Italkaaa | Komentáře u knih | Databáze knih

Italkaaa Italkaaa komentáře u knih

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Dojemná oddechovka! Krásná kniha, výborně napsaná.

22.01.2022 5 z 5

Dýchej za mě Dýchej za mě Eva Střihavková

Malířku jsem neznala, její příběh je strhující, vztahy s muži i okolím pro konvenční typy lidí těžko stravitelné. Čtivé, hltala jsem každou stránku.

12.01.2025 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

U málokteré knížky si člověk odpočine. A proto dávám plný počet hvězdiček. Víc dodávat netřeba.

25.10.2022 5 z 5

Matka Matka Karel Čapek

Mockrát mi tenhle příběh vyprávěla babička jako malé holce, od té doby ho nosím v paměti s fascinuje mě. Skvělé dialogy, Čapku.

24.01.2022 5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Vyborna detektivka, fandim vsem zenam, ktere se tohoto zanru ujmou, navic s tak skvelym vysledkem!

22.01.2022

Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Milena Štráfeldová

Knihy paní Milena jsou mimořádné. Umí psát bez patosu a navíc se vyzná v historii, takže vše podává s přesností, která ale nenudí.

08.06.2023 5 z 5

Opička na gumě Opička na gumě Eva Střihavková

Skvěle napsaný hrdina, kterého nebaví ufňukané nány, který se snaží najít tu pravou - nejen ženu, ale i práci a životní balanc.

26.01.2022 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Uf! Dočteno se sebezapřením. Klišé, nudný jazyk....

24.01.2022 2 z 5

Na smrt Na smrt Jozef Karika

Krásné a drsné.

21.01.2022 5 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Mně se ta kniha moc líbila, jemná, plná nesympatických postav, ale příběh kompaktní, snadno čitelný, oddychový.

21.01.2022 5 z 5

Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Smála jsem se, přestože je to literatura ve stylu filmů Zdeňka Trošky. Ale smála jsem se, když jsem to četla ve třinácti. Teď, když jsem to vzala znovu do ruky, už mi to tak zábavné nepřišlo.

25.10.2022 5 z 5

Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Velmi smutné.

16.04.2022 5 z 5

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Tohle je skutečně strhující příběh - ten o té Podolské. Příběh, který by si zasloužil film.

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Téma rodiče a děti se zdá už trochu ohrané, zvlášť v současné české literatuře, tahle kniha se ale podařila. Byla jsem zvědavá, jak všichni skončí. Líbila se mi moc.

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Hodně velká oddychovka, příjemné čtení, kdy máte chuť pít teplý čaj a přečkat zimu v jedné poloze.

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Nepodařilo se mi napojit na hlavní postavy, připadalo mi to celé šablonovité a přitažené za vlasy.

27.01.2022 2 z 5

Seznam Evelíny B. Seznam Evelíny B. Eva Střihavková

Člověk hledá seznam, ale najde zrcadlo. Evelína B. není jen postava, je to stín, který tiše padá na vlastní otázky, které se bojíme vyslyšet. Skvělé Zahradníčkovy verše jako doplněk textu, který svou stručností tne do živého bez zbytečné omáčky.

18.01.2025 5 z 5

Prolhaný život dospělých Prolhaný život dospělých Elena Ferrante

Spisovatelka čaruje s náladami i se slovy. Umí popsat vnitřní myšlenkové pochody všech svých postav s takovou přesvědčivostí. Tenhle román je silný, hutný a přesto není rozvleklý. Určitě ho doporučuju.

24.02.2024 5 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Tahle detektivka mě chytila od první věty a nepustila až do věty poslední. Opravdu jsem si ji užila, to napětí, postavy i vykreslení míst, kde se děj odehrává. Vřele ji doporučuji kudy chodím.

23.02.2024 5 z 5

Povídky smíchovské Povídky smíchovské Marie Rejfová

Bavilo mě prolínání různých poznatků, které známe ze školky. Vše hezky plynulo. Chytré, vtipné, vypointované.

14.10.2023 5 z 5