Jaruš7 komentáře u knih
Audiokniha - celá, skvělá.
Žánr, jež mě baví mě nemůže minout.
Co je proti kladnému hrdinovi hrdina jenž má rozpolcenost věrnosti ? To, že instinkty jsou v krizové situaci ty zaručeně správné.
Bojovnost ducha se cení a od nepřítele je cenou o to cennější. To pak být vyvoleným, má hodnotu pro věrnost prestižní, jenže válečný vývoj má své kličky, a tak je fajn, že jde o první díl série.
Bez vady, super.
Mysl oblažující, tudíž balzám na duši.
Citace: " Občas, když svět už spí...
Občas, když svět už spí, usednu někde stranou
pod širou klenbu hvězd, jež z hloubi nebes planou;
čekám, zda z vesmíru hlas neozve se mi.
Údery půlnoci mi marně na skráň klepou,
když dojat sleduji tu slavnost velkolepou,
kterou v tmách pořádá sám kosmos pro Zemi.
A tehdy se mi zdá, že jen má duše vnímá
ten skvostný ohňostroj, který mám před očima,
že nikdo mimo mne necítí blízkost hvězd,
že, ač jsem jenom stín, hold obloha mi vzdává,
jak bych byl její král, a že ta celá sláva
je uspořádána pouze mně na počest. "
Překladatelská paráda.
Poctivá, detektivní, vzorová klasika.
Bez zbytečných popisů, jen úderná fakta a promyšlená logika.
Padouši jsou všeho schopní a prohnaní, pro prachy je třeba ale kujónskýho fištrónu, jenž se neobejde bez zločinu. Lákavý lehce dramatický scénář podvodu je jen zástěrkou důležité likvidace přebytečných figur, než se začnou rýsovat reálné vytoužené zisky.
Policie je v klidu než povel pro hravého caparta odstartuje bleskovou akčnost.
Jen někdo se dostane do rukou zákona, to aby autor mohl dát možnost svobodě k seberealizaci.
Parádní dílko.
Čtivé, leč nelibé.
Jak moc jsem se těšila, tak moc jsem zklamaná.
Je to síla, tolik energie na zmar.
Citát co má ducha se tam ale zaskvěl :" Každá kniha je svým způsobem nebezpečná, protože když si nedáš pozor, může změnit tvé myšlení, aniž by sis toho vůbec všiml."
Jaksi se mi zobrazila v paměti stvůra z knihy "Nesnáším Pohádkov" , taky měla na konci rozeklaného jazyka další hlavičky. Taky si Gerda užila příšerek, jen což.
Zdeť , v jiném ranku je to ošklivé.
Nelámu hůl, snad mi další dílko udělá radost a na nové obživování démonů nedojde.
Luxusní audiokniha.
Bohatost v ději, v osudech a charakterech postav opět ohromí.
Snad ani zfilmování nechci vidět, určitě by to neobsáhlo všechny ty působivé a spletité zvraty v ději jenž čtenáře nadchnou, nebo zamrazí.
Jaksi mi při vzpomínce asi vytane na mysli citát od Limčovýho Joa : "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina." A že jich tam bylo jako nasetých, ale jen jeden mi dokázal vyrazit dech.
Bezvadnost, bravo.
Nedovyjádřené náznaky a s úlevou předaný post kuchařského pomocníka zkouší navodit tajemno.
Prestižní praxe v luxusním hotelu v lůně severské přírody je hodna obětí, jenže má to zádrhel, všichni jsou pod vlivem tlaku obstát v područí.
Coby inkriminovaný bonbónek současné doby, je též hrdina zraněn stejně jako kandidát na hlavu státu USA, ale tady je to průstřel ušního "lalůčku" při honu na lišku.
Zajímavá náhoda, je jediný fakt co mě zaujal.
Z kulinařiny je asi perlička pro mě - uzené máslo a jikry mořského ježka.
No, autorky hned tak nemusím.
Výpravný román z dob prohibice, film "Někdo to rád horké " se mihne v hlavě a vzrušující okamžiky oživnou.
Citace :" Pašeráci alkoholu z Karibských ostrovů, kteří se chtěli vyhnout dlouhému kotvení ve výsostných vodách, ponořili předem zaplacené zboží na přesně určených místech blízko u břehu. Cenný náklad zajistili tak, že bedny zatížili bloky soli a ty propojili bójemi. Když se sůl po třech dnech rozpustila, bóje se vynořily na hladinu a označily místa, kde na lanech visely bedny se šampaňským, koňakem, rumem nebo značkovou whiskey."
Po pár stránkách děj nabírá intenzitu a napětí do konce graduje.
Spokojenost, autora pasuju do mých Nej.
Superčtivo.
Něco, co na mě v záloze, pro vylepšení pocitu z dobré četby, čekalo pár měsíců.
Užívala jsem si ty hlášky, moudra, ty figliarské praktiky docela zblbnout soupeře a to nadobro.
Citace:
"Ale já ho chápu, být všemohoucí a muset pořád poslouchat nějaký kecy, přání a výmluvy, jsem na lidi taky ras. "
" Potřeboval jsem se mu vetřít do přízně, což půjde nejlíp tak, že se pokusím rozbít mu hubu."
Fajnovost, radost číst, bránice mě sice nebolela, ale masáž byla kvalitní.
Svět kulinářský je vskutku Něco. Jde o labužnictví a někteří musí kvůli prestiži nejen spolknout cokoli z říše přírody ale i vraždit.
Jaksi mi na obálce chybí ta bombička - delikatesa z čeledi pěvců.
Ale jisté hvězdné Michelinské kulinářské nápady jsou top.
Zjevně sestavený případ na problémových praktikách pro ziskuchtivost.
Jaksi uzené šproty jsou mi nad "Karmínové zlato".
Preference s rybím aromatem.
Autor se zodpovědně zhostil oblíbeného detektivního žánru slavného jména.
A povedlo se.
Stárnoucí dvojice se po letech, kdy se už doktor dostal do chomoutu, a přesto si při novém setkání nad případem připadají jako sokové, neb není nad možnost kochat se pohledem na půvab jenž srdce asi zláme, kdyby instinkt selhal, jsou oba opět ve svém živlu.
Důstojný protivník, důvod a styl rozřešení.
Myslím, že by sir A.C.D. nebyl rozmrzelý.
Audiokniha skvělá.
Vyšetřování smrti podivína jenž není zrovna tím nejpříjemnějším společníkem v rodinném klanu se pozoruhodně rozvíjí. Kapitán Exner má skvělý postřeh a mistrnou dedukci, a tak logicky na to přijde, ale jen díky návratu na počátek se mu vyjasní důvod.
Povedlo se, super.
Pozoruhodně zajímavé střípky z historie Pražského hradu - českého království.
Hezké - dětské leporelo.
Autorka dovede najít silné téma a zaplést zápletku tak, aby pohoda i zločiny byly lidsky vyváženy.
Čeho se její dílo dotkne má vůni po přírodě i lásku k ní. Snad proto, že nám zprostředkovává ten nevratný pohled okamžiku pohody a patřičnou dávku napětí jsou její knihy tak oblíbené.
Lidské duševní bolesti a životní předsevzetí na úkor a nepochopení jiných, jsou živnou půdou pro radikální řešení - zločiny.
Audiokniha celá skvělá.
Asi bych si ji nevybrala, jenže jako jediná dosud nevyslechnutá tam zbyla.
Audiokniha jako prskavec - překvapení, z jehož chapadel se nelze vyvléknout, a co víc, je tam pocit, že zopakováním si tu dobu našich obrozenců znovu chci probádat.
Jak by ne, vždyť co jméno to kus díla a charakteru, takže podivuhodné vyšetřování v monarchii plné vizí sociální revolty a hříšných mravů, usedlého maloměšťáctví, vírou pomýlených a vynálezy poblázněných, před vyhlášením stanného práva.
Citace:" Manifest - Mým národům. Válka Němců s Němci.
Proč odvedli mýho Lojzíka? Ať si to Vilda s FrantoPepou mezi sebou vyřídí sami, já je taky nezvu, když chci dát starý držkovou."
Je to nebývale čtivý výživný guláš se specialitkami z kuchyně i mravů.
(Švestky sušené plněné křenem, bramborové orgie, židovská půstní plněná štika, jelitnice, nakládané žáby, pečení drobní obratlovci, ...
Hltal písmenkovou polévku z hebrejské abecedy.)
Audiokniha jako zásah na smysly.
Povedlo se.
Historie v románovém provedení.
Jsou osobnosti které stojí za zviditelnění.
Galerie doby bitev a válek, jenž by měly být připomínkou, jak cenný je život bez nich.
Citace: "Vojákovi někdy za všechny služby, které položí na oltář cizím, zbyde jenom čest. A když se ji zbaví, nezbude mu už nic. "
Jak výstižné z morálního hlediska pro dnešní dobu.
Jen výběr stran má rozhodující kredit.
Bojovník tělem, srdcem i duší.
Čtivé, další díl v očekávání.
Čtivá cenná životní zpověď.
A tak šel čas, z naivních představ do brutálního skutečna.
Jako scénář pro zmapování jiných pohledů na porevoluční vývoj.
Kdo nehraje, nenakazí se vášní pro hru.
Štěstí je výjimečný pocit ze zážitků, z těch zlých je ten, přeživší.
Život tvarující charaktery.
Zdařilé dílko, bravo.
Poutavé, pro mě na hranici únosnosti.
Jako pod vlivem, špatné svědomí zdolat vírou nelze.
Nepřirozené podivnosti ovládají pocit strachu a mizející těla jsou hrozbou pro těžce zkoušeného, bývalého vyšetřovatele s přezdívkou "Rudý vztek, " mají za následek devastující rozumný úsudek pro příchod démona zla.
(Kdo peklu činí dobře, peklem se mu odmění.)
Není nad to mít čisté svědomí.
Skvěle zpracované téma.
Skupina náhodných pocestných pestrých osudů se stane společenstvím na cestě před morovou nákazou.
Dostat se do města před nařízením o epidemii je ošidné, když pak je na příchozí a židy pohlíženo jako na zdroj zla. Dostat se pak ven bez pomstychtivosti je malý zázrak. Cesta a osudy poutníků jsou navýsost velmi dramatické.
Citace: "Bylo tomu těžké uvěřit, ale staré zákony a starý svět se nám zhroutily před očima. Vlády se ujal nový král, jmenoval se Mor. A ten taky vyhlásil nový zákon. Uděláš cokoli, jen abys přežil."
Velmi zdařilé, super, nadějná autorka v mých Nej.
První díl z nové série jenž zaujme pohledem na složitosti psychiky.
Vyšetřování má zvláštní pohledy z hlediska motivu a důsledku trestného činu.
Pachatelův plán má termín - termín smrti.
Je třeba zažít to, co nezažil.
Touha a nemoc, pro láskyplné objetí třeba i zlo.
Čtivý thriller.
Má romantická část mé duše si užila.
Moc hezké vypravování z časů a míst jenž mám v oblibě.
Jako obraz do historie v němž je láska mocnou silou vůči všem protivenstvím světa.
Benátky a jejich výnos o židovském ghettu prvním v té době.
Bohatý příběh plný lákavé touhy se ohřát na výsluní opěvovaných Benátek.
Skvělá audiokniha, krásný příběh.