JancaMia komentáře u knih
Blanka, ač narozena se zlatou lžičkou rozhodně neměla jednoduchý život v průběhu času a časovou osou nastolení diktaturu. Obdivuji houževnatost a zápal pro cyklistiku, rozumím chtici být s určitým mužem. Rozhodně poutavá kniha, jen to chce se vcítit.
Syrovost autorky kompozičně vyvažuje celé dílo , řekla bych že kniha nám ukazuje to že podprahově žena v koloběhu času měnící se názory na různé soudobé moderní pravdy .
Pohledy na sexualitu pohlaví, koloběh života a smrti a nesmrtelná pojitost bytí a nebytí formou jídla . Troufám si říct že autorka má asi hodně odžito a z toho pramení tak bravurně psané knihy které se s ničím nemažou a ukazují život takový jaký je a je jen na nás .. jak moc máme načteno a odžito .. abychom to mohly plnými doušky vdechovat ...
Ty bláho, otevřela jsem první stránku a knížku jsem musela přečíst na jeden zátah, veselá červená knihovna, určitě se časem budu zásobit dalším kouskem do sbírky.
Tenhle kousek byl ve výprodeji za 29,- ( já jsem použila pracovní benefity , kterými lze tamtéž také platit ) .
Klobouk dolů , krásně napsaný román o tom když někoho ztratíte a jak je těžké se s tím vyrovnat ...
Pohlazení po duši, které patří do zlatého fondu českých knih.
Krásná pohádka pro velké holky , začnete číst a knížka vás nepustí a je to napínavý a zamilovaný až do konce .
Lanczovka i po letech , oceňuji že autorka "poslední dobou" píše pro "starší" a jsem ráda že toto je v pořadí už páta kniha pro nás dříve narozené, které jsem coby náctileté hltaly její dřívější romány ..
Děj má spád a krásně se kniha čte ... červená knihovna klasické české autorky , co více dodat ..
od detektivek z dostihového prostředí od pana Francise se není možné odtrhnout ... čtete jedním dechem a chvílemi máte pocit že Vy jste hlavní hrdina knížky ... občas jsem měla pocit jak je to hrozně nespravedlivé když je všechno jinak ... ale naštěstí vše dobře dopadne ... jako v každé správné pohádce :)
Humorné povídky ze života, někde se pousmějete u jiné hýkáte smíchy .. a u další si říkáte "proboha, to je jako u nás doma!!" :)
Knížka po které sáhnu vždy když se chci rychle pobavit anebo si spravit náladu :)
Velký bratr Tě vidí ... a neschováš se před ním ... krutá socializační novela v Orwellovském autentickém stylu ..
Dalsi skvela kniha od oblibene autorky. Dite v klestich dospelich kteri si stoji pouze za svou vlastni pravdou. Pujceno z knihovny.
Téměř osmnáct let manželského života, se vším co s ním souvisí do nejhlubšího nitra ..
Půjčeno z knihovny.
Zajímavý počin o osudu opuštěné ženy. která by chtěla navázat na minulost, nicméně přítomnost jí umožňuje něco mnohem jiného s čím vůbec nepočítala .
Neurazilo, nenadchlo.
Katka kdysi krásná inteligentní holka, několik desetiletí nepolepšitelná narkomanka. O tom proč není možné jít na detox (psychický i fyzický stav). Nedávno jsem jí potkala na národní třídě , vypadá jako podvyživená osmdesátiletá babička (nicméně svůj život si zničila sama). Půjčeno z knihovny.
Drsná beznadějná depresivní kniha o tom jaká dokáže být pěstounská péče a jak to někdy může dopadnout, autentičnost do samého nitra autorky .. těším se až se mi do rukou dostane indiánský běh ... smekám před paní Boučkovou co si musela prožít, je to pořádně silné kafe
Půjčeno z knihovny. O dvou ženách z jednoho rodu, starší vzpomíná a mladší nadšeně poslouchá . Každá z žen má svůj příběh který nebyl nijak lehký.