i.stefany i.stefany komentáře u knih

Dům v Rothschildově aleji Dům v Rothschildově aleji Stefanie Zweig

1. díl krásné trilogie o německé židovské rodině, v němž autorka velmi poutavě a s jemnou dávkou humoru popisuje detaily, pocity, zážitky a smýšlení všech členů rodiny v jejich každodenním životě v období před a následně i po vstupu Německa do první světové války. Překvapilo mě, jak byla hojná doba před vypuknutím války, především ta gastronomická :-). Pěkně se o tom četlo.

19.08.2019 5 z 5

V zemi bílého oblaku V zemi bílého oblaku Sarah Lark (p)

Velmi povedený první díl farmářské ságy z osidlování Nového Zélandu. Vzala jsem si knihu na zkoušku a teď lituji, že jen první díl. Na další dva budu muset čekat, až knihovna otevře po prázdninách. Příběh je velmi velmi napínavý a neméně dramatický, děj se sune kupředu rychlým tempem. Nevím, jak přežiju celý měsíc bez Gwyn, Jamese, Helen, Fleur a dalších... Opravdu krásné dílo, vřele doporučuji všem, kdo mají rádi nejen dobrodružství, přírodu a zvířátka, ale i napětí, zápletky a dramatické situace.

06.08.2019 5 z 5

Adopce Adopce Henry Denker

Výborná kniha, autor mě moc potěšil. Zvolil si zajímavé, i když velmi citlivé téma. Zápletka příběhu nastupuje docela rychle a od té chvíle jsme v napětí, jak rozhodne soud. Kniha se velmi dobře čte, dialogy jsou naprosto dnešní a věrohodné, celkově se mi moc líbila.

24.07.2019 5 z 5

Dům sester Dům sester Charlotte Link

Moc pěkný román odhalující po mnoho let skrývané tajemství jedné rodiny. Deník nalezený v domě, kde se vše odehrálo vypráví příběh hlavní postavy od jejího dětství až do konce života. Příběh pěkný, dobře se četl, ale těch chyb...

21.07.2019 5 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Velmi hutný příběh na téma vysídlení brněnských Němců. Paní Tučková vytvořila nesmírně autentický pohled na poválečnou dobu, kdy nevinní lidé, tentokráte Němci doplatili na svou národnost. Tato kniha byla pro mne velmi užitečná a umožnila mi vidět poválečnou situaci i z druhé strany. Tak těžké téma od tak mladé autorky, to je nevídané.

07.07.2019 5 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Čtivý příběh o důvěřivé a nezkažené dívce, která se zhlédla ve velkém světě módy a snila o zářné budoucnosti. Namísto toho prožila velké zklamání v lásce, válečné utrpení, bolest a zradu. Škoda, že anotace prozrazuje téměř vše o příběhu, ještě než začnete číst. Naopak chválím a moc se mi líbily modely šatů na deskách knihy.

03.07.2019 5 z 5

Hlavní role Hlavní role Vítězslav Jareš

Příjemná kniha o tom, že i hvězdy první velikosti mají své kostlivce a strašáky a ono pověstné pozlátko, třpytící se navenek, není vždycky jenom zlaté.

25.06.2019 4 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Knihu jsem si vybrala do výzvy, jsem ráda, že jsem ji přečetla, ale již v průběhu čtení jsem měla problém si pamatovat kdo je kdo. Příběh je hrozně natahovaný, zdlouhavý, než se dočtete ke konci kapitoly, víte prdlajs čím končila ta předchozí. Musím říct, že na tohle téma jsem četla lepší knihy. Průměr.

23.06.2019 3 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Hana je literární skvost české literatury. Co dodat ke knize, o níž bylo již vše napsáno? Nepochybuji o tom, že tahle kniha zůstane již napořád hluboko v srdcích těch, kteří ji četli. Takové příběhy se nezapomínají. Nádherná práce.

22.06.2019 5 z 5

Pád do tmy Pád do tmy Klára Janečková

Příběh o tom, jak zničující následky může mít vliv a moc v rukou násilníka. Autorka vytvořila napínavý a celkem reálný příběh ze současnosti, který vás zaručeně strhne jako mě a díky krátkým kapitolám přečtete za jeden den.

17.06.2019 5 z 5

Neplakej, vrátím se pro tebe Neplakej, vrátím se pro tebe Jaroslava Černá

Velmi čtivý příběh ze života jedné obyčejné rodiny, kterou zničí zlo, přetvářky a intriky. Jak se vyrovná otec s rozpadem rodiny a ztrátou své malé milované dcery? Přečtěte si a posuďte, zda by se takový příběh mohl ve skutečnosti odehrát...

14.06.2019 4 z 5

Srpen s bejbinkou Srpen s bejbinkou František Nepil

Miloučké vyprávění o letní cestě do Jugoslávie. Díky této tenoučké knížečce jsem zavzpomínala na rodinné dovolené v dobách socialismu. Také jsme tehdy jezdili s naší "bejbinou" k moři, ale na opačnou stranu, do NDR. Opravdu se takhle dříve cestovalo. Za milou vzpomínku na svá dětská léta hodnotím 5*.

12.06.2019 5 z 5

Domino Domino Václav Gruber

Nevím, jak bych charakterizovala tuhle knihu, asi tak nějak jako mafiánský příběh, v kterém figurují movití a sexem posedlí pánové, krásné a chytré ženy, velké peníze, moc, chamtivost, vydírání... a pak zase ten sex. Četla se celkem dobře, ale žádný hlubší dojem tady nečekejte.

11.06.2019 3 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Tahle kniha má všechno. Atraktivní námět, strhující tempo, napětí, několik dějových linií, krátké kapitolky a v nich ukryté nečekané zvraty a překvapení. Velmi dobře se četla.

11.06.2019 4 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Děsivý, velmi čtivý thriller plný strachu a stupňujícího se napětí. Strachu o holý život a život svých dětí, strachu ze svého bývalého manžela - surového vraha mladých dívek. Příběh, který by nikdo z nás nechtěl zažít. Námětem opravdu vyčnívá mezi současnými thrillery, no ale ten závěr? Nechce se mi věřit...

08.06.2019 4 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Magda Ritterová, ochutnávačka samotného Vůdce. Jejím prostřednictvím čteme velmi zajímavě podaný příběh, který staví na skutečných událostech. Přibližuje nám Hitlerovo soukromí, jeho životní družku Evu Braunovou a sledujeme průběh války ze samotného velína. Byť kruté téma války, ale já jsem se zase dozvěděla nové informace. Díky za takové knihy.

05.06.2019 5 z 5

Nepouštěj se mé ruky Nepouštěj se mé ruky Michel Bussi

Tak já patřím do skupiny těch, kterým styl psaní tohoto příběhu tak moc neseděl. Nepopírám originalitu námětu, ale nedokázal mne vtáhnout a přesvědčit natolik, abych mu zcela věřila. Postavy se chovaly nepřirozeně, malé děvčátko na svůj věk velmi statečně a ten závěr...

05.06.2019 3 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Další perla z pera paní Mornštajnové. Opět se jedná o strhující příběh jedné rodiny vyprávěný dcerou a současně i otcem. Nepřestávám se divit, jak autorka s takovou lehkostí dokáže stvořit tak reálný a napínavý příběh. Obdivuji realisticky vykreslené charaktery postav, jak umí zachytit konkrétní část dějin a věrohodně vybrousit dialogy. Příběh je sice smutný, ale skvěle se čte a já ho úplně vidím před očima. Bohužel, taková tehdy byla doba. Já jsem zase nadšená a jako třešinka na dortu na mě čeká HANA. Doporučuji!

31.05.2019 5 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Příjemné a odpočinkové vyprávění o pěší pouti do Jeruzaléma. Kniha je napsána s lehkostí a vtipem, dýchá z ní svoboda, pohoda a radost a nechybí ani autorovy postřehy o sobě samém. Knížka je doplněna pěknými obrázky. Líbila se mi.

29.05.2019 4 z 5

Krása a jed oleandru Krása a jed oleandru Teresa Simon (p)

Krásná obálka, krásný příběh, který je opět vyprávěn ve dvou dějových linkách. Z té současné se vracíme do minulosti formou deníku, jež si na pozadí válečných událostí píše jistá mladá dívka Sofie. O 80 let později se Jule, majitelka voňavé kavárny seznámí se starší dámou, jež právě nalezla a pročítá deník a ta se jí svěří s příběhem mladičké Sofie. Společnými silami se pouští do pátrání po postavách z deníku. V knize je zmíněno i několik receptů na dortíky a zákusky podávané v kavárně a také mnoho zajímavých informací o kávě. Moc pěkně zpracovaná kniha a pro ženy doporučím.

28.05.2019 5 z 5