jahlina jahlina komentáře u knih

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Měla jsem trochu problém, protože jsem tuhle knížku začala číst po Haně od Mornštajnové, a tak mi ten první příběh přišel dost přitažený za vlasy. Ale nakonec se mi líbil asi nejvíc. Jedná se o nenáročné čtení, s kterého dýchá atmosféra amerických vánočních filmů. O Vánocích je prostě možné všechno, protože je to čas zázraků.

17.11.2017 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nemám slov. Kniha mě chytila a už nepustila. Napsané velmi čtivě. Emoce mnou cloumali - smutek, vztek, lítost... Oceňuji odlehčený závěr.

05.11.2017 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Sedl mi styl vyprávění, opravdu jsem byla napnutá, jak to nakonec bylo. Konec jako u Bábovek takový neukončený, ale nemám s tím problém. Každopádně jsem si čtení užila.

29.10.2017 5 z 5

Žhavý hrob Žhavý hrob Yrsa Sigurðardóttir

Napínavý příběh čtivě napsaný. Hlavní postava právnička Tóra zase neměla lehkou práci, ale nakonec pravda vyšla najevo.

25.10.2017 4 z 5

Dívky nalehko Dívky nalehko Iva Procházková

Ze začátku jsem se ztrácela v postavách. Ale, jak jsem se chytla, tak už to bylo dobrý. Kdo je pachatel jsem netušila. Podezřelých bylo dostatek a jejich okruh se dle zjištěných okolností měnil.

18.10.2017 4 z 5

Dobré duše Dobré duše Irena Obermannová

Je to místy humorné čtení, které se zhruba od poloviny stává celkem napínavé nedovolující se odtrhnout…Za mě tedy spokojenost. Rozhodně jsem se nenudila. Vývoj osobnosti hlavní hrdinky mě bavil a některé trochu možná za vlasy přitažené okolnosti vyšetřování mě nerušily.

30.09.2017 4 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Čtivě napsaná povídka, zajímavé rozuzlení, které vlastně definitivní vysvětlení nedává. Věřím, že filmové zpracování by mohlo přinést mrazení v zádech. Ale knížce se to nepodařilo. Asi nemám tak bujnou fantazii a nebo by to muselo být trochu delší.

28.09.2017 4 z 5

Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Četlo se dobře, ale čekala jsem víc. Závěr mohl být asi trochu víc vygradovaný. Nicméně se nebudu bránit zkusit ještě něco dalšího od této autorky.

26.09.2017 4 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Knížka se mi četla celkem dobře. Nesympatizovala jsem s žádnou z postav. Je zde skvěle vykreslená sourozenecká rivalita, snaha se zalíbit v očích rodiče, která přetrvává až do dospělosti.

23.09.2017 4 z 5

Bláto a mršiny Bláto a mršiny Ann Granger

Nečetlo se špatně, chvílemi jsem, ale měla pocit, že to vůbec neodsejpá. Rozuzlení také nebylo moc překvapivé.

14.09.2017 3 z 5

Bůh v renaultu Bůh v renaultu Michal Viewegh

Souhlasím s předchozími komentáři, že se Vieweghovi vrací jeho smysl pro humor a nadhled. Ačkoliv z povídek dýchá i smutek. U některých jsem až pojala podezření, zda nejsou ze šuplíku psané dříve.

01.09.2017 4 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Knížka se mi líbila moc. A už se těším na další. Dobrá zápletka, jiskření mezi hlavními protagonisty a zajímavé vyústění případu, to vše dělalo knížku velmi čtivou.

29.08.2017 5 z 5

Zasněžená svatba Zasněžená svatba Abby Clements

Miluji tenhle typ příběhů, kterými si proložím svůj obvyklý krimi žánr. Skvělé odpočinkové čtení. Jednu hvězdu sundavám za překlepy a úplný závěr jsem úplně nepochopila. Jinak jsem si to užila.

25.08.2017 4 z 5

Deníček prince George Deníček prince George Clare Bennett

Nenáročné čtení. Jedná se o fiktivní deníček prince George, vykreslující britskou kralovskou rodinu jako bláznivou rodinku, která si potrpí na černý humor,miluje nekonečné seriály a jako rodina drží při sobě.

21.08.2017 3 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Když jsem se přenesla přes prvních asi 40 stran a zorientovala se, kdo je kdo, tak už jsem se jen těžko odtrhávala. Čtivě napsáno s překvapivým rozuzlením.

18.08.2017 5 z 5

Andělé všedního dne Andělé všedního dne Michal Viewegh

Četla jsem teď podruhé, protože jsem se nemohla upomenout, o čem to vlastně bylo. A řekla bych, že s odstupem skoro deseti let hodnotím mnohem pozitivněji. Knížka mi vysloveně sedla a jsem ráda, že jsem se k ní vrátila. Trochu smutná a přitom tak skutečná. A to podotýkám, na anděly nevěřím.

10.08.2017 3 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Osvěžující a vtipné čtení, místy až praštěné. Určitě se k aristokratce vrátím v dalších pokračováních...

28.07.2017 4 z 5

Moje cesta za Scarlett Moje cesta za Scarlett Klára A. Samková

Čtivé čtení, které láká k navštívení tamního kraje. Vyprávění drobných mnohdy úsměvných příhod z cest se střídá s postřehy a komentáři na život v současné Americe, které se prolínají do minulosti do časů války Jih proti Severu. A v neposlední řadě je knížka o splnění dětského snu.

20.07.2017 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Tenhle thriller řadím mezi ty opravdu dobré. Četlo se mi to lehce, dobře zvolené prostředí, kde se děj odehrával, dodával příběhu tu správnou ponurou atmosféru. Některé dějové linky dosáhly opravdu zajímavého rozuzlení. Přitom konec zůstal částečně otevřený pro další pokračování.

17.07.2017 5 z 5

Děvče na ocet Děvče na ocet Anne Tyler

Knížku jsem si vybrala kvůli výzvě, hodí se do kategorie Kniha od autora oceněného Pulitzerovou cenou. A jsem mile překvapená. Jedná se o čtivé dílko s kapkou ironie a nadsázky a se šťastným koncem. Četla jsem jedním dechem. Asi se poohlédnu po dalších knížkách od této autorky.

13.07.2017 4 z 5