hortenzie hortenzie komentáře u knih

Zdivočelá země / Aukce Zdivočelá země / Aukce Jiří Stránský

Dobře napsaná kniha, má spád. Je mnohem lepší než seriál - tam se mi líbila pouze první série, potom už se příliš scénář nedržel literární předlohy. Asi to nešlo, ale je to škoda.

Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Krásné, vtipné a poučné příběhy. Je to příjemné čtení pro volné chvíle.

18.08.2012 5 z 5

Můj muž král Karel IV. Můj muž král Karel IV. Vladimír Přibský (p)

Ráda čtu historické knihy, ale jsem starší generace a dost mě ničil tento novodobý styl. Asi je to psáno spíše pro mladší věkovou kategorii - pokud je to k historické tématice přiláká, tak to bude jen dobře. Ale asi tohoto autora nebudu vyhledávat často.

18.08.2012 3 z 5

Edith Piaf Edith Piaf Simone Berteaut

Skvěle napsaná kniha. Koupila jsem si ji ještě jako studentka, přečetla jedním dechem, a i po letech se k ní občas vracím. Jedna z nejlépe napsaných životopisných knih.

Krev mé krve Krev mé krve Helen Grace Carlisle

Většina matek miluje své děti, ať jsou hodné či zlobivé, ať jsou malé, nebo již dospělé. Jak se ale vyrovnat s tím, když dítě není úspěšné v životě - když zabije? Má ho matka zavrhnout? Knihu jsem četla před mnoha lety, ještě jsem nebyla mámou, ale příběh této matky mne velice zasáhl. Po letech jsem si tuto knihu koupila pod jiným názvem - PRVNÍ BYL VRAH.

Tančím tak rychle, jak dokážu Tančím tak rychle, jak dokážu Barbara Gordon

Velice sugestivní vyprávění o tom, co může v dnešním uspěchaném světě potkat každého z nás. Život a práce, velký stres, spousta antidepresiv, léků proti bolesti a na spaní a vše se může zhroutit jako domeček z karet. A cesta zpět k normálnímu životu je velice obtížná.

Dívka pod šibenicí Dívka pod šibenicí Beátrice Saubin

Příběh této knihy je stále velmi aktuální. Doporučovala bych ho k přečtení všem mladým lidem, kteří cestují po světě - to, co se stalo autorce, se může stát komukoliv z nich a nemuseli by se již nikdy vrátit domů.

Královna bez koruny Královna bez koruny Margaret Campbell Barnes

Výborná kniha. Čtvrtá manželka Jindřicha VIII. je spisovateli spíše opomíjená. Tím více potěší tento román. Doporučuji všem, kdo se trochu zajímají o anglické dějiny.

Válečník Válečník Elizabeth Chadwick

Velice dobře napsaná kniha, příběh vás vtáhne do děje již první stránkou. Doporučuji všem, kdo mají rádi dobrodružné historické knihy.

09.08.2012 5 z 5

Sissi - Soukromý život Alžběty, císařovny rakouské Sissi - Soukromý život Alžběty, císařovny rakouské Barbara Cartland

Autorka mě mile překvapila - kniha je napsaná velice dobře. Je to takový životopis v kostce, nesklouzla k románu za každou cenu.

09.08.2012 5 z 5

U snědeného krámu U snědeného krámu Ignát Herrmann

Chybou nebylo, že se oženil, ale že si vybral špatně! Jinak dobré počtení - stará dobrá česká klasika - není třeba zatracovat - život také není jen úsměvný.

Plná bedna šampaňského Plná bedna šampaňského Ota Pavel

Pěkné čtení o sportovcích. Mám k té knize zvláštní vztah - vyhrála jsem ji díky svým sportovním výkonům (atletika) - kdeže loňské sněhy jsou?

Zlatí úhoři Zlatí úhoři Ota Pavel

Nádherné čtení. Nechápu, že se to někomu nelíbí - ale každý máme jiný vkus.

Jak jsem potkal ryby Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Při čtení knížek od Oty Pavla se krásně odpočívá. Doporučuji všem, je to nádherné počteníčko.

Veliký vodní tulák Veliký vodní tulák Ota Pavel

Nádherná kniha, je taková lidská.

Slavné případy soudce Ti Slavné případy soudce Ti Robert van Gulik

Gulikovy detektivky nemají chybu, jsou plné napětí, prostě výborné čtení.

Tykev a náhrdelník Tykev a náhrdelník Robert van Gulik

Výborná detektivka.

3x soudce Ti 3x soudce Ti Robert van Gulik

Skvěle napsáno, všem čtenářům detektivek určitě doporučuji.

07.08.2012 5 z 5

Třikrát život a skutky soudce Ti Třikrát život a skutky soudce Ti Robert van Gulik

Vynikající detektivky, nepostrádají spád ani napětí. Doporučuji všem čtenářům detektivek, rozhodně ho nezklamou.

Plavčíci kapitána Bontekoea Plavčíci kapitána Bontekoea Johan Fabricius

Výborná kniha. Poprvé jsem se k ní dostala v dětství a naprosto mne uchvátila - cestovala jsem společně s hlavními hrdiny (v zem.atlasu!). Doporučuji každému, kdo má rád dobrodružné příběhy.