JancaMia komentáře u knih
Velice zajímavá literatura faktu. Je super že se ukazují obě strany přeživší i diktátoři. Jak celý mechanismus fungoval . Rozhodně ale nedoporučuji čtenářům kteří mají slabší nervy, místy je to opravdu pro otrlé .
Půjčeno z knihovny, kniha velice povedená u fotek některých pochoutek jsem je najednou po xy letech cítila na jazyku . Pečlivě provedená encyklopedie na výlet do ranného dětství.
Půjčeno z knihovny,
první část knihy mi připomínala styl psaní Poncarové nebo Lednické. Druhá část unylá o ničem. Za mě průměr.
Předposlední od mojí oblíbené autorky, autorce se v několika posledních knihách zalíbila první republika , snad za to může její oblíbená "Malomocná" od polské autorky . Nicméně mám radši autorčina předchozí dílka. Musím však konstatovat že bylo příjemné sledovat osudy rodiny od roku 1926 až do roku 1945 . Těším se na Bukůvky . Půjčeno z knihovny (už abych měla svoji vlastní) .
Autorka v knize popisuje situace které mi jsou osobně velice známé aneb sebeironický pohled do života uhoněné matky. Chvílemi se u knihy nekontrolovatelně tlemíte, potom problikne hlavou "jako u nás doma".
Nedokážu si představit tu Josefovu trýzeň, skvěle napsaný psychologický román.
Ach jo, když pominu fakt že se jedná o pohádkovou knížku pro velký holky . Jednak se nemohu zbavit neustále se opakujících klišé a druhak kterak puťka domácí začala být tvrdá business lady. I když přiznávám konečně se po starší době objevil model postarší ženy a ne jako vždy předtím mladá okolotřicítka (průměrný věk hrdinky 20 - 32 let), ovšem právní modely naprosto mimo , ach jo ...
Neskutečné hrůzy očima třináctiletého děvčátka, přečteno během dvou dnů. Věcné, stručné, silné.
Osvětim tentokráte pohledem anglického zajatého vojáka. Jiný úhel hrůzného místa. Myslím si že kdo nezažil, nemá právo soudit .. Všichni ti lidé zažívali šílené tragédie ... ano nejhůře se měli židé, ale ostatní na tom nebyly o mnoho lépe ..
Psychologická sonda že života dvou žen, Katka nastavila zrcadlo (měním svůj život). Těším se na další autorciny knihy.
Další moc milé nález v knihobudce. Takové typicky české pohlazení po duši.
Poměrně děsivá kniha, na dobu kdy a kým byla napsaná a co mapuje.
Nález v knihobudce, jsem milovník této literatury. Na této knize je zajímavé to že je psaná pohledem vězňů i veznitelu.
Knihu mnel v 90. letech pujcenou starší bratr, na tajno když nebyl doma byla jsem v ní ponorena. Minulý týden na mě vykoukla v knihobudce, už ji nedám!!!
Prvorepublikova romance se všemi atributy, nález v knihobudce
Jedna z autorcinych ranejsich knih, příběh je velice ctivy, jen mám dojem ze by se dalo jít více do hloubky , klouze příliš po povrchu. Nicméně zajímavé zachycení žárlivosti a jak to muže dopadnout.
Autorčina prvotina Violka mě okouzlila, opuštěný dům jsem dostala od maminky k narozeninám (společně se šesti dalšími bestsellery ). Kniha mě velmi potěšila bylo to takové hořkosladké pohlazení , přečteno bylo během tří dnů.
životopis jsem v roce 2009 sháněla po všech čertech nakonec jsem ho sehnala a zhltla během tří dnů , zajímavý pohled na spisovatelův život
Knihu jsem dostala k narozeninám, přečetla jsem ji během dvou dnů. Téma koncentračních táborů je mi blízké ( někdo z mojí rodiny tam zůstal), komando Puff bylo zajímavé téma, nicméně na knize je fajn že popisuje i skutečný život v táboře . Myslím si že konec knihy mohl být více rozepsaný .