HoneyMM komentáře u knih
Před léty jsem dostala doporučení od mamky a až nyní se dostala k přečtení. Vůbec mi nevadilo,že jsem viděla prvně film a až pak četla knížku (většinou volím opačné pořadí). Film je fajn, ale je to jen hrubý nástřel toho co je v knížce. Krásně psaný deník, vtipné dialogy a postřehy :) Bavila jsem se a u čtení si hezky odpočinula.
U knížek tohoto autora si vždy přijdu jako bych byla přesně na těch místech, která popisuje. Taková dovolená z křesla :-) Dan Brown prostě umí! Jediné co mě osobně vadilo, bylo u některých pasáží zdlouhavé zamýšlení hlavních postav nad danou situací. Na to,že to byl závod s časem se v tomhle teda crcali...
Co si vybavím měla knížka místo v mámině knihovně a já na ní pokaždé koukala, ale až teď po letech si jí od mamky půjčila... Došlo mi čtivo, světová pandemie a také už jsem dozrála k tomu si jí přečíst. Není to žádný drobek, jsem zvyklá číst si před spaním v posteli, no byl to ze začátku krapet boj...Stálo to za, popasovat s víc jak 800set stránkami. Začetla jsem se rychle, za chvíli byla v půlce a najednou u konce. Nečtu knížky na čas, ale pro požitek. A tuhle jsem si užila.
Knížka mě po prvních stránkách naprosto pohltila a zároveň šokovala. Několikrát jsem se musela kouknout jakou dobu, že to popisuje a přesto jsem ani na konci nemohla věřit tomu, že to bylo před "chvilkou". Její přečtení mohu jen doporučit!
Napínavé čtení, za mě se zajímavě a dobře zapracovaným skutečným příběhem...
Mých nejlepších několik posledních měsíců. Jen co jsem dočetla jeden díl sáhla jsem hned pro další a děti "mami ty to ještě pořád čteš?". Ne broučci já čtu další Je tam všechno a když říkám všechno, tak opravdu všechno. Témata o kterých se jinak píše v samostatných románech, pohádky z jiného úhlu než co nám jako dětem vyprávěli, politika, spory, lásky, nenávist, přátelství, zrada a další. Prostě všechno
Přečteno a to je asi tak vcelku vše co bych za sebe o této knížce napsala... Nenadchl mě děj, styl psaní ani samotné příběhy. Přišlo mi to stránka od stránky větší tlačení na pilu. Jako filmová předloha dobrý, ale po přečtení nemám v dohledné době chuť se na film podívat.
Naprosto mě pohltila :) Nedokázala jsem se od ní odtrhnout a ještě žádná knížka mě tak neděsila jako takhle. Opravdu výborně napsané! Film podle Kinga patří mezi ty, na které se vždy znovu ráda podívám. Ale znát příběh i před tím, bylo ještě lepší než celý 3 dílný film. Rozhodně si knížku ještě několikrát přečtu :)
P.S.: Při čtění jsem se bála tak, že jsem čekala na přítele až se vrátí domů, abych si mohla vyfoukat vlasy :) Ale stejně jsem se od ní nedokázala odtrhnout.
První knížka od této autorky, kterou jsem přečetla a od té doby jsem na ní stala mírně závislá :) Knížka je krásným oddychovým čtěním s vtipem.
Příběh byl čtivý a i když byl pro mě děj předvídatelný, stejně jsem na konci knížky přemýšlela o všem co autor napsal a zanechal v knížce jako poselství. Co na všech knížkách, co jsem doposud přečetla, oceňuji jsou fakta a popisy míst. Každá z knížek je tak i menším průvodcem. Klobouk dolů před každou přípravou nové knihy.
K některým knížkám jsem se dostala až po letech... A je to dobře. Číst tuhle knížku v rámci povinné/nepovinné četby, měla bych z toho pramálo.
Krásná knížka s hezky psaným příběhem. Ale nečekejte podle toho žádnou romantiku se šťastným koncem. I když... Děj se s každou kapitolou postupně odkrývá přesně v tu chvíli, kdy bych to čekala a končí tak jak by měl, v pravou chvíli. U jedné kapitoly jsem měla mokré oči, u další se smála. Moc ráda si jí opět přečtu a tímto se přidala k těm několika málo mým nejoblíbenějším.
Čtivé a vtipné odreagování :) Nic náročného, prostě knížka na zabití dlouhých chvil...
Několikrát jsem vyprskla smíchy při čtění a podle přítele jsem celkově měla zajímavé obličejové projevy :) Nemohla jsem se od knížky odtrhnout a hltala jednu stránku za druhou. A Mont Blanc mě naprosto odrovnal :))))
Island, země kam bych se jednou ráda podívala osobně. Prozatím, alespoň částečně prostřednictvím této knížky. Osobně mě příběh nijak nenadchl a na nějakou dobu jsme knížku i odložila, neměla jsem čas a ani chuť se k ní vracet. Oddychovka a nenáročné čtení dobré, ale hodně mi to připomínalo mojí oblíbenou autorku jiných podobných příběhů.
Krátké kapitoly, to bych zavedla i u spousty jiných knih. Mám moc ráda příběhy o starých časech, domech a se zapojením tajemna to má vždy krásně nostalgický nádech. Jen mě rušil ten až moc na sílu vtlačený milostný příběh "ach, och, je".
Milé čtení. Klišé já vím, ale u této knížky to má ten pravý rozměr.
Jak jsem měla dřív Becky ráda, tak teď mě pro změnu pěkně štvala. Čeho je moc toho už je příliš... Ráda se budu vracet k předchozím dílům, ale touto knihou jsem s postavou Becky skončila.
Jsem ráda, že dílu je víc :) I tenhle mě bavil a těším se na další!