HŠ komentáře u knih
Přečteno za pár dnů, díky volným stránkám u kapitol to ani těch 350 stránek nebylo. Já nemohu doporučit, do půlky docela nuda, a od poloviny jsem už trošku tušila. Ne že by mě závěr nepřekvapil. Další mínus je, že nemám ráda super hrdiny. Harry Hole aspoň pije...
Podařilo se mi přečíst všechny 4 díly v kuse a za mě spokojenost. Že mi byly hlavní hrdinky nesympatické, tak ať, nikdo nejsme dokonalý. A už konečně vím, proč je Neapol špinavé město.
No já teda nevím, jsem z toho taková rozpačitá. První půlka dobré, ale pak už jen nuda, to samé dokola. Na mě to nijak nezapůsobilo, je fakt, že si autor na nic nestěžuje. Každý svého štěstí strůjcem.
Závěr mi přišel už takový moc umělý. Ale jinak spokojenost.
Doteď mi autorka nevadila, ale tohle byla fakt síla. Plytké, černobílé, místy jsem četla s otevřenou pusou, protože jsem nechápala, kam autorka na dialogy chodí. Nejvíc mě iritovalo, jak se o dcerách všichni vyjadřovali jako o "malých". O závěru se tu zmiňovat ani nebudu, to už je tu komentováno několikrát.
Docela zklamání, měla jsem pocit, že čtu něco od Lenky Lanczové. Pořád jsem čekala na nějakou zápletku, vyvrcholení... a ono nic. Jako bych popisovala rok mého života a mých přátel. A děkuji uživateli orinka3 za krásný spoiler, moje chyba, že čtu komentáře před dočtením knížky.
Malilinko zklamání, místy nuda, místy jsem hltala, spoustu nedořešených věcí, ale tak už to u Murakamiho bývá.
To je snad poprvé, co nejsem z Kinga "na větvi". První polovina rozvláčná, zdlouhavá, rozšafná. Pak už to docela šlo.
Zaujalo mě, jak si ve 13. století představovali Peklo. Opravdu je to Peklo s velkým P.
Opět nadšená. Milé, poetické, krásné, vtipné.
Čekala jsem něco jiného, takže jsem byla zklamaná.
Já se smála nahlas i u posledního dílu.
Kniha napsaná velmi laskavě, obdivně, nikoho nehaní. Mám po přečtení obrovskou chuť vyrazit do Švýcarska, na zubačku....
Dvě hvězdičky a to pouze za část o Jáchymovi. Veroniku jsem fakt protrpěla. Nemyslím, že by se autor uměl vžít do ženské postavy. Já to nemohu ocenit ani jako lehké letní čtení. Plytké postavy, překombinovaný děj, s trochou nadsázky bych to zařadila do žánru fantasy. A že by to bylo vtipné? To už vůbec ne.
Obtížné čtení, hodně na zamyšlení. A spoustu věcí jsem pochopila a dala si dohromady až po přečtení doslovu. Geniální.
Potřetí jsem dala autorce šanci a potřetí trošku zklamání. Příběh Fiony dobrý, ale to je tak asi vše.
První část jsem trpěla, chtěla to vzdát. Vydržela jsem. Byla jsem zklamaná, těšila jsem se více na lezení. Ale závěr dobrý:)
Nevím, jak hodnotit. Do půlky až do dvou třetin mě to docela nudilo, spíš cestopis než román, ale pak už to bylo lepší. Ne že bych knihu nějak moc vychvalovala nebo doporučovala, ale špatné to taky nebylo.