JaAnička JaAnička komentáře u knih

Až o mě zabojuješ Až o mě zabojuješ Bianca Iosivoni

Třetí díl romantického příběhu, který se tentokrát věnuje věčně nešikovné Sophii a lamače dívčích srdcí (jehož jméno jsem za ten týden úspěšně zapomněla...).

No, musím konstatovat, že oproti solidní jedničce a průměrné dvojce přišla podprůměrná a neskutečně nudná trojka, která nepřinesla vůbec nic nového...nudné postavy a nudný příběh, který se točí kolem nefungujícího "odmilování", což musí být jasné všem, kteří za sebou mají víc než pusu na pouti.

Jop, musím však souhlasit, že téma strachu z lásky (resp. strachu z opuštění) je dobré a nosné, ALE musí být napsáno tak, že se do ní/něho dokážete vcítit a rozumíte tomu...tady jsem tomu sice rozuměla, ale nedokázala jsem to procítil, spíš jsem jenom protáčela panenky a otačela stránky ve snaze najít nějakou živější pasáž.
Navíc ta její nešikovnost byla od poloviny knihy fakt otravná.

Jakože musím konstatovat, že tahle série má fakt krasné obálky...a to je taky jediný důvod, proč si je v knihovničce nechám

25.07.2024 2 z 5

Americký milostný experiment Americký milostný experiment Elena Armas

Když malou garsonku s jednou postelí sdílejí dva lidé. Holka, co potřebuje inspiraci pro svou novou knihu, a kluk, jehož život se nešťastnou náhodou otočil vzhůru nohama...

Po úspěšné jedničce přichází ještě úspěšnější dvojka. Postavy jsou sympatičtější, děj (respektive celý experiment) za mě nedává smysl. Zvraty, uměle vybudované drama nebo napětí tam žádné není...ale na druhou stranu chemie mezi ústřední dvojicí funguje na jedničku. Člověk se zasměje a při četbě si nad tou zdánlivou dokonalostí vyláme zuby (povzdechne, že nikdy takového romantického a nápaditého člověka potká), ale přesto jim to přeje a tajně doufá, že pro něj to "velkolepé" gesto taky udělá.

Jak jsem řekla (a za tím si budu stát) je to roztomile slow burn, je to vtipné, je to žhavé. A pokud člověk miluje postavy z jedničky - nemusí smutnit - dočká se. Není to teda nic, co bych si ještě někdy v budoucnu přečetla znovu, ale četlo se to opravdu svižně a rychle.... prostě dokonalá kniha na letní oddech k vodě.

23.07.2024 4 z 5

Gól mého života Gól mého života Kendall Ryan

Vzdycky zbožňuji číst knihy ze sportovního prostředí, i prestože se v 90% případů ukáže, že to ani sportovní prostředí není, a kdyby hlavní hrdinové neměli sexy tělo (ploché bradavky a pekáč buchet), ani nepoznám, že to sportovci jsou. (Dobře, uznavám, že na konci byl docela pěkně popsán jeden zápas).

A tohle je přesně ten případ...dva totálně sexy bohatí atraktivní lidé si to spolu rozdávají jako fredky, protože jsou sexy, mají sexy těla a na vejšce spolu něco měli.

Rozhodně ale neříkám, že je ta kniha vyloženě špatná. Má spoustu skvělých momentů, které ale nejsou ničím originální. Postavy jsou nemastné a neslané, jsou to bývalí přátelé, takže chemie sice funguje, ale příběh/erotické pasáže (aspoň za mě) nerozpaluje.

PS: vůbec jsem nevěděla, že je to už tretí díl. Četla jsem to dost sólo, ale naštěstí to nevadí, zmatená nebo nepochopená jsem si nepřipadala.

29.06.2024 2 z 5

Zajatkyně Zajatkyně Sarah Rivens

Když je dark romance tak moc "dark", že už to není romance, ale "svědění", mračení a utrpení.

Této knize jsem dávala šanci, anotace zněla superózně, obálka je krásná - zářivá... ale to, co je uvnitř, je neskutečně prázdné...

Postavy jsou divné, toxické (což by u dark romance neměl být problém) a nevyvíjí se. Jejich vztah je hnusný, nepříjemný a pro běžného čtenáře absolutně nepochopitelný a odporný (ale vážně...vždyť jí v první kapitole spálil ruku na sporáku...a není hezké, když si z jejího strachu takovým způsobem dělá legraci). Vedlejší postavy už jsou trochu lepší a dostávají i docela přijatelného prostoru. Ale není to...a opakuji ...NENÍ TO ROMANCE...nebyla tam jediná taková ta "šimry šimry scéna", kvůli které to čteme, a to je velmi nevyužitý potencial mafiánské knihy. Navíc hrdinka je hrozná, otravná a (možná) bych ty její záchvaty dokázala pochopit, kdyby se neoháněla tím, že ji ten **** "léčí", protože - holka - neléčí tě, ubližuje ti).

Děj je dobrý jenom v akčních pasážích (naháněčky, střílečky, akce atd.), ale zápletky jsou naneštěstí dost předvídatelné a dalo by se z nich vyždímat mnohem víc.

A pak je tu samostatná kapitola s názvem "překlad"...už samotný název knihy Zajatkyně je trochu divný a zavádějící (toto odpustím prekladatelce, protože to takto divně může být použito i v originále - ne, pokus o vysvětlení opravdu neuznávám). Co ale absolutně nedávám, jsou slova "zašuškat" a "zcepenět", která jsou používána fakt dost a doslova jsem se na ně stala alergickou (navíc se tam prostě nehodí...).

Prostě s politováním musím oznámit, že jsem čekala víc a přitom jsem se nedočkala ničeho.

31.05.2024 2 z 5

Ohnivcova dcera Ohnivcova dcera Angeline Boulley

Přejete si nahlédnout do světa indiánské kultury? Tak to je potom tahle kniha přímo pro vás...

Já se hrozně omlouvám, ale musím konstatovat, že tahle kniha není pro mě. Tím ale neříkám, že je špatná...jenom je prostě ... zdlouhavá... velké části jsou věnovány právě indiánské kultuře, což je na jednu stranu fakt zajímavé, ale na druhou stranu extrémně zdržující (vzhledem k tomu, že je kniha primarně o vyšetřování případu, který mě ale - bohužel - vůbec nezaujal).

Hlavní hrdinka je hrozná, opravdu mě nebaví - a není to tím, že je z jiné kultury, je totiž strašně "dokonalá" (profesionálně sportuje, studuje medicínu, umí vařit dokonalý perník a pálí jí to, i když čtenaři nechápou souvislosti...). Vztah s tím "Jamieim" (?) je za mě nedobře zpracovaný - nulová chemie, divné konverzace, změny chování lusknutím prstu..., ale to odpouštím, protože to (opět) nebyl primární význam knihy. A bohužel mě vedlejší postavy nezajímaly už vůbec...všichni - doslova všichni... se chovaly jako pitomci... anebo umíraly jako na běžícím páse. Chvilkami lákali i na nějaké to "nadpřirozeno", ale ve výsledku skutek utek.
A jelikož jsem knihu četla v rámci štafety, musím dát kredit Anastasii, která knihu velmi výstižně popsala jako "indiánský Riverdale" a já s tím naneštěstí musím souhlasit - je to výstižné a trefné.

Normálně bych teda řekla, že velmi akční konec tu zdlouhavost napravil...ale opak je pravdou...v konečném důsledku jsem stránky hromadně přeskakovala...škoda.

28.05.2024 2 z 5

Hráč v pokušení Hráč v pokušení Jennifer L. Armentrout

Žhavá oddechová knížka o muži, jehož jediná vlastnost je sexy tělo a penízky a té "zrzce".

Bylo to lepší než jednička? Ano. Mělo to trochu lepší a komplikovanější děj? Ano. Má to zajímavější - leč stejně klišé - zápletku? Ano. Má to postavy, které byste nejraději profackovali, ale zároveň jim fandíte? Ano. Je to mnohem víc erotické než jednička? Ano. Přečetla bych si to někdy znovu? Pravděpodobně ne...

Nechápu, jak je to možné, ale autorce se tam podařilo nacpat docela dost zajímavých příběhových linek (včetně náhledu do minulosti atd.) a ani postavy nejsou tak neskutečně plytké jako právě v jedničce (a to má kniha lehce přes 200 stránek).

Jediné, co bych vytkla, je to "sportovní prostředí", které mi tam prostě a jednoduše chybělo. Když si vzpomenu sama na sebe ...a jak jsem nadávala na Zapatu...trochu se stydím, protože ona tam z toho sportu dává 1000x víc (tady bylo jenom to, že běhá a že má sexy tělo) a to je škoda. Např...kdyby tam místo tohoto typu klubu na začátku byl nějaký klasický a zbytečně nás neteasovali na BDSM, které tam teda jako "nebylo", ale ty pasáže by věnovali třeba utkání, zranění, reálnému tréninku atd., hned by to vypadalo lépe (jinak je nasnadě otázka...proč to byl vlastně sportovec a ne třeba manažer nebo it-maniak?).

Budu se opakovat, ale kniha by zasloužila třeba 50-100 stránek navíc a pak by byla excelentní, protože ano, je to prostý, přímý a jednoduchý erotický román...a to mi ke spokojenosti stačí. Neočekávám víc a ani míň.

Jo a ten konec...nebyla jsem si jistá, jestli se mi líbil nebo ne...to ale posuďte sami.

07.05.2024 3 z 5

Noční ptáčata Noční ptáčata Kate J. Armstrong

Příběh tří dívek, které pracují jako magická ptáčata ve světě, ve kterém vládne magická prohibice a církev...

Tak jo, já nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou napíšu, že tohle opravdu nebyl můj šátek kávy...nevím, jestli je to tím, že mi nesedly postavy, to, že se střídaly, nebo to, že jsem vůbec nepochopila celý ten svět ani jeho smysl.
Kniha obsahuje hodně složité politiky, propletených vztahů apod., které jsou na vás prostě hozeny a "poraďte si" a ve většině případů vám zůstanou pouze nezodpovězené otázky, které ano, mohou být vysvětleny v dalším díle, ale jelikož já se na něj rozhodně nechystám, je tohle čisté zklamání.

Kniha je aspoň ze začátku psána strašně "jednoduše" a věty typu: "X se usmál (tečka), pokýval hlavou a uklonil se (tečka)" nejsou výjimkou a pokud něco takového čtete po např. Čtvrtém křidlu, irituje vás to, ať chcete nebo ne. V druhé půlce se to trošku zlepší (nebo si na to zvyknete) a kniha začne uhánět takovým tempem, že jí to prostě a jednoduše škodí a nedává tak absolutně žádný prostor pro prožití nějakých zvratů... a to je prostě škoda.
Navíc nelogické chovaní postav tomu moc nepomáhá.

Asi pokud nečekáte nic světoborného, tak si to asi přečtěte...ale já bych do toho už znovu nešla, nepřijde mi to dost dobré na to, abych tím ztrácela svůh drahocenný čas.

Co ale musím opravdu ocenit, je absolutně skvělá obálka. Adélka S. se překonává jeden obrázek je hezčí než ten druhý.

22.04.2024 2 z 5

Ex v éteru Ex v éteru Rachel Lynn Solomon

Co se stane, když si vymyslíte novou rozhlasovou show, ale má to jednu podmínku...musíte v ní spolupracovat s mužem, jenž má sexy předloklí, ale bytostně ho nesnášíte...

Tohle bylo tak strašně...průměrné. Neříkám, že to bylo špatné, napsané to totiž bylo hezky, sem tam jsem se i zasmála, ale v konečném důsledku to byla strašná nuda. Námět celé té show stál za mě "za prd" a upřímně bych takovou show nikdy neposlouchala (možná je to tím, že nejsem cílovka? možná? - radio ale v práci a v autě poslouchám každý den - takže bych teoreticky měla být cílovka - teoreticky).

Nemůžu ani říct, že bych byla z postav nadšená. Hrdinka se na svůj věk opravdu nechovala, Dominik, byť na začátku působil dobře, mě svým přehnaně emocionálním jednáním zklamal, a ostatní postavy prostě nebyly...a pokud ano, takže byly strašně generické ("hetero sis white" šéf, indická kamarádka, bisexuální kolegyně...)

Nejvíc zklamaná jsem však byla z třetího partu (aneb umělé drama), v němž jsem chvílemi myslela, že tu knihu snad vyhodím z okna. Bylo to prostě špatné - přehnaně zdramatizované - a ten úplný konec byl extrémně divně nereálný a rozhodně jsem nic necítila.

Je to škoda, obálka (včetně názvu knihy) je totiž dobrá a na první pohled vcelku lákavá.

21.03.2024 2 z 5

Dýchej za mě Dýchej za mě Eva Střihavková

Kniha podle skutečných událostí o sestře nadané malířky, která by pro ni obětovala svůj život.

Asi bych začala tím, že kdyby ta kniha byla z roku, ve kterém se odehrává (1914+), je dokonalým příkladem své doby...tedy pomalá a neintimní, ale na to, že vznikla v roce 2023, postrádá "temperament", důraz na emoce nebo nejaký ten dějový spád...ale POKUD bylo účelem knihy se co nejvíce přiblížit dobovému narativu, pak smekám a zaslouží si jednoznačně 5/5 .

Bohužel ale ze současného hlediska musím konstatovat, že chemie mezi postavami nefunguje...věřím, že muselo byt hrozně těžké vytvořit knihu o ženě, jejíž sestra je vlastně hlavní hrdinkou příběhu, ale Milada byla prostě hrozná, extrémně náladová a vztahovačná, ale zároveň extrémně naivní, hloupá...trochu jako deníkové záznamy, jichž polovinu někdy časem zničil.

Pak je tu to sesterské pouto, na kterém má být vybudovaná celá kniha, ale za mě prostě nefunguje (možná je to tím, že nemám sestru). Všechno je totiž založeno spíše na tom, že Milada je moc hodná a v tom "pouto/lásku" moc nevidím. Dále bych pak chtěla vytknout ty její kamarádky, které byly prostě...prostě byly (tečka) a nakonec ty milostné vztahy, které byly tak strašně povrchní a neexistující, že jsem se vlastně nic nedozvěděla a z toho jsem byla asi zklamaná nejvíce.

Plusové body dostavá to intimní nastínení života obyčejných lidí, protože to bylo fakt hrozné, ale skvěle zachycené a sepsané.

Je tam spousta takových menších nelogičností nebo se kolikrát vynechávají důležité informace bez nichž je pak čtenář akorat zmaten. A já to i celkem chápu...protože oživit obraz někoho, kdo je dějinami takto "pohlcen", je vskutku težké.

Já se moc omlouvám, ale hrozně mi to připomínalo knihy, které mě nutili číst na vysoké a ke kterým si vybudovala menší odpor. Takže se za kritiku omlouvám.

Prosím, komu se to líbilo a četl to, klidně mi napište proč, budu za to ráda.

16.03.2024 3 z 5

Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Ta druhá Belle je příběh o té druhé Belle, aneb dívce, která je vlastně sestrou té námi známé Belly a která, byť pro svět neexistuje, si také zaslouží štěstí. ...

Kterou knihou bych měla vykopnout březen - měsíc knih, než knihou, co je tak útlá, že o tom, že je kniha, můžeme polemizovat?

Co musím konstatovat (a na čem myslím, že se shodneme) je, že je to "méně", než jsem čekala, a když říkám méně, myslím tím 1. méně erotiky, 2. napětí, 3. děje, 4. příběhu a kdo ví, co ještě, protože knížka je to tak útlá, že se jedná spíše o povídkovou fanfikci, než o plnohodnotný příběh (tím samozřejmě neurážím retellingy, které ze srdce miluji). Prostě jsem tím chtěla říct, že by to chtělo být delší a propracovanější...ale jinak je to velmi zajímavé.

Trochu mě mrzí to budování vztahu, které bylo "enemies - it´s you - lovers" během prakticky jedné věty. Je to škoda, čekala jsem tam toho trochu víc.

Z pozitivní stránky se mi líbí to množství násilí (tohle znělo divně), skvělý epilog a také to, že tu máme příběh, v němž je hlavní hrdina Gaston.

16.03.2024 2 z 5

Princ Princ Devney Perry

Od sexy motorkářů a nebezpečných žhavých borců jsme se už dávno odklonili k hercům/policajtům...no a mně je to vlastně asi jedno.
Prostě průměrná romantická klišoidní záležitost, z níž si za pár dni nebudete pamatovat vůbec nic...natož děj nebo jména postav.

Já bych to shrnula tak, že solidní průměr se sympatickými postavami a docela plynulým dějem, lepší neź trojka, horší než dvojka.

30.12.2023 3 z 5

Trnitá kletba Trnitá kletba Anežka Kočová

Vítejte ve svetě Plantae, ve světe, kde žijí Floristé, kteří pouhou silou vůle ovládají své spřízněné květiny...

Hned na úvod musím říct, že ačkoli jsem se přistihla, že čas od času mi myšlenky ulítávají k obědu, je ta kniha absolutně skvělá. Ten svět je neskutečně zajímavý a nabízí tolik možností. Všechny ty mýty, legendy, pohádky, historie a celá Flóra je vskutku fascinujicí a velmi detailně zpracovaná, opravdu klobouk dolů a už se moc teším, jak s Convallarií prozkoumáme další časti tohoto světa...

Taky musím ocenit, že hrdinka není přesílená badass girl, ale že je právě (v rozumných mezích) nešikovná a že naopak potřebuje pomoc, ono totiž přesně tady toto nám ukazuje, že není špatně si říct o pomoc a že člověk nemusí vždy všechno dělat sám (snad se to do budoucna nezmění)...ačkoli...mít za spřízněnou květinu konvalinku...to už trochu badass je, takže prosím...chci nějakou dobře krutou otravu.

Chemie mezi postavami je vskutku zajimavě nastíněná, a když jsou postavy spolu, je radost to číst...trochu mě však mrzí věk hrdinů, protože 18+ postavy už automaticky evokují 18+ publikum (NA), což tady tak úplně není, ale to opět neznamená, že se to dalším dílem nemůže nezměnit....a já pevně věřím, že změní.

Celá ta kniha je svým tématem květin originální, a dokonce nese i velmi zajímavé poselství a nápad. Človek a vztah k přírodě? Rasismus? Disktiminace? Utlačování? Genderová nerovnost? Náboženství? Týrání? Násilí? ...to všechno tam je a z většiny vám tiká levé oko a vzadu v hlavě bliká kontrolka.

...Protože ten konec? Wau. Otevřená pusa a potřeba-nutnost dalšího dílu.

19.12.2023

Kdekoliv Kdekoliv Sarah Sprinz

Neurazí, nenadchne a v budoucnosti nebude vyčnívat. Trochu nadprůměrná - smutně melancholická - knížka, která řeší vážné téma s lekhostí a grácií v pěkné deštivé skotské (střední/vysoké?) škole pro extrémně bohaté a vytříbené studenty s průměrnými - avšak nezapamatovatelnými a nevyčnívajícími - postavami (vzhledem k tomu, že je kniha založená právě na postavách, je to celkem škoda).

Knihu bych směle a bez skrupulí zažadila do top YA německých dívčích knih, hned vedle Laury Kneidel, Biancy Iosivoni nebo Mony Kasten.

26.06.2023 4 z 5

Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

Obyčejná eroricko-romantická částečně pohádková kniha z "mafiánského" prostředí s tématem pravé a nekonečné lásky, která má všechny potřebné atributy, aby do tohoto žánru pasovala: 1. dokonalá a chápavá hlavní hrdinka, 2. svalnatý muž s těžkou minulostí, který kvůli dívce zahodí celý svůj minulý život, 3. alespoň jedna falešná smrt, 4. hodně divných neprokreslených záporáků, kteří jsou zlí, jenom aby byli zlí, 5. všichni chlapi jsou neskutečně prachatí, auta, baráky..., 6. všechny spory se v konečném důsledku vyřeší strašně rychle, 7. minimálně jeden totální zvrat, který je vlastně divný, a 8. dobře napsané sexuální (BDSM) scény...

20.06.2023 2 z 5

Touha Touha Tracy Wolff

"A to jsem si myslela, že na Aljašce bude pekelná nuda."

Dobře tedy, asi proč ne, očekávání bylo splněno, tesáků a drápů bylo nabaženo.
Příbeh je docela svižný, má pointu, děj i konečně vyústění, je tam obstojná romantika, akce, představení nového dark-academy světa, trochu i toho humoru a ke konci velmi nabitá akce + menší krimi zápletka, postavy jsou taky celkem fajn (nebo aspoň nejsou až tak moc na facku).
Chvilkama mě to nudilo, ale většinou mě dokázalo vtáhnout do děje, za což většinou můžou trochu brutálnější scény. Názvy kapitol jsou vtipné a sarkastické a v některých případech dobře vystihují celou kapitolu a také si velmi cením originálního vysvětlení světla, zrcadel, pití krve atd...Grace mohla být ještě trochu zvědavějsí a bohužel ta část, v níž by se měla snažit pochopit čarodějnice, draky, vlkodlaky, upíry atd., je trochu upozaděna v prospěch Jaxona. No možná v dalším díle...

Také mě trochu zklamalo, že bylo hned v obsahu prozrazeno, co je Jaxon zač, protoze nám to půlka knihy spíš jen lehce naznačovala a odhaleni pak bylo takové ...no trochu fópá a trochu vlastně...nijaké. Ale ono to asi v konečném důsledku nevadí, přece jen, popisek nalákal na téma stmívání, takže...

08.06.2023 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Mně dojem z průměrné - na pozdější tvorbu Colleen až podprůměrné - romantiky kazil velmi, ale velmi špatný překlad (asi přejdu nepovedené skloňování cizích jmen končících na Y nebo E, pár kostrbatých frazí nebo létajicí predložky, ale říct že políbil kotníky na rukou...to už je překladatelské "fópá").

Jinak kniha asi dobrý, přináší nový - nečernobílý - pohled na milostné trojúhelníky a lásku, který se v poslední třetině změní na salvu klišoidních a bohužel cringodních pohnutek, které mě za srdce bohužel moc nechytly.
(Stále si ale stojím za tím, že Colleen je hvězda mezi romantickými spisovatelkami.)

05.06.2023 3 z 5

Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

Tak tady bych, prosím pěkně, pomalu zatáhla za ruční brzdu a zamyslela se nad pointou celé série, protože co si budeme - a já opravdu nechci být hnusná - tady je sice (a to oproti předchozím dvou knihám) mnohem více akce, bojů, krve, politických tahů, a vlastně i toho celkem dobře napsaného napětí, atd., ale bohužel to začíná trpět telenovelsko-cimrmanovskou "já nejsem tvůj otec, jsem tvá matka" zápletkou + marvelovským přesílením hlavní hrdinky, jejíž moc je napříč knihou dost nevyrovnaná - v jednu chvíli je schopna na dálku několika metrů lámat vazy a vzápětí tupě stojí, nechá se chytit nebo zmateně kouká na šípy nebo na zraněné přátele. Ale naneštěstí si svou otravnost zachovala i v této knize.

Někdy je lepší držet se zásady "všeho moc škodí" a tady se to pomalu začíná vyplňovat. Ačkoli máme stále jednu - max. dvě dějové linky - jsou tak strašně zamotané, překombinované a zbytečně složité, že se v tom už nemůže nikdo vyznat, stejně jako množství nových nebo povýšených hlavních postav, které se každým dílem neúměrně zvyšuje, a množství intrik, plotwsitů, více zvraceného sexu (který už není ani zajímavý, je prostě jen trapně nechutný a jeden z nich je opravdu příšerně ale příšerně napsaný - jak kdyby autorka sama nevěděla, jestli chce do něčeho takového zabrušovat, a tak to je nakousla, přičemž výsledný produkt je akorát divný) apod. se objevuje tak často, že kniha pak ztrácí své kouzlo a stává se pomalu ale jistě tak nudnou, až nakonec zničí sama sebe a pohřbí dobře rozjedou sérii.

RADA na závěr: Opravdu si před čtením tohoto čtvrtého dílu přečtěte vedlejší příběh Ve stínu popela, pomůže to.

26.05.2023 3 z 5

Princezna Princezna Devney Perry

A éra sexy motorkářů definitivně končí....přesunuli jsme se do fáze sexy policistů nebo herců...ovšem sexy rozruch, lehké strniště, líbatelné rty, skvělé vlasy, svalnatá hruď, vyrýsované svaly a sexy "véčko" nám tu zůstávají...stejně jako tak nějak zvláštně táhnoucí se děj plný tajemství, psychických traumat z dětství a podobně.
Za mě je tento díl asi nejslabší, postavy se chvilemi chovají vcelku iracionálně a divně. Jestli jsem říkala, že předchozí díly byly jako pohádka pro dospělé...toto je její přímou definicí...definicí popelky, která nevyrůstá v prostředí zlých sester, ale motorkářského klubu.

30.03.2023 3 z 5

Až se zase usmíříme Až se zase usmíříme Bianca Iosivoni

Ačkoli to není úplně nejstandardnější zamilované téma a trochu vám tam vzadu bliká červená kontrolka (a zvlášť když slyšíte, že hrdinka trpí amnésií), moc příjemně se to čte. Postavy jsou dobře zpracované, zejména pak rozpolcená a zmatená hlavní hrdinka a její velmi všímavý a ohleduplný starší bráška Keith (ale co si budeme: po prvním sexu už mi ta její nenávist také trochu začala lézt krkem).
Jediné, co mě trochu mrzí a zároveň i důvod, proč nedávám 5*, je, že konec (cca od části s tím hřbitovem) je neskutečně zrychlený a díky tomu si čtenář nemá moc šancí užít, resp. pořádně prožít, daný plotwist. Poté, co se odhalí skutečná pravda, máme asi kapitolu, abychom přijali, že je všechno tak a konec. Vlastně to celé vyvrcholilo doslova v jednom odstavci v samém závěru knihy. K dokonalosti by to chtělo ubrat nenávisti z prostředku knihy a přidat pár emočně vypjatých chvilek.

13.02.2023 4 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Od knihy jsem toho všeho všudy moc neočávala, avšak velmi mě zaujalo téma "moderního Olympu" a taky (co si budeme) sexy obálka. Z prapůvodní řecké legendy o zvrácené lásce si kniha odnesla prakticky jenom jména hlavních postav, to, že má Per ráda kytky a že kápo všech káp je Zeus. A díky nízkému očekávání, nejsem zklamaná. Je to čistý průměr, nic víc, nic míň. Není to kdovíjak hluboké (ale to se ani od erotických románu neočekává), ale nabízí to velké množství témat a na konci má člověk mnoho otázek o tom, jak to vlastně všechno funguje, ale odpovědí se nedočká - možná pokud by byl další díl? Ne, asi raději ne.
A teď ty samotné erotické scény...no, je to všechno strašně zbrklé, urychlené a prostě "přejíždění žaludem po poštěváčku" už mám dost, děkuji pěkně.
Posledních pár stran má dobrý spád a konečně jsem se pořádně začetla (škoda, že je toho jenom tak málo).

20.12.2022 3 z 5