Januli Januli komentáře u knih

Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Než jsem se pustila do čtení, tak od známých jsem slyšela, že kniha nic moc a jedna ji dokonce nedocetla. Takže jsem šla do knihy trošku s obavou, ale potěšila mě mile. Pro mě zajímavé neotřelé téma, které mě nutilo se zamyslet. Ale závěr mě nějak asi utekl a úplně do mě nezapadnul u postavy Sandry.

02.10.2024 3 z 5

Noc špatných polibků Noc špatných polibků Dagmar Digma Čechová

Za mě zatím asi nejslabší. Kniha se četla dobře, je že života, jen za pár týdnů už nebudu vědět o čem byla.

24.09.2024 3 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Nemám úplně ráda nadpřirozeno, takže jsem byla ráda za logické vysvětlení. Někteří si píší, že druhý díl by byl fajn, za mě to stačilo, každý si udělá svůj závěr a to se mi líbilo. Kniha se četla dobře a bavila mě a trošku jsem tušila.

24.09.2024 3 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

Tak jak říkala Kate, že je ještě mnoho nezodpovězených otázek ohledně případů, tak souhlasím, klidně bych brala "vysvětlení" ... Jinak příběh jako ostatní. Bavil mě a byl zajímavý.

18.09.2024 3 z 5

Statek - Strhující příběh podle skutečných událostí Statek - Strhující příběh podle skutečných událostí Ladislav Vrchovský

Téma zajímavé a zasahující do mého kraje. Určitě klobouk dolů i přes stále zasahující "události", tak pořád nové a nové odhodlání... Ale bohužel jsem se i někdy trošku u knihy trápila a do čtení se mi nechtělo.

18.09.2024 3 z 5

Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Za mě hezký příběh. Zajímavé, smutné osudy lidí. Dějové linie střídající se v časech a postavách mi vyhovovalo.

08.09.2024 3 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Pro fanoušky tohoto tématu je určitě kniha výborná. Neříkám, že není. Jen to není můj styl, takže mě přečtení trvalo trochu déle, než obvykle. Zajímavá myšlenka a vlastně mě to tak trochu děsilo, protože téma tak nějak aktuální..

29.08.2024

Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

(SPOILER) Já tomu říkám letní čtení nebo kniha na letní večery. Výborná, četla se mi dobře, bavili mě obě dějové linie ( o kapku více Věra) . Možná závěr by chtěl trochu více. Mrzí mě, že vlastně nebyla Věra "očištěná" hned. Že se Madlenka už nevrátila na místo svého dětství a " druhou" rodinou. Už se moc těším na další knihy, doufám, že budou brzy :-)

17.08.2024 4 z 5

Vaše hospodyně Vaše hospodyně Alex Hay

Mám z knihy celkem rozporuplné pocity. Vlastně nevím,jestli se mi líbila nebo ne.... Zvědavost mě teda vtáhla a nutila číst dále, ale jinak mě to moc neokouzlilo.

13.08.2024 3 z 5

Dokonalé městečko Dokonalé městečko Kateřina Karolová

Kniha mohla být skvělým dílem, bohužel dle mého špatné zpracování, jakoby autorce běžel čas a musela honem odevzdat knihu, tak závěr utnula. Vlastně jsem četla, byla už skoro na konci, bavilo mě to a šup konec, který jsem asi nepochopila. Škoda, Odbočka v lesích byla skvělá. Uvidíme, dam autorce ještě šanci.

06.08.2024 3 z 5

Dokonalé dvojče Dokonalé dvojče Sarah Bonner

(SPOILER) Začnu tím, že se kniha četla míč dobře a měla určitý spád. Za mě tedy velké překvapení, že zakřiknutá Megan zosnovala ve finále takový plán. Nevím no, úplně mi to nesedělo, i když autorka to napsala tak, že vše do sebe zapadlo. Kdo má rád takové typy knih, určitě neprohloupite když po ní sahnete:-)

05.08.2024 3 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Moc jsem se na čtení těšila a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Pravda, asi jsem velmi naivní romantická duše, ale já myslela, že třeba nějakým zázrakem Jasmína a Joachim spolu budou :-D ale i tak knížka na závěr dávala smysl a byl to hezký příběh, s prvky smutnými i reálnými. Těším se na další :-)

04.08.2024 3 z 5

Okna do pokoje Okna do pokoje Eva Tvrdá

Tři povídky, každá jiná i když vlastně všechny mají stejný základ, postavení žen v určité době. Pěkné počtení .

30.07.2024 4 z 5

Dědictví Dědictví Eva Tvrdá

Čekala jsem příběh, byly to spíše povídky, ale i tak se mi kniha líbila.

30.07.2024 4 z 5

Pavučina lstí Pavučina lstí Julie Clark

(SPOILER) Meg byla vlastně takový "Robin Hood" novodobý:-D kniha se mi četla dobře, líbila se. Autorka dokázala to v některých chvílích pěkně zamotat a následně na konci uveritelne, pochopitelně rozmotat a dávalo to smysl.

20.07.2024 3 z 5

Skok do neznáma Skok do neznáma Sandra Brown

Tak už na začátku víme, jak příběh dopadne, ale samozřejmě nějaké to drama. Tentokrát období před sto lety a prohibice, vražda, intriky a tak. Musím říct, že na mě dost postav, z kterých jsem měla tak trochu zmatek :-D ale jinak klasická Sandra Brown. Takže jo dobrý :-)

17.07.2024 3 z 5

Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Tak myslím, že autorka má lepší knihy. Za mě předvídatelné, přišel jeden "šok" věděli jste to. Přišel další "šok" a zase nic nového. Za mě bohužel průměr, který nenadchne ani nenastve.

06.07.2024 3 z 5

Pověz mi Pověz mi Anne Frasier (p)

Zase se opakuje to, že příběh jakoby u konce a pak šup ",zvrat" a akce. Více mě teda zajímala Danielova máma, než tři puberťačky. A možná trošku zklamání z vysvětlení, které vlastně bylo obyčejné. No nic, uvidíme jestli autorka ještě Reni a Danielovi dá prostor nebo je už nechá poklidně "žít" :-)

02.07.2024 3 z 5

Najdi mě Najdi mě Anne Frasier (p)

Začátek se vyvíjí docela slibně, ale když vlastně asi na 190 stránce je jakoby "hotovo" tak vy víte, že se ještě něco semele a objeví, jenže bohužel nic co by stálo pořádně za to. Nadnesené, neuvěřitelné, zbrklé. Tím bohužel knihu hodnotím průměrně. Mám půjčený i následující díl, tak dám mu šanci, když už ho mám doma.

30.06.2024 3 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Nečtu běžně, vlastně skoro vůbec tohle téma , ale příjemně mě kniha překvapila. Jsem ráda za ukončeny konec, který byl logicky vysvětlen. Postavy mě teda k srdci nepřirostly, ale určitě zkusím další knihy. Jinak autorka moc poutavě za mě popsala atmosféru, skoro jakobych tam byla :+)

27.06.2024 4 z 5