JancaMia JancaMia komentáře u knih

Prokletí brněnských řeholníků Prokletí brněnských řeholníků Vlastimil Vondruška

Historické romány od paní Vaňkové miluju, tak jsem zkusila i pana Vondrušku a jsem velice mile překvapená .

09.11.2022 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Na to, jaké bylo okolo knihy haló, musím říct že moje pocity jsou smíšené řemeslné je kniha napsaná velice dobře, nicméně na první dojem působí prvoplanove, povrchně, afektovane. Byt mi o deset let méně asi budu nadšená, takhle slabej průměr.

20.07.2022 3 z 5

Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Silný roman o ženách, matce a dceru které se k sobě snažili najít cestu, určitá syrovost nebyla na škodu.

25.05.2022 4 z 5

Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

Jednoduchá jednohubka, nenadchne neurazí . Romantické útěky jsou uplně jiný level.

28.04.2022 3 z 5

Tak tady jsou ty slíbené  recepty na  cukety, paní Ehmová Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová Jana Štěpánková

Tohle bylo cuketove pohlazeni po duši .

07.03.2022 5 z 5

Sběrná kniha Sběrná kniha Pavel Kosatík

Po knize jsem toužila 5 let, konečně se ke mě dostala za symbolických 20,- , jako jsem s chutí četla životopis syna, tak i životopis paní režisérky formou rozhovoru a krásně se to četlo ... jen mě mrzelo že místy pan Kosatík až příliš tlačil na sílu to knize ubíralo na intenzitě zpovědi. Celá knížka je krásně řemeslně zpracovaná , přehledné kapitoly o určitém tématu, krásný papír, krásné fotky .. až by se dalo říct malý knižní poklad který jde tak do hloubky že upozorňuje na další zajímavé knihy ... ať už jde o klasiku, moderní autory, literární počiny "svěřenců" apod.

25.01.2022 5 z 5

Hledám manžela…děti vítány Hledám manžela…děti vítány Alena Jakoubková

Další pohádka pro velký holky , co se slupne jako malina . Bavilo od začátku do konce .

09.12.2021 4 z 5

Život udeří, kam se mu zachce Život udeří, kam se mu zachce Petra Hülsmann

Druhá kniha autorky opět jsem hltala a opět jsem nadšena a těším se na další .

20.10.2021 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Nezvykle napsaný román od mé oblíbené autorky. Knihou jsem po přečtení listovala při sledování filmu. Líbily se mi dvě dějové linky . Těším se na další .

16.09.2021 4 z 5

Slabikář Slabikář Jiří Žáček

Dneska s touhle zásadní knizkou přišla dcera ze školy a pořad listuje a čte co už umí :)

10.02.2021 5 z 5

Herečka Herečka Magda Váňová

Autorka opět nezklamala, kniha se četla sama

25.12.2020 5 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Citlivá sonda do života jedné rodiny na malém městě ve vyhlášené hospodě a jak s nimi dokáže zamavat člověk zvenčí ... věřila jsem téměř vše

07.08.2020 3 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Syrové,hodně realistické, neurvalé citové strádání jak od rodičů tak od Kačený ..

28.06.2020 4 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Večerníček byl prima, knížku rodiče nesehnaly a moc jsem si jí přála. Minulý týden kniha objevena v knihobudce, to si nedovedete představit tu radost, co teprv až začnu číst dcerkám.

30.01.2020 5 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Krásný příběh popsaný ve dvou dílech, o osudech tří žen o kterých si můžeme říct "jéje ta prožívá to co já nebo moje známá .." ..
Za mě moc příjemné čtení kde se prolíná minulost se současností ...

01.10.2019 5 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

silná kniha o jedné z nás ...

08.09.2019 5 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Moje třetí kniha od této spisovatelky a opět musím říct , krásný silný příběh a těším se na další díla...

18.08.2019 5 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Citlivě napsaná knížka o životě mladé zdravotní sestry v 70. letech ... a se všemi starostmi tehdejší doby s tím spojené ..

13.05.2019 5 z 5

Věčná Ambra 1 Věčná Ambra 1 Kathleen Winsor

Krásná klasika u které je hřích nemít jí v knihovně :)

31.03.2019 5 z 5

Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův James Oliver Curwood

Ke knize jsme se vrátila asi po dvaceti letech, Kazanovi tolik věříte a čtete jeho příběh že občas při čtení přemýšlíte o tom jaký asi dělá psí "kukuč" a jak moc je "plyšovej" na pomazlení ...

26.03.2019 5 z 5