iveta3689 iveta3689 komentáře u knih

Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Příběh bez nápadu a bohužel předvídatelný už od prvních stránek. Styl vyprávění bez šťávy. Nebavilo mě to, dočetla jsem jen ze setrvačnosti.

10.10.2024 2 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Opět dobré. Z hlavního padoucha jsem měla celou dobu hodně nepříjemný pocit, byl popsaný opravdu sugestivně.

03.10.2024 4 z 5

Pařížská pomsta Pařížská pomsta Steve Berry

Stejná šablona, ale pořád se to dobře čte.

30.09.2024 4 z 5

Friedrich řečený Bedřich Friedrich řečený Bedřich Milena Štráfeldová

Moc pěkně napsané. Život Bedřicha Smetany je velmi zajímavý a autorka ho skvěle popsala. Kniha je detailní, ale není nudná ani zdlouhavá.

11.09.2024 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Dobře napsané, s krátkými kapitolami, takže se čte samo. Příběh je reálný, strjně tak i vyšetřování.

23.07.2024 4 z 5

Doupě Doupě Jakuba Katalpa (p)

Mám ráda autorčin styl, ten mě bavil hodně. Námět a děj už méně. Není to téma, které by mě lákalo a příběh úplné nenadchnul. Za mě je to lepší průměr 3,5/5*.

18.07.2024 3.5 z 5

Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

Dobře napsané, napínavě. Příběh je celkem uvěřitelný, se zajímavými postavami.

10.06.2024 4 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa (p)

Milé čtení, ale nic víc. Přečtete, zapomenete. V knize se nic nestane, atmosféra je příjemná, vzhledem k rozsahu si neuděláte žádný vztah s postavami. Ideální čtení do MHD na cesty do práce.

29.04.2024 3 z 5

Jizvy plné beznaděje Jizvy plné beznaděje Stefan Ahnhem

Kniha mě nebavila. Hlavní linka a samotné vyšteřování je na můj vkus rozplizlé, neslané, nemastné. Výraznější byly osobní problémy hlavní hlavní hrdinky, která byla dost protivná. Vadí mi, když do tohoto žánru autoři cpou osobní linky, ničemu to obvykle neprospěje a jen to ruší.

19.04.2024 3 z 5

Kult Kult Camilla Läckberg

Děj byl velmi předvídatelný. To by nevadilo, kdyby byla kniha dobře napsaná. Tento díl se ale nepovedl, jako by ho psal někdo jiný, než první díl. Bylo to utahané, zabíhalo se do zbytečných detailů, někzeré popisy se opakovaly.

16.04.2024 3 z 5

Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Zajímavý styl vyprávění. Nejsem fanoušek krimi podcastů, takže něco podobného je pro mě novinka a neokoukané. Autorka příběh dobře vygradovala, je v něm dost zvratů, ale není to překombinované.

08.02.2024 4 z 5

Žena průkopníka: Příběh lobotomie Žena průkopníka: Příběh lobotomie Samantha Greene Woodruff

Kniha, která dost překvapí. Ze začátku mi to připadalo skoro jako červená knihovna, měla jsem chuť ji odložit. Jsem ráda, že jsem vydržela. Děj se rozběhne zajímavým směrem. Říkala jsem si, proč je to o ženě někoho, kdo ten objev udělal. Že by to přeci mělo být přímo o lékaři, o tvůrci. Omyl, tento příběh je stokrát zajímavější, než jsem předpokládala. Zvlášť od poslední třetiny se nedalo odtrhnout.

01.02.2024 4 z 5

Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději James Bowen

Milé povídání. Kočičí lidé si to určitě užijí víc než já, ale i pro mě to bylo příjemné překvapení. Děj je prakticky nulový, ale přesto se od toho nedá odtrhnout.

28.01.2024 4 z 5

Vyjednavač Vyjednavač Karel Pošíval

Souhlasím s tím, že se knížka veze na vlně obliby rozhovorů. Pan Pošíval je jistě zajímavá osoba, se zajímavým povoláním. Možná, kdybych rozhovor slyšela, bylo by to jiné. Takhle byla kniha neslaná nemastná. Možná jsem měla jen velká očekávání a to pak mému dojmu uškodilo. Pro mě je kniha průměrná.

26.01.2024 3 z 5

Bouře na Labi Bouře na Labi Miriam Georg

Stejně jako první díl mě nejvíc bavily vedlejší příběhy. Řada zajímavých témat nutila k zamyšlení, to není u tohoto žánru obvyklé. Konec byl dobrý, souhlasím s tím, jak to autorka dovysvětlila v doslovu. Kniha byla pro mě super milým překvapením.

20.12.2023 5 z 5

Světla na Labi Světla na Labi Miriam Georg

Tato kniha mě opravdu překvapila. Nečekala jsem nic převratného a byla jsem z ní nadšená. Hlavní romantická linka je jasná od prvního slova, ale to asi dá v podobných knihách čekat. To všechno okolo bylo skvělé. Kolem hlavního příběhu se nabalilo několik dalších, se zajímavými tématy, která by vydala na vlastní romány. Nebylo to ale přeplácané nebo nastavované, naopak všechno do sebe pěkně zapadalo.

13.12.2023 5 z 5

Únikovka Únikovka Marc Meller

Nebylo to špatné. Nic převratného, bylo to předvídatelné. Ale dobře napsané, příběh odsýpal a byl celkem napínavý.

11.12.2023 4 z 5

Srpny Srpny Jakub Stanjura

Ze začátku dobré, dobře napsané. Ke konci už se vše opakovalo. Postavy sice zajímavě vykreslené, ale podivné, neudělala jsem si vztah s nikým.

05.12.2023 3 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Dobře napsané, napínavé, překvapivé. Postavy jsou tak prokreslené, že mi nebyly jedno.

30.11.2023 4 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Výborně napsané. Perfektně kladené otázky. Autor se umí doptat, ale i nechat pana profesora mluvit. Čte se jedním dechem. Ostatně jako jiné autorovy knížky.

09.10.2023 5 z 5