Imor komentáře u knih
Tak já nevím - některé pasáže, byť zdlouhavě popisné mi nevadily, některé naopak nudily a některé pohladily na duši. Jedno je jisté, že tato kniha bude ta, na jejíž příběh nezapomenu.
Opět výborně napsaná kniha. Je radost koupit si knihu, která se povedla.
Velmi dobře udělaná kniha, která vám pomůže jak při zakládání zahrady tak i zkušeným zahrádkářům nabídne mnoho zajímavých informací. Já určitě vyzkouším některé jiné druhy zeleniny a také dopřeji další nové květinové sousedy pro mou zeleninu. Zajímavé u této knihy je co dvojstránka jeden druh, krásná fotografie, popis, stručný souhrn, odrůdy a umístění na záhonu. Krásný dárek pro zahradníky.
Touha žít co nejvíc udržitelně dovede tento poetický román do stavu, kdy jsem občas vnímala jeho obsah s odporem. V knize nenajdete žádný děj a i přesto po důkladném zamyšlení zjistíte, že její obsah je takovou malou výstrahou pro všechny, pro to co se kolem nás děje a kam to všechno směřuje.
Sociologie, psychologie, filozofie, několik rozsáhlých a nudných pasáží. Pohled na ruský venkov, ale také na život ve městech. Tak to je Anna Karenina.
Autobiografická ukázka fanatického prožívání mormonského náboženství - otřesné a nepochopitelné. I když Tara Westover na začátku knihy říká: " Tohle není příběh o mormonismu. Ani o žádném jiném náboženství." Toto její tvrzení ve mě vzbuzuje pocit jakoby předem omlouvala chování věřících !? Všichni v knize přeci staví svou víru nad lásku, úctu i sebeúctu ! Také mi v knize nesedí hned několik věcí - např. Tara a průběh celého jejího vzdělávání !? Financovaní čehokoliv !? A opravdu neuvěřitelné jsou vážné úrazy a jejich léčba !?
Kniha je čtivá, ve mě však zanechává pocit několika ALE !
Vzhledem k pochybám o pravdivosti tohoto příběhu jsem využila z jednoho níže uvedeného komentáře odkaz, který si dovolím znovu uvést. https://mrsladywordsmith.com/educating-memoir-laree-tara-westover/
Další z mnoha průvodců, který nabízí možnost rozpoznat snadno 100 druhů ptactva. Kniha je pěkně ilustrovaná s jednoduchými popisy.
Návod jak číst oblohu. Kniha plná fotografií, ilustrací, tabulek a vysvětlivek, tipů a rad jak identifikovat a interpretovat formace mraků. Nechybí ani pranostiky a pořekadla. Na závěr knihy je zařazen i kvíz, co jste se z knihy naučili. Moc pěkně udělaná kniha nejen pro laiky, ale hlavně pro milovníky vodních sportů.
I když tato kniha patří mezi naše nejvýznamnější díla, nemohu o těchto pesimistických a morbidních baladách, především zaměřených na matky a děti, napsat nic pozitivního. Po každé vině prostě následuje trest, tak si dávejme pozor.
Pro mě absolutně špičkově napsaná kniha. Čtenářský zážitek z knihy plné emocí, lásky i nenávisti. Dokonale popsané pocity všech členů rodiny.
Název ve mě budil obavu ze zbytečné útraty za knihu, ale nene. Ty vytvořené příběhy plné erotických představ byly jen takové podhoubí pro dobře napsanou knihu. Obě knihy od autorky vřele doporučuji.
Kniha, kterou řadím mezi ty knihy, které mi ještě dlouho vydrží v paměti.
Nádherné, voňavé letní pohlazení od Pagnola. Není třeba větších komentářů, neb zde všichni už vše krásné o knize napsali. Jen možná ještě poděkování za výborný překlad.
Milá kniha, pěkně graficky zpracovaná. PSky na konci byly vždy nejlepší. Je dobře, že AG knihu napsala. Mám radost, že ji mám v knihovně - i takové kousky je dobré vlastnit :-)
Nádhera, úžasné, ale tak trochu víc smutné. Nejdříve jsem přečetla Žízeň po životě. Pokud mohu doporučit přečtěte si nejdříve Deník v dopisech, zde si totiž uděláte jasnou představu o Vincentu van Goghovi. Kniha Žízeň po životě dle mého názoru z něj udělala naivního hlupáka, ale ve skutečnosti tomu není tak. Až přečtete tuto knihu dojdete k závěru, že to byl velice vzdělaný a nadaný člověk. Jen nemohu pochopit jak za celý svůj život prodal pouze jeden obraz. Když vidíte jeho obrazy, nebo i studie je k nevíře, že nikdo neviděl tu nádheru. Některé portréty, nebo pohledy do přírody jsou jako fotografie - neskutečně opravdové.
Kniha, která odkrývá rodinná tajemství. Dvě dějové linie, zajímavosti týkající se chovu včel, několik receptů kde se použije med a hlavně romantika. Běžná a nenáročná kniha.
Kdo má chuť si přečíst podrobného průvodce po městě Sevilla, k tomu kopec romantiky a asi tisíckrát zmíněnou úžasnou vůni pomerančových květů, dejte se do čtení. U těchto druhů románů mám vždy snahu najít alespoň něco pěkného, co mě knihou provede až do jejího konce. Něco se našlo a tak snad i vás něco zaujme.
Kokosovník je prý na Filipínách nazývaný jako "Strom života". Kokosový olej jako "lék na všechny nemoci". Tato kniha je neuvěřitelných 280 stran informací, zajímavostí, rad a receptů k čemu všemu můžeme kokos použít i jak a s čím nám může kokos pomoci.
Tato krásně udělaná útlá kniha seznamuje s nejrůznějšími zajímavostmi týkající se česneku - dějiny česneku, kdy zmínka o něm je už ve Čtvrté knize Mojžíšově, zajímavosti o česneku a jak ho pěstovat, tipy česneku a jeho užitečné vlastnosti i rady do kuchyně, nebo pro krásu a zdraví. Osmdesát stran krásně graficky zpracovaných. Stručné, ale zajímavé informace.