními slovy dovedl dát knize švih a poučení.
Tedy řeknu Vám, že vize Smrtek je něco naprosto nepředstavitelného, něco, co se dá tak zneužít. Jako v tomto případě se vždy najdou jedinci, co se staví nad ostatní a kosí pro zábavu. Kniha je napsaná velice dobře, není nouze o zvraty a i mne závěrečné rozuzlení překvapilo.
Kniha se čte velmi dobře, je psána takovým lehkým, uvolněným stylem a dere se docela svižně kupředu. Zabíhá sice hodně do podrobností, ale myslím, že to není na škodu. Na druhou stranu si nedovedu představit, potažmo ještě v Americe, aby civil takovýmto způsobem spolupracoval s policií, aby mu kecal do vyšetřování, pobíjel protivníky jako mouchy a policie jenom pozdzvihne obočí a když to vše skončí, tak prostě zmizí do pryč, jako by za sebou neměl 12 vražd a nikdo se po něm neshání. Naivní. Ale jak říkám, čte se dobře.
Tedy pane Březino, to se Vám povedlo. Skvěle napsáno, děj má spád a člověk se dozví, co vše hnusné se děje na tom našem dvorku.
Velice dobře popsáno, frustrace hlavních hrdinů z toho, jak jsou začleněni, či spíše nezačleněni do kolektivu starších matadorů, frustrace z toho, jak je na ně nahlíženo z pozice šéfa, kterého zajímá hlavně to, aby se zalíbil svému bossovi... popis životního příběhu Marty a jejího smutného osudu, nic pro slabé povahy, někdy se mne ani nechtělo číst dále, hlavně v těch pasážích, kdy se ubližuje malému dítěti, brr.