Jejda

Nápad s prolínáním časových rovin a rozjezd trilogie vynikající. Další díly už mě ale tolik nebavily.

Strašlivý demagogický, probolševický blábol opěvující skutky jednoho z nejhorších tyranů, jaký kdy na světě žil.

Jsem z této knihy velmi velmi rozpačitá a po tolika kladných recenzích i zklamaná. Věděla jsem sice do čeho jdu, ale toho týrání bylo na můj vkus trochu moc. Navíc nebylo nijak vysvětleno (SPOJLER) proč matka nesnáší a brutálně týrá pouze jednoho ze svých čtyř synů. Autor sebe popisuje, jako vzorné dítě a matku, jako blázna, který si zasedl právě jenom na něho. Možná se mýlím, ale jako matce čtyř dětí, mi to připadá z psychologického hlediska naprosto neuvěřitelné. I po literární stránce bylo pro mne čtení nakonec dost nezáživné, když autor popisuje v každé kapitole ploše a stereotypně pouze a jenom tisícero způsobů, jak ho matka (údajně zcela bezdůvodně) trápí hlady, otlouká, pálí na sporáku, bodá a jinak šikanuje.
Na jednu stranu je tedy určitě dobře, že autor otevřel problematiku týraných dětí a že třeba i díky této knize se začnou učitelé více všímat svých žáků nejen z hlediska výuky. Proč se ale nemohu, ani s odstupem pár dnů po dočtení knihy, zbavit pocitu, že si autor do značné míry svůj příběh vymyslel? Byl skutečně takto týraným dítětem, nebo si svůj životopis vymyslel, aby na sebe upoutal pozornost a vzbudil senzaci. Ať tak, či onak, každopádně nemám nejmenší chuť pouštět se do dalších dílů této trilogie.

Krásné ilustrace, avšak příběh poněkud pokulhává. A ti tučňáci...achjoo! Přitom by stačila trocha redaktorské pozornosti a dílo by bylo dokonalé.

Knížku jsem si nakonec přece jen koupila a přečetla a nelituji toho. Je skvělá!

Zapomínat na zvěrstva páchaná komunisty, by se rozhodně nemělo!
Knihu jsem si koupila, protože je v ní zařazena kapitola o mém dědečkovi Josefu Kličkovi. Celý příběh dědečka je podrobně popsán v mé knize Trosečník sibiřský:

Žádná barvotisková oddechovka ze které by na vás dýchlo modravých dálek volání, ale autentická zpráva o skutečném nezidealizovaném Řecku. A ačkoli Řecko miluji a byla jsem tam mnohokrát, tak leckteré skutečnosti v knize popsané, mi doslova vyrazily dech.

Když ono je to opravdu zřejmě hlavně o reklamě. Nechápu, že tuhle skvostnou knihu snů skoro nikdo nezná.

Krásná knížka, která sice není tak docela Sci. fi., ale stále je to R. Bradbury

Mystická cesta člověka k sobě samému. Stojí za to přečíst vícekrát!

Jooo! Kdeže tahle Praha Jindřišky Smetanové je? :-(

Nejmilejší kniha mého mládí...Sahala jsem po ní stále znovu, hlavně když dorůstaly mé dcery.

Čistý nádherný Surrealizmus! Při čtení doporučuji popíjet piánoktejl!

Povinná četba pro všechny milovníky Řecka :-) Pavla píše opravdu krásně lehce vtipně a s nadhledem.

Vynikající kniha. Ze začátku jsem se bála její objemnosti, ale čte se sama a nemám důvod autorce nevěřit, že vše co popisuje, se událo tak jak popisuje. Bohužel není jediná, kdo podal podobné svědectví o této ukrutné absurdní době a o nelidských podmínkách, v jakých tehdy byli lidé nuceni žít...a umírat.

Knížka mě zaujala svým názvem, ale nebyla jsem schopná ji dočíst. Jednu hvězdičku dávám za snahu zpracovat rodinnou historii.

Nádherná, neprávem opomíjená mystická kniha. Taková Alenka za zrcadlem pro dospělé.

Nádherná, drsná i něžná Kréta a stejně nádherný, drsný a zároveň něžný Zorbas. Jedna z nejmilejších knih, kterou bych si určitě vzala na pustý ostrov....Ale raději na Krétu ;-)

Naprosto zásadní kniha pro všechny milovníky sci. fi