jeníček komentáře u knih
Knihu jsem se rozhodla přečíst v rámci výzvy, i když mě odrazovaly uvedené komentáře. Jsem ráda, že jsem si ji vybrala, přestože byla velmi smutná. Mám ráda obyčejné lidské příběhy na pozadí velikých dějinných událostí.
Kniha je od první stránky velmi působivá. Přečetla jsem ji jedním dechem.
Nádhera, doporučuji dětem i dospělým. Krásné zastavení s děvčátkem Momo, které si získá srdce každého.
Velmi se mi příběh líbil,navazuje na seriál, i když o mnoho let poté. Touto knihou se celý příběh uzavírá. Se zájmem jsem četla příběhy tři hlavních hrdinek,jejich pocity i postoje, prožívání stejných situací různýma očima.
,,Kolik říší o nás neví." Nádherný příběh plný životních těžkostí i komplikací, ale na druhou stranu i lehkosti z létání, skákání, lezení. Jak by občas pomohlo vlézt si do koruny stromů....
Opravdová krása, přečteno jedním dechem. Osud Olgy jsem opravdu prožívala s ní. Doporučuji.
Velice krásná kniha,čtení tohoto příběhu pro mě představovalo nádherný zážitek.
Moc, moc se mi příběh líbil, propojení osudů hrdinů a místa, které vybudovali s nejlepším přesvědčením a láskou. Kdo z nás to nezná? A pak přišla zkáza vyvolaná vnějšími okolnostmi. Přeji si vilu navštívit a uvidět je tam...
Mně se kniha líbila moc. Byla pro mne objev, dostala jsem ji jako dárek a chytla mě hned od první stránky. Baví mě číst takové vhledy do lidských duší, i když třeba nejsou šťastné. Opět se mi potvrdilo,jak je velmi těžké,skoro až nemožné, vystoupit z určitých předem daných rodinných traumatizujících schémat a vzorců. Autorka velmi dobře pracuje s jazykem, hodně zapojuje přírodu i další přirovnání.
Knihu jsem předčítala osmiletému synovi.Oba jsme byli silně vtaženi do příběhu, který je opravdu pro malé i velké.Syna velmi zaujaly informace o vesmíru, které prostupovaly některé kapitoly.
Murakami mě opět nezklamal, úžasná, napínavá kniha, která čtenáře nenechá vydechnout.
Úžasné čtení i pro lidi,kteří nejsou horolezci.Jsem ráda,že jsem se nenechala odradit tématem lezení, které mi není nějak blízké.
velmi poutavé čtení o ženě, která se nebála nasadit vlastní krk za druhé světové války. Myslím, že tato kniha vzdává díky všem statečným ženám za jakékoliv doby.
Čekala jsem, jak si autor poradí s tématem sebevrahů, a myslím, že to zvládl bravurně. Chvílemi se člověk směje, na jiných místech má husí kůži hrůzou, jindy je smutný. Opravdu strhující.
Velice krásný, i když smutný příběh, přečteno jedním dechem.
Všechno je odpověď,jen znát otázku.
Super kniha pro ty,co se rádi učí anglicky,moc mě bavily příběhy žen, také mě kniha inspirovala k dalšímu čtení o slavných ženách.
Doporučuji, příjemná oddechovka, brilantně zvládnutá psychologie postav. I když někdy předvídatelné, rozhodně ne nudné, přečteno jedním dechem za dva dny.